Lector Journalistiek en Communicatie

Lector Journalistiek en Communicatie

Geplaatst Deadline Locatie
1 jun 30 jul Ede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen het CHE onderzoeksprogramma willen we vorm geven aan het lectoraat ten behoeve van de opleidingen Journalistiek en Communicatie. Er is voor gekozen om voor beide opleidingen een gezamenlijke onderzoeksagenda op te stellen onder één lectoraat. De kern van deze eerste schets is dat op basis van maatschappelijke, professionele en innovatieve trends de competenties van beide professies (journalistiek en communicatie) elkaar nodig hebben. Deze schets is te vinden in het rapport “Advies kwartiermakers lectoraat communicatie en journalistiek” (www.che.nl/onderzoek).

Wat ga je doen?

Als lector voor de opleidingen Journalistiek en Communicatie krijg je de opdracht mee om een kennisagenda en kenniskring (lectoraat) te ontwikkelen waarbij de volgende zaken worden gerealiseerd:

  • Met docenten aan een concreet product werken, waardoor lectoraat en opleiding samenwerken en samen ontwikkelen.
  • Onderzoeksvragen vanuit werkveld incorporeren in de kennisagenda, waardoor de verschillende werkvelden profiel trekken binnen het gezamenlijke lectoraat.
  • Financiering vanuit het werkveld organiseren zodat we in staat zijn om projecten te doen met werkveld, studenten en docenten.

In de functie van lector fungeer je als bruggenbouwer tussen onderwijs, (wetenschappelijk) onderzoek en organisaties in het (regionale) werkveld. Dit doe je in actieve verbinding met werkveldpartijen om zo gezamenlijk praktijkonderzoek uit te voeren.

 

Binnen de CHE geef je leiding aan onderzoeksactiviteiten die vanuit de opleidingen Journalistiek en Communicatie worden uitgevoerd en fungeer je als coach voor onderzoekers, kenniskringleden, docenten en studenten. Je ontwikkelt plannen voor de doorgaande ontwikkeling van het lectoraat en begeleidt ook de uitvoering hiervan. Door middel van het onderzoek draag je bij aan de innovatie van onderwijs, zowel op de opleiding als in het werkveld. Je bent betrokken bij leerlijn Onderzoek binnen de onderwijsprogramma’s van de opleidingen Communicatie en Journalistiek. Ook sta je in verbinding met andere CHE opleidingen om interprofessionele onderzoeksprojecten vorm te geven.

Als lector maak je deel uit van een team van lectoren binnen de CHE, die gemeenschappelijk werken aan het onderzoeksprofiel “Kracht van Relaties”.

Specificaties

Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

Functie-eisen

Wat neem jij mee?

  • Als gepromoveerde professional heb je ruime en recente ervaring in het planmatig uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
  • Je bent een organisator met het vermogen tot conceptueel en strategisch denken en in staat om een visie te formuleren en een inspirerende kennisagenda vorm te geven.
  • Je bent in staat een netwerk van duurzame relaties te ontwikkelen en werkt graag samen met interne en externe partners.
  • Je hebt bij voorkeur onderwijservaring in het hoger onderwijs, gecombineerd met werkervaring in de journalistiek en/of communicatie.
  • Met het oog op het coachen van collega’s en het aansturen van projecten is het belangrijk dat je aantoonbare leidinggevende kwaliteiten bezit. Hierbij ben je in staat om mensen te verbinden binnen en buiten jouw vakgebied, ook zonder direct hiërarchisch leiding te geven.
  • Je weet anderen te inspireren en in beweging te krijgen.
  • Je wordt een gepassioneerd ambassadeur van beide opleidingen.
  • Jij wilt vanuit je christelijke identiteit op een positieve manier handen en voeten geven aan de missie en visie van onze hogeschool.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met intentie tot verlenging.

Als lector binnen de Christelijke Hogeschool kom je terecht in een kwalitatief sterke organisatie, die met haar onderwijs landelijk structureel hoog scoort. Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals:

  • Een salaris van minimaal €5.670,10 en maximaal €7.227,86 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (op basis van schaal 14 van de hbo cao).
  • Een vakantietoeslag van 8%.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %.
  • Jaarcontract met de intentie tot verlenging.
  • Goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkgever

Christelijke Hogeschool Ede

De Christelijke Hogeschool Ede wil als kennisinstituut een bijdrage leveren aan kennisdeling en- ontwikkeling. Er is een hogeschool breed onderzoeksprofiel “Kracht van Relaties'' (www.che.nl/onderzoek) waar gewerkt wordt binnen drie clusters: zorgen in relatie, samenleven in relatie en werken in relatie. Er zijn per opleiding lectoraten waarbij lectoren, kenniskringleden, docenten en studenten werken aan eigen onderzoek dat altijd gelieerd is aan het onderzoeksprofiel. De lectoren werken samen in team onderzoek.

Collega's aan het woord

Henk Langerak is Hoofd huisvesting en beheer en vertelt graag over zijn motivatie om bij de CHE te werken. Bekijk de video van Henk op youtu.be/Pb4siT-aehU. Kijk voor de verhalen van andere collega's op www.werkenbijdeche.nl.

Henk Langerak - Hoofd Huisvesting en Beheer: "Werken bij de CHE is werken met een grote diversiteit aan mensen. Een omgeving waar mensen er echt toe doen en gezien, gehoord en worden. Dat maakt het voor mij aantrekkelijk om bij de Hogeschool te werken."

Wie zijn wij?

De CHE is een christelijke hogeschool, iets waar we trots op zijn. De organisatie gaat met de tijd mee, maar de basis blijft - ook na ruim 60 jaar - hetzelfde: de Bijbel, Gods Woord. We geloven dat God op een liefdevolle manier bij ieders leven en de samenleving betrokken is en dat er door Jezus Christus verzoening en hoop is voor de wereld. De CHE wil een goede en aantrekkelijke werkgever zijn waar de medewerkers zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en van elkaar leren. Wij verwachten van medewerkers dat zij bewust kiezen voor integratie van christelijke levensovertuiging in het professioneel handelen.

Specificaties

  • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management
  • Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • €5670—€7227 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT CH 20220601

Werkgever

Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oude Kerkweg 100, 6717 JS, Ede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you