Datasteward Klinisch Onderzoek

Datasteward Klinisch Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 30 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Weet jij als geen ander hoe belangrijk FAIR-data, een goed opgebouwde database en Open Science zijn voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Ga je graag de uitdaging aan om onderzoekers te begeleiden bij alle facetten van datastewardship, zoals het opstellen van een datamanagementplan? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Je gaat graag de uitdaging aan om jouw kennis over datastewardship te vertalen naar de praktijk. Je ondersteunt onderzoekers en/of artsen binnen het LUMC bij het integreren van alle facetten van datastewardship in hun wetenschappelijk onderzoek door het geven van consultatie en het inrichten van research datainfrastructuren. Daarnaast geef je trainingen en genereer je richtlijnen en procedures over alle aspecten van datastewardship gedurende de gehele data life cycle. Dit is inclusief begeleiding bij het schrijven van datamanagementplannen en -paragrafen, en het toepassen van de principes van FAIR-data en Open Science. Tenslotte blijf je als datasteward op de hoogte van zowel lokale als (inter)nationale ontwikkelingen binnen het dynamische veld van datastewardship en kun je deze vertalen naar de situatie binnen het LUMC.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

We zoeken een kandidaat met bij voorkeur een promotie in de (bio)medische wetenschappen of ander relevant vakgebied. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als data steward of in een soortgelijke functie waarbij je ervaring hebt met de vele facetten van datastewardship en het inrichten van research datainfrastructuren.. Je hebt kennis van de verschillende methoden van klinisch wetenschappelijk onderzoek, data-infrastructuren, de data life cycle, kwaliteitsbewaking, datamanagementplannen, de principes van FAIR-data en Open Science, en relevante wet- en regelgeving (GRP, AVG). Je hebt een enthousiaste en proactieve houding, hebt goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel. Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Je bent sterk in het plannen en organiseren, je bezit een flinke dosis overtuigingskracht en een visie op ontwikkelen. Daarnaast ben je competent in het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk en ben je kwaliteitsgericht. Het strekt tot de aanbeveling als je ervaring hebt met Castor, SPSS, R en SQL.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: duur project.

Je krijgt in eerste instantie een contract aangeboden voor een jaar, bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.707,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • max. €4707 per maand
  • Universitair
  • D.22.BH.MR.16

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you