Teamleider Business Intelligence & ERP Ontwikkeling

Teamleider Business Intelligence & ERP Ontwikkeling

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 1 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een gedreven Teamleider en ben jij in staat om samen met je collega's de VU verder te brengen op het gebied van Business Intelligence en ERP? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De afdeling Application Services is op zoek naar een oplossingsgerichte en energieke teamleider die in een veranderende omgeving inspirerend en resultaatgericht leiding kan geven aan de teams Business Intelligence en ERP Ontwikkeling. De teamleider zal mede richting geven aan innovatie en het professionaliseren van de dienstverlening om de ambities van de VU vorm te geven. Daarnaast hebben we de intentie om het agile werken naar een hoger niveau te tillen. Tegelijkertijd wordt geïnvesteerd in de professionalisering van de teams om sneller en flexibeler hoogwaardige oplossingen te bieden voor VU studenten en medewerkers.

Het team is verdeeld in 2 aandachtsgebieden:
 • Business Intelligence - Dit team van 8 medewerkers bestaat uit Business analisten en ontwikkelaars. Het team is verantwoordelijk voor beheer en ontwikkeling van het SAP managementinformatie-systeem van de VU (on premise en in de cloud), waaruit op elk moment informatie en rapportages op te halen zijn voor de besturing van de organisatie. Ook is het team verantwoordelijk voor het faciliteren van bedrijfsbrede ontwikkeling van datamanagement.
 • ERP-ontwikkeling - Dit team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het SAP ERP-systeem voor het Onderwijsdomein. Het team bestaat uit 2 interne medewerkers. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een externe partner voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit.
De afdeling waar je komt te werken is Application Services. In deze afdeling werken ca. 45 medewerkers, verdeeld over 3 teams. Je rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd (tevens MT-lid).

Jouw taken
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van een teamplan en het sturen op de uitvoering middels voortgangsgesprekken en jaardoelen;
 • Als teamleider heb je een duidelijke visie op het gebied van Business Intelligence, ERP en datamanagement.
 • Proactief inzetten voor het team, creëren van een goede werksfeer, en er samen met het team voor zorgdragen dat de randvoorwaarden ingevuld zijn, zodat het team optimaal output kan leveren en met plezier kan functioneren;
 • Actief samenwerken met andere teamleiders en het afdelingshoofd van Application Services;
 • Coachend leidinggeven aan de teamleden en faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers;
 • Structureel oog voor optimalisatie van o.a. werkwijzen en processen en aandacht voor de implementatie van deze verbeteringen;
 • Als agile ambassadeur ervoor zorgen dat het team en betrokkenen zo optimaal mogelijk volgens agile principes werken en hierin blijven groeien, en waar mogelijk het afdelingshoofd ondersteunen om de afdeling Application Services en de dienst IT meer agile in te richten;
 • Goed contact onderhouden en samenwerken met de business partners van IT, zoals de diensten Student- en Onderwijszaken, Financiën en HRM;

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau
 • Ruime kennis en ervaring met Business Intelligence en ERP-ontwikkeling
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Strategische visie, analytisch vermogen, verbindend leiderschap, organisatie- en veranderkracht;
 • Stevige gesprekspartner, kritisch, sociaal vaardig en energiek met assertieve, hands-on instelling;
 • Kennis van en ervaring met lean management en agile/scrum is een pre;

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €4.629 (schaal 12) en maximaal €5.943 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Projectmanager 3 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering, keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden, goede doorgroeimogelijkheden, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Over afdeling, instituut, project
Geef hier beknopt meer informatie/een beschrijving van de afdeling, instituut, project etc. Niet verplicht, wanneer deze ruimte niet gebruikt wordt dit blok verwijderen.

Specificaties

 • IT
 • Techniek
 • max. 32 uur per week
 • €4629—€5943 per maand
 • HBO
 • 11864

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you