Senior datamanagement expert (0,8-1.0 fte)

Senior datamanagement expert (0,8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 14 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt voor het Centre for Digital Scholarship per direct een

Senior datamanagement expert (0,8-1.0 fte)

Vacaturenummer 22-336

De Universiteit Leiden onderstreept het belang van Open Science en FAIR data en vervult in samenwerking met andere universiteiten een initiërende en leidende rol met als doel de integriteit, impact en waarde van de wetenschap te vergroten. Om de ondersteuning van FAIR data aan de Leidse onderzoekers verder vorm te geven zoeken wij een senior datamanagement expert die ruime ervaring heeft met de implementatie van de FAIR principes.

Je werkzaamheden

Ben jij enthousiast over Open Science en FAIR data en een ondernemende, inspirerende en enthousiaste verbinder? Heb jij de ervaring om op het thema FAIR data het initiatief te nemen tot de verdere uitwerking van het beleid en de praktijk bij de Universiteit Leiden? Dan hebben wij een uitdagende baan voor je. In samenwerking met je collega's van het Centre for Digital Scholarship (CDS), de collega’s van het Leiden Digital Competence Centre (LDCC) en de facultaire datastewards ga je de ondersteuning van Leidse onderzoekers op het gebied van FAIR data verder invullen.

Als senior datamanagement expert coördineer je de activiteiten van de expert groep datamanagement en neem je deel aan doorlopende activiteiten zoals het geven van advies en training. Daarnaast onderneem je initiatieven om invulling te geven aan op FAIR-principes gebaseerde facultaire datamanagement-protocollen en help je mee om de daarbij behorende diensten te ontwikkelen en universiteitsbreed te implementeren.

In deze functie zul je:

  • de datamanagementactiviteiten van het CDS coördineren;
  • adviseren over te ontwikkelen beleid/protocollen voor FAIR data en de implementatie van het ontwikkelde beleid begeleiden;
  • een actieve rol pakken in het netwerk van centrale en facultaire datastewards, dat zorg draagt voor 1e- en 2e lijnsondersteuning aan onderzoekers op het gebied van datamanagement;
  • in samenwerking met andere experts FAIRification-trainingen voor onderzoekers en opzetten en verzorgen;
  • initiatieven ontplooien om het Leidse Digital Competence Center verder vorm te geven;
  • voorstellen doen tot verbeteren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe diensten m.b.t. FAIR datamanagement;
  • deelnemen aan universiteitsbrede en nationale projecten en initiatieven om de ondersteuning voor FAIR data te verbeteren;
  • Open Science-ontwikkelingen vertalen naar mogelijke nieuwe diensten.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Je profiel

  • Een academische opleiding op ten minste masterniveau;
  • Kennis van het onderzoeksproces en ervaring met een academische werkomgeving;
  • Ervaring met het coördineren en coachen van collega's;
  • Ervaring met het ontwikkelen van FAIR data beleid/protocollen;
  • Ervaring met het opzetten en uitrollen van FAIR (IT) data diensten;
  • Ervaring met ondersteuning aan onderzoekers;
  • Ervaring met op- en uitbouwen van netwerken;
  • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal in woord en geschrift;
  • Kerncompetenties: Analytisch vermogen, resultaatgericht, organisatiesensitief, overtuigingskracht, samenwerken.

Omdat het een coördinerende en coachende functie betreft, zijn wij op zoek naar een ervaren datamanagement expert of iemand die de ambitie heeft zich naar een leidinggevende functie te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Aanstelling (0.8-1.0 fte) vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.821,- maximaal € 5.943,- bruto per maand (schaal 11/12) bij een fulltime aanstelling. Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Werkgever

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis.

Je wordt aangesteld bij het Centre for Digital Scholarship, een afdeling van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Het CDS verleent diensten rondom Open Science zoals Open Access publiceren, FAIR data, auteursrechten, het toepassen van digitale methoden en technieken in nauwe samenwerking met faculteiten en andere organisatieonderdelen. Informatie over de UBL kun je vinden op https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl/.

Specificaties

  • IT
  • 22-336

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg, 2311 VJ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you