Arbo- en milieucoördinator

Arbo- en milieucoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
1 jun 28 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een veilig werkklimaat voor medewerkers en studenten is essentieel. Als arbo- en milieucoördinator lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het welzijn binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. In deze brede en dynamische baan kun jij je talenten ontwikkelen en je ambities realiseren, in een groene en collegiale omgeving.

Als arbo- en milieucoördinator houd jij je bezig met het arbo- en milieubeleid van de faculteit op tactisch niveau. Je werkt hierbij intensief samen met je collega coördinator Arbo, milieu en welzijn binnen de faculteit, met de arbo-coördinator van de andere faculteiten en met de specialisten van de arbo- en milieudienst van het Radboudumc, waaronder arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen. Je adviseert bestuur, leidinggevenden, medewerkers en andere betrokkenen binnen de faculteit op het gebied van arbo- en milieuvraagstukken en levert een bijdrage aan de uitwerking van beleid op het gebied van arbo, veiligheid en milieu binnen de faculteit/universiteit. Je plant, organiseert en bewaakt de voortgang van de uitvoering van de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) binnen de faculteit, inclusief het plan van aanpak. Je houdt je ook bezig voorlichting op gebied van arbo en milieu. Je coördineert en onderhoudt een netwerk van geschoolde preventiemedewerkers arbo en milieu (PAM'ers), waarbij je deze functioneel aanstuurt en zorgt voor scholing. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van veiligheid binnen de verschillende onderzoeksinstituten van de faculteit.

Daarnaast speel je een belangrijke rol in het signaleren van onregelmatigheden en het achterhalen van oorzaken van incidenten en ongevallen, het begeleiden van de periodieke milieu-inspectie en het beheren van het inspectie-, registratie- en rapportagesystemen. Je legt hiërarchisch verantwoording af aan het afdelingshoofd van het faculteitsbureau en inhoudelijk aan de directeur bedrijfsvoering van de faculteit.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt over minimaal hbo-werk- en denkniveau en hebt een opleiding Hoger Veiligheidskunde afgerond. 
  • Je beschikt over kennis en expertise op het vlak van veiligheid, arbo en milieu.
  • Je bent een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken.
  • Je bent analytisch sterk, kwaliteitsbewust, communicatief vaardig en je staat stevig in je schoenen.
  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring en kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden en preventie.
  • Je hebt affiniteit met gevaarlijke stoffen en bij voorkeur ervaring met laboratoria.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en de Engelse taal.
  • Ervaring binnen een universiteit of academisch ziekenhuis is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.846 en maximaal € 4.490 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Werkgever

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verzorgt baanbrekend onderzoek op het gebied van scheikunde, wiskunde, biologie, natuurkunde, sterrenkunde en informatica. De faculteit verzorgt onderwijs voor ongeveer drieduizend studenten, verdeeld over de opleidingen Biowetenschappen, Informatica en Informatiekunde, Moleculaire Wetenschappen en Wiskunde, Natuur- en Sterrenkunde. De arbo- en milieucoördinator maakt deel uit van het faculteitsbureau dat de faculteit ondersteunt. Iedere afdeling heeft een preventiemedewerker arbo en milieu (PAM) die ook als aanspreekpunt fungeert voor de arbo- en milieucoördinator.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • €2846—€4490 per maand
  • HBO
  • 1190995

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you