Onderzoeker Vakgroep Interne Geneeskunde MUMC+/CTCM

Onderzoeker Vakgroep Interne Geneeskunde MUMC+/CTCM

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 1 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het project “Arbeid als behandeldoel: Van Poli tot Werkplek” zijn wij per 1 augustus 2022 op zoek naar een onderzoeker voor 24-36 uur per week. Het project heeft een duur van 1 jaar.

U wordt als onderzoeker aangesteld bij het Clinical Trial Center Maastricht met een detachering naar de vakgroep Interne Geneeskunde en het Care and Public Health Research Institute van het Maastricht UMC+.

Wetenschappelijk is het project ingebed in de onderzoeksschool CAPHRI van de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht en de subsidie wordt verstrekt door Abbvie Nederland.

Het project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met medisch specialisten en verpleegkundigen van het Maastricht UMC+.

Het doel van dit project “Arbeid als behandeldoel: Van Poli tot Werkplek’ is arbeidsgerichte zorg voor patiënten met chronische aandoeningen in te bedden in de patiëntenzorg van het MUMC+, om zo bij te dragen aan duurzame arbeidsparticipatie van werknemers en zelfstandigen met chronische aandoeningen.

Het project betreft een zorginnovatie die gericht is op patiënten met inflammatoire darmziekte (IBD), reumatoïde artritis (RA), Spondyloartritis (SpA) en ‘knie-artrose’, die poliklinisch vervolgd worden én betaald werk verrichten (als werknemer of zelfstandige). Het project is drie jaar geleden gestart. Er wordt gewerkt aan uitbreiding naar patiënten met oncologische, neurologische, en cardiologische diagnoses.

In het project werden de medisch zorg- en behandelteams getraind in (a) screening naar risico op uitval uit het werk, én in (b) het aanbieden van gepaste arbeidsgerichte zorg, waarbij verwijzing naar een arbeidsparticipatie poli noodzakelijk kan zijn. Ten behoeve van de deze arbeidsgerichte zorg werden trainingshandleidingen, video kennisclips en workshops ontwikkeld om de zorgprofessionals te ondersteunen en werd een start gemaakt met intervisie/multidisciplinair overleg. Zoveel mogelijk werd de interventie gestoeld op wetenschappelijk bewijs, zoals evidence- based interventies, geïntegreerde zorgmodellen passend bij het ICF model voor gezondheid (en participatie), en communicatievaardigheden die aansluiten bij motivationele gesprekken.

In het tweede deel van het project zal de onderzoeker zorgdragen voor het verbeteren van de implementatie van de interventie vanuit implementatie theorieën en de theorie van “action learning’’ (o.a. door het trainen van zorgprofessionals en organiseren van intervisie), zorgdragen voor de data- verzameling en breder uitrollen van de interventie binnen MUMC+ maar ook daarbuiten. Ook zal een bijdrage worden verwacht aan de proces evaluatie, die door een onderzoeker wordt uitgevoerd. Daarnaast moet ook de totale interventie geëvalueerd worden door middel van een kwantitatieve uitkomsten-evaluatie (werkvermogen en werk productiviteit als uitkomstmaat) met een budget impact analyse.

De onderzoeker wordt begeleid door een zeer ervaren projectteam.

Specificaties

Clinical Trial Center Maastricht (CTCM)

Functie-eisen

Voor het uitvoeren van deze functie zijn wij op zoek naar iemand die voldoet aan de volgende functie eisen:

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur afgestudeerd in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Arbeids- en organisatiepsychologie, Beleid en management of een vergelijkbare opleiding;
  • Aantoonbare en relevante ervaring met kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek, mogelijk door een promotie;
  • Ervaring met projectmanagement (ook kleinere projecten tijdens de studie);
  • Ervaring met het zelf uitvoeren van statistische analyses, bijvoorbeeld regressie analyse;
  • Een faciliterende en enthousiasmerende houding en in staat om met personen op verschillende niveaus (management, uitvoerend, academisch) te communiceren, zowel in woord als geschrift waarbij goede Nederlandse schrijf- en spreekvaardigheid noodzakelijk zijn.
  • Ervaring met het ontwikkelen van trainings- en onderwijsmaterialen, met trainen/lesgeven en Engelse schrijfvaardigheid vormen pré’s;
  • Tenslotte zijn aantoonbare organisatorische vaardigheden essentieel voor het uitvoeren van dit project.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een dynamisch, groeiend bedrijf met een prettige werksfeer en open cultuur. Het begeleidingsteam is ervaren en deskundig met betrekking tot de voor dit project relevante thema’s. Er zijn uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van onderzoek, projectmanagement en academisch onderwijs. Ook zijn flexibele werktijden mogelijk. Verder is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenvoorziening conform de Cao umc.

U zult in dienst komen van het CTCM en gedetacheerd worden naar de afdeling Vakgroep Interne Geneeskunde van het MUMC+.

Salaris

Bij gebleken geschiktheid zal er een bij de functie passend salarisaanbod worden gedaan, afhankelijk van opleiding en ervaring conform schaal 10 van de Cao umc.

Het betreft een tijdelijke aanstelling per 1 augustus 2022 voor de duur van 1 jaar voor 24-36 uur per week (omvang dienstverband en aanvangsdatum in overleg te bepalen).

Werkgever

Het Clinical Trial Center Maastricht (CTCM)

Het Clinical Trial Center Maastricht (CTCM) is een professionele ondersteuner van mensgebonden onderzoek. Samen met haar partners zorgt de organisatie ervoor dat het onderzoek wordt uitgevoerd conform de geldende wet- en regelgeving en de kwaliteit geborgd is. Naar behoefte van de klant biedt het CTCM tevens op maat (personele) ondersteuning, om zo gezamenlijk een waardevol wetenschappelijk resultaat te bereiken.

Het CTCM kan als partner fungeren voor een individuele onderzoeker, onderzoeksinstelling of firma op het gebied van mensgebonden onderzoek. Tevens is het CTCM, als trialbureau van het Maastricht UMC+ het startpunt voor ieder onderzoek in het Maastricht UMC+ en de contractpartner voor extern gefinancierd onderzoek. Het CTCM is een dochteronderneming van Maastricht UMC+.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid; Economie; Recht
  • 24—36 uur per week
  • Universitair
  • AT CT 20220607

Werkgever

Clinical Trial Center Maastricht (CTCM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oxfordlaan 70, 6229 EV, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you