Data steward FAIR

Data steward FAIR

Geplaatst Deadline Locatie
1 jun 28 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Door (digitale) innovaties neemt de mate, maar ook de verscheidenheid, van data in wetenschappelijk onderzoek snel toe. Dit leidt tot rijke datasets waaruit veel nieuwe inzichten worden verkregen. Deze (digitale) innovaties en veranderende wet- en regelgeving zorgen tevens voor meer complexiteit in de uitvoer van wetenschappelijk onderzoek. Om onderzoekers beter te ondersteunen op het gebied van Research Data Management (RDM) zijn wij op zoek naar een data steward!

Als data steward binnen het RTC-DS ben jij dé expert op het gebied van data voor wetenschappelijk onderzoek en fungeer je als aanspreekpunt hiervoor voor onderzoekers van verschillende afdelingen binnen het Radboudumc. Tevens voorzie je de lokale data stewards, gesitueerd binnen deze afdelingen, van de benodigde ondersteuning. De ideale kandidaat voor deze functie heeft ervaring met de FAIR principes teneinde te voldoen aan de eisen en normen die aan RDM vanuit het wetenschappelijke domein alsook door de eigen organisatie worden gesteld.

Binnen het Radboudumc heeft het RTC-DS een leidende rol in de totstandkoming en het uitdragen van RDM beleid (ook voor lokale data stewards). De doelstelling die we binnen het RTC-DS hebben is om de komende jaren FAIR technologie en infrastructuur verder uit te breiden. Je hebt daarin een belangrijke taak. Naast technisch, denk je ook tactisch na over de FAIR technologie en infrastructuur, en help je met antwoord te geven op de vraag: welke technologie en infrastructuur is er nodig om de FAIR doestellingen organisatie-breed te halen en aan te haken op (inter)nationale ontwikkelingen op dit vlak?

Taken en verantwoordelijkheden
 • Aanspreekpunt en adviseren omtrent Research Data Management (RDM) binnen FAIR principes.
 • Het ondersteunen van onderzoekers bij het opstellen van Data Management Plannen (DMP's).
 • Ontwikkelen en uitdragen van RDM beleid en FAIR processen.
 • Opstellen en bewaken van operating procedures (SOP's), werkinstructies en handleidingen.
 • Bijdragen aan implementaties van technieken (tooling/applicaties) en infrastructuur ten behoeve van RDM en FAIR.
 • Adviseren van lokale data stewards.
 • Ontwikkelen van trainingsmateriaal rondom RDM, FAIR principes, technieken (tooling/applicaties), en infrastructuur, en aanbieden hiervan binnen de organisatie (in de vorm van geven van onderwijs).

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Als data steward FAIR ben je servicegericht en beschik je over goede contactuele eigenschappen en sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast neem je verantwoordelijkheid en heb je een probleemoplossend karakter. Je bent gewend om jouw werkzaamheden met een grote mate van zelfstandigheid uit te voeren.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:
 • Een afgeronde (bio-)medische of life science WO studie, idealiter in combinatie met ervaring met (bio-)medisch onderzoek of een PhD.
 • Je hebt ervaring met data management en -analyse.
 • Ervaring met FAIR principes, idealiter aangevuld met specifieke kennis over interoperabiliteit, data modellen en standaarden.
 • Je beheerst de Engelse taal goed in spraak en geschrift en deinst er niet voor terug om te communiceren in het Engels met jouw (internationale) collega's binnen het Radboudumc.
 • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Je komt te werken binnen het Radboud Technology Center - Data Stewardship (RTC-DS), dat onderdeel is van team Onderzoek binnen de afdeling Informatie Management. Het RTC-DS bestaat uit 12 personen met verschillende expertises, o.a. data stewards, applicatiespecialisten, en software developers. Naast data stewardship, zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor het beleid rondom, het beheer van, de ontwikkeling van, en de ondersteuning op centrale onderzoeksapplicaties.

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Dat geldt ook voor ICT in de zorg, het onderzoek, het onderwijs, en de bedrijfsvoering. Thema's zoals e-health, netwerkgeneeskunde, en op afstand werken en verzorgen zijn erg actueel.

De afdeling Informatie Management wil voorop lopen in het realiseren van een effectieve en veilige ICT-omgeving voor zowel patiënt als collega's. Daarnaast leveren wij 'state of the art' ICT-oplossingen aan onderzoek, onderwijs, en bedrijfsvoering waarbij de grenzen en kaders nooit helemaal vaststaan. Zo willen wij, samen met betrokken en creatieve collega's, écht een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Onze mensen weten wat er van ze wordt verwacht en hebben de wil en de durf om hier invulling aan te geven binnen het team en toch met ruimte voor individuele creativiteit. Wij zijn er trots op om deel uit te maken van Informatie Management.

Een goed draaiend Informatie Management is van vitaal belang voor de zorg, onderzoek, onderwijs, en bedrijfsvoering processen binnen het Radboudumc, die daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de doelstellingen van het Radboudumc.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2986—€4707 per maand
 • Universitair
 • 162363-P975426-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you