PhD candidate 'Exercise immunology'

PhD candidate 'Exercise immunology'

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 29 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste onderzoeker op het gebied van 'Exercise Immunology'? Wil je onderzoek doen naar het immuunsysteem van patiënten met kanker, en naar het effect van fysieke inspanning op het immuunsysteem bij patiënten met kanker? Dan zoeken wij jou!

De PhD positie is ontstaan uit een samenwerking tussen Exercise Oncology onderzoek en Immunologie onderzoek. Binnen de groep doe je, in nauwe samenwerking met de afdeling medische oncologie, onderzoek naar de effectiviteit van fysieke inspanning bij patiënten met en na kanker op toxiciteit en behandeluitkomsten en via welke onderliggende mechanismen dit tot stand komt. Het immuunsysteem speelt hierbij een belangrijke rol.

Je zult betrokken zijn bij de coördinatie van een multidisciplinaire gerandomiseerde trial en analyses in het lab uitvoeren. Daarnaast zul je data analyseren en zul je dit rapporteren in wetenschappelijke artikelen.

Verdere taken en verantwoordelijkheden zijn:
  • Mede coördineren van een gerandomiseerde inspanningstrial.
  • Uitgebreide functionele en fenotypische immuunprofilering op bloed en tumorweefsel.
  • Actieve deelname aan diverse multidisciplinaire onderzoeksbesprekingen.
  • Nauw samenwerken met onderzoekers en clinici in een multidisciplinair team.
  • Resultaten rapporteren in wetenschappelijke publicaties en een proefschrift.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een ambitieuze PhD kandidaat met een afgeronde wo opleiding in de geneeskunde, medische biologie, of biomedische wetenschappen. Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en organisatie talent. Je hebt al enige ervaring met analyses in een laboratorium en hebt daarnaast ook affiniteit of ervaring met patiëntgebonden onderzoek. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift. Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Op de afdeling Fysiologie wordt onderzoek gedaan naar het functioneren van moleculen, cellen, organismen en mensen. De onderzoeksgroep integratieve Fysiologie, onder leiding van prof. Hopman richt zich op mens gebonden onderzoek. De groep bestaat uit een dynamisch team van onderzoekers, waaronder postdocs, promovendi, en bachelor- en materstagiaires. Een belangrijk speerpunt is het onderzoek naar de rol van activiteit en inactiviteit op ziekte en gezondheid. Het doel van het onderzoek is met name het ophelderen van werkingsmechanismen die ten grondslag liggen aan de relatie tussen bewegen en gezondheid. Ook wordt de rol van bewegen bij ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker onderzocht.

Het laboratorium medische immunologie (LMI) van de afdeling laboratoriumgeneeskunde verricht onderzoek en diagnostiek naar patiënten met een gestoord afweersysteem. Speerpunt van het onderzoek is immuun regulatie vanuit translationeel perspectief: ontwikkelen van nieuwe strategieën voor immuuntherapie, ontwikkelen van nieuwe biomarkers voor het monitoren van de immuun status en de therapie effecten bij patiënten met (auto)inflammatoire ziekten, kanker of na transplantatie. We werken succesvol samen met de onderzoeksthema's 'Inflammatory Diseases', 'Cancer Development and Immune Defense' en het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS). PhD studenten participeren actief in het RIMLS PhD programma.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 162723-P980506-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you