Onderzoeker-docent Kust Modelleur

Onderzoeker-docent Kust Modelleur

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun 4 jul Middelburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeker-docent in de onderzoeksgroep Building with nature verbind je op unieke wijze de laatste ontwikkelingen op landschappelijk gebied met menselijk gedrag en beleving. Eén van onze onderzoekvragen is: “Hoe kan in de ruimtelijke inrichting van land-waterovergangen geanticipeerd worden op verschillende scenario’s voor (versnelde) zeespiegelstijging?” Ben jij hier nieuwsgierig naar, ben je gedreven, en heb je voorkeur voor maatschappij en techniek, betrokkenheid bij het vakgebied én bij studenten? Is het doen van praktijkgericht onderzoek met impact in onderzoeksgroep Building with Nature iets voor jou? Solliciteer dan op de vacature van onderzoeker-docent Building with nature Kust modelleur bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Jouw werk als onderzoeker-docent
In de onderzoeksgroep wordt onderzoek gedaan in een breed scala van projecten voor uiteenlopende organisaties (regionaal, nationaal, Europees). De onderzoeksgroep richt zich op onderzoek naar natuurlijke vormen van kustverdediging zoals het aanbrengen van oesterriffen en schorren. Vanuit jouw expertise neem jij deel aan het onderzoek om de gevolgen van technische ingrepen op het morfologisch en ecologisch functioneren van het kustsysteem in kaart te brengen. Dat doe je door het uitvoeren van computersimulaties en het analyseren van data o.a. v.w.b. de fysische haalbaarheid van innovatieve dijkconcepten die kunnen meegroeien met zeespiegelstijging.
Voor jou als onderzoeker-docent staat het in teamverband uitvoeren van praktijkgericht onderzoek centraal. Jouw kennis en kunde zet je met bevlogenheid in bij het uitvoeren van de deelprojecten en bij het opleiden van studenten tot ondernemende, innovatieve en gedreven professionals in een duurzame wereld. Dat doe je door:

 • Zelfstandig praktijkgericht onderzoek te doen, waaronder het opzetten en simuleren van de eco-morfologische ontwikkeling van de kustzone met geavanceerde computermodellen. Ook het uitvoeren van ecologisch en morfologisch veldwerk langs de land-water overgangen van de Wester- en Oosterschelde behoort tot het takenpakket;
 • Het analyseren en interpreteren van onderzoeksresultaten;
 • Bij te dragen aan (de ontwikkeling van) het onderwijs in multidisciplinaire cursussen/studieprojecten;
 • Het (mede)begeleiden van studenten.

Specificaties

HZ University of Applied Sciences

Functie-eisen

Het zit in je

Met jouw ervaring uit het werkveld van kustmorfologie en -ecologie kun je direct aan de slag in onderzoeksprojecten en de studenten kennis bijbrengen, motiveren en inspireren. Naast focus op uitdagende projecten houd je ook focus op de analyse en valorisatie van onderzoeksgegevens. Je hebt ervaring met het doen van toegepast onderzoek en kunt daardoor interessante onderzoeksprojecten initiëren en uitvoeren. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde relevante Masteropleiding, bijvoorbeeld Fysische Geografie, Aardwetenschappen, Civiele Techniek, Water Management, Biologie, Ecologie, Mariene Ecologie of Milieukunde.
 • Kennis van het opzetten en simuleren van de ontwikkeling van dynamische kustsystemen met geavanceerde hydrodynamische en sediment-transport modellen zoals Delft3D of vergelijkbaar.
 • Kennis van opzetten en uitvoeren van ecologische monitoring in de brede kustzone, van harde dijklichamen, via dynamische intergetijdengebieden tot zachte subtidale substraten. Ervaring in onderzoeks-ontwerp, kalibratie van apparatuur en gegevensanalyse is een pré.
 • Sterke analytische vaardigheden. Je bent bekend met ruimtelijke en statistische modellen en ervaren in de analyse en evaluatie van grote datasets. Kennis van geografische informatie systemen of van een programmeertaal zoals R of Python is een pré.
 • Ervaring met het presenteren van wetenschappelijke resultaten, het opstellen van rapporten en het geven van presentaties. Je bent bovendien in staat om bij te dragen om het praktijkgericht onderzoek te vertalen naar peer-reviewed publicaties.
 • Enige jaren werkervaring, bij voorkeur als onderzoeker of beleidsadviseur.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte.

Groei met ons mee
We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:

 • Een tijdelijke aanstelling in de functie van docent voor een jaar. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte. We werven nu voor docent schaal 10 en schaal 11. Op basis van jouw kennis en expertise bieden we jou één van deze functies (incl de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden), dit leidt tot een inschaling in schaal 10 of 11.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.018,49 en € 5.332,48 bij een fulltime dienstverband.
 • Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten.
 • Mogelijkheden om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken.
 • Vrijheid en zelfstandigheid in je werk.
 • Een prettige en informele werkomgeving, bij dé persoonlijke hogeschool. Waar we onze collega’s en studenten bij naam kennen.

Werkgever

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool

Met 4.800 studenten, 600 medewerkers en 25 hbo-opleidingen is HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een kleine, persoonlijke hogeschool te noemen. We bieden bacheloropleidingen, (schakel)cursussen, een masteropleiding, post-hbo-opleidingen en associate degrees. Daarnaast verrichten onze lectoraten en kenniscentra praktijkgericht onderzoek op de thema’s vitaliteit, voeding, energie, water en biobased oplossingen. Werken bij de HZ betekent werken in een levendige omgeving waar geen dag hetzelfde is. Waar de docenten de namen van hun studenten kennen. En waar de lijnen kort zijn. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen vorm je met jouw collega’s een team van professionals die onze studenten klaarstoomt voor de (internationale) arbeidsmarkt. En wist je dat we al jarenlang in de top-3 van beste hogescholen van Nederland staan?

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Landbouw
 • 32—40 uur per week
 • €3018—€5332 per maand
 • Universitair
 • AT HZ 20220602

Werkgever

HZ University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Het Groene Woud 1, 4331 NB, Middelburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you