Hogeschooldocent Kennisthematrekker Instituut voor Sportstudies

Hogeschooldocent Kennisthematrekker Instituut voor Sportstudies

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun gisteren Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was gisteren).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij graag de trekker zijn van één van onze strategische kennisthema’s? Houd je van samenwerken in een complex netwerk van diverse partners? Dan is deze dynamische en uitdagende rol op jouw lijf geschreven!

Functieomschrijving

Bij het Instituut voor Sportstudies is een tweetal vacatures ontstaan voor de functie van Hogeschooldocent Kennisthematrekker voor de strategische kennisthema’s ‘Duurzame sport- en beweegparticipatie’ en ‘Toekomstbestendige organisatie van sport en bewegen’.

Wil jij graag de trekker zijn van één van deze twee strategische kennisthema’s? Houd je van samenwerken in een complex netwerk van diverse partners? Dan is deze dynamische en uitdagende rol op jouw lijf geschreven!

Wat ga je doen?

Als Kennisthematrekker ben je werkzaam in het onderzoek en onderwijs en verbind je onderzoek met het bachelor en masteronderwijs en Leven-Lang-Ontwikkelen (LLO) programma van het instituut. Het accent ligt op het gebied van praktijkgericht onderzoek; op het ontwikkelen van kennis m.b.t het strategische kennisthema om zo bij te dragen aan het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. In jouw rol initieer, stimuleer, verbind en dissemineer je onderzoek op jouw thema en vorm je het boegbeeld voor dat thema. Verder verzorg je de inhoudelijke begeleiding en coaching van docent-onderzoekers die rondom het betreffende thema onderzoek doen en faciliteer je hen in de onderlinge afstemming.

Je stuurt onderzoeksprojecten op jouw themagebied aan en onderhoudt voor dat thema contact met Innovatiewerkplaatsen (IWP’s), regionale partners uit de praktijk, gemeenten en kennisinstellingen. Daarnaast schrijf je subsidies en onderhoud je een nationaal netwerk op jouw thema. Dit doe je in nauwe afstemming met de twee lectoren van het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschappen. Tevens zorg je voor nauwe samenwerking met de curriculumcommissies van de verschillende opleidingen voor het bevorderen van de verbinding tussen onderwijs en onderzoek. Specifiek voor deze functie zoeken we een Kennisthematrekker die kiest voor een van beide kennisthema’s en meedenkt in de strategische richting van het instituut en het lectoraat praktijkgerichte sportwetenschap in het bijzonder. Daarnaast zien we graag dat je participeert in een van onze onderwijs programma’s Ad Sport, bachelor Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en bachelor sportkunde (inclusief international track sportstudies), master Sport en bewegingsonderwijs (SBO).

De thema’s

Recentelijk hebben we vier sport- en beweegthema’s centraal gesteld om zo de kennisontwikkeling richting te geven. De vier thema’s zijn: 1) duurzame sport- en beweegparticipatie; 2) beter leren sporten en bewegen; 3) actieve leefstijl en 4) toekomstbestendige organisatie van sport en bewegen. Daarnaast worden drie ‘enablers’ omschreven die fungeren als katalysator/versneller van de kennisontwikkeling: 1) lerende netwerken; 2) citizen science en 3) technologie & digitalisering.
Voor de thema’s 1 en 4 zijn we op zoek naar een trekker.

Specificaties

Hanzehogeschool Groningen

Functie-eisen

 • Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandig werkende Kennisthematrekker die in staat is om relaties op- en uit te bouwen (netwerker, verbinder).
 • Je bent zeer goed in staat te organiseren en bent in staat verschillende kennisontwikkelingen met elkaar te verbinden om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
 • Je hebt ruime kennis en ervaring op het gebied van praktijkgericht onderzoek en kennisontwikkeling en bent in staat ideeën om te zetten naar onderzoeksprojectaanvragen op de kennisthema’s van ons instituut.
 • Daarnaast ben je organisatiesensitief, proactief en stressbestendig.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van publiceren, zowel voor professionals als voor de wetenschap m.b.t. het kennisthema, evenals ervaring met het ontwikkelen en schrijven van subsidie aanvragen.
 • Verder ben je gepromoveerd en heb je een relevant netwerk in het veld van sport en bewegen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met daarna de mogelijkheid tot verlenging.

Je krijgt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen als praktijkgericht onderzoeker en een netwerk met mensen uit het werkveld uit te bouwen. Je gaat werken in een inspirerende, sociale en multidisciplinaire werkomgeving waar inhoudelijke verdieping mogelijk is en waar in een collectief van (docent-)onderzoekers en promovendi onderzoekvaardigheden en het onderwijs verder worden doorontwikkeld en geprofessionaliseerd.

 • De taakaanstelling is tenminste 0,6 fte tot 1 fte.
 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie van een jaar, met daarna de mogelijkheid tot verlenging. De datum van indiensttreding is 1-9-2022.
 • Je wordt benoemd in de functie van Docent-onderzoeker B. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.065,- bruto per maand bij een volledige betrekking conform schaal 12 van de cao-hbo.


De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruime verlofregeling met maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Afdeling

Het Instituut voor Sportstudies

Het Instituut voor Sportstudies, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, leidt ongeveer 1200 studenten op voor diverse beroepen in de sport. Het instituut biedt Ad, bachelors en de masteropleidingen op het gebied van sport en bewegen. De afgelopen jaren heeft het Instituut voor Sportstudies, in en met het werkveld, systematisch gewerkt aan complexe praktijkvraagstukken.

Bij Sportstudies willen we door het opleiden van studenten en het doen van praktijkgericht onderzoek een positieve bijdrage leveren aan onze regio. Dat doen we gedreven, ‘hands on’ maar altijd met de menselijke maat. Je wordt onderdeel van een van de onderwijsteams maar zal veel werkzaamheden in en met het lectoraat doen.

Dagelijks brengen we onze slogan ‘Move to make a difference’ in praktijk.

Specificaties

 • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • 24—40 uur per week
 • €4508—€6065 per maand
 • Gepromoveerd
 • v22.0144

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you