Junior Beleidsadviseurs

Junior Beleidsadviseurs

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 24 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Per direct is de Vereniging Universiteiten van Nederland op zoek naar twee fulltime Junior Beleidsadviseurs. Wil jij je ontwikkelen tot medior beleidsadviseur? Lees dan verder.

Functieomschrijving

Als junior beleidsadviseur ben je flexibel inzetbaar op alle domeinen. Dagelijks vertaal je complexe materie in heldere, gestructureerde en vlotte analyses. Je schakelt tussen beleid, onderzoek, advies en lobby. Je bent in staat om politiek-bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen te signaleren en de standpunten van de vereniging op basis van doordachte analyses voor te stellen. Je organiseert zelfstandig bijeenkomsten met de universitaire achterban en externe stakeholders. Je verwoordt en draagt onze standpunten uit in vergaderingen, in netwerken die je zelf vormt en onderhoudt, en via social media. Zo draag je bij aan de profilering van UNL als een moderne, alerte koepelorganisatie en een speler van formaat in het maatschappelijke en politieke krachtenveld.

Junioren bij UNL
UNL zet zich actief in voor de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. We bieden junioren een leertraject van 4 jaar. In deze vier jaar word je klaargestoomd voor een  adviesfunctie, projectleidersfunctie of expertrol buiten UNL, bijvoorbeeld binnen een universiteit. Je neemt deel aan en zet je actief in voor de juniorengroep (Jong-UNL) die een eigen opleidingsbudget heeft en een intervisiegroep vormt. Daardoor ontwikkel je snel kennis en vaardigheden. Daarnaast word je in je leerproces begeleid door een mentor.

Specificaties

Universiteiten van Nederland (UNL)

Functie-eisen

  • Je bent een zelfstandige en creatieve collega die doortastend, initiatiefrijk en flexibel is.
  • Je hebt een afgeronde wo-masteropleiding.
  • Je beschikt over goede communicatieve, sociale, organisatorische, analytische en schrijfvaardigheden. Cijfermatige of andersoortige data verwerk en interpreteer je met gemak. Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je toont maatschappelijke belangstelling en hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
  • Je wilt je graag (verder) ontwikkelen in een professionele, uitdagende en dynamische omgeving.

Een schrijf- en/of reken opdracht kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. En verlenging met 3 jaar bij goed functioneren.

Wij bieden
Een dienstverband van 40 uur per week voor een jaar. Bij goed functioneren verlengen we je contract met 3 jaar. We bieden je de mogelijkheid om je binnen 4 jaar te ontwikkelen tot medior beleidsadviseur (Grow en Go beleid). UNL kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en een actief opleidingsbeleid. Het startsalaris is schaal 10 van de CAO NU.

Werkgever

Vereniging Universiteiten van Nederland (UNL)

Binnen de Vereniging Universiteiten van Nederland (UNL) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het UNL-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. UNL is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 50 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief, persoonlijke ontwikkeling en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. UNL werkt binnen de domeinen onderwijs, onderzoek & valorisatie, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie/public affairs.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Landbouw; Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Economie; Voeding; Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij; Recht
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT UN 20220607

Werkgever

Universiteiten van Nederland (UNL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 2, 2511 CW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you