Fellow kinderintensive care

Fellow kinderintensive care

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 10 jul Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je wordt opgeleid tot kinderintensivist volgens de eisen geformuleerd door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. De opleiding bestaat uit training-on-the-job en je neemt deel aan een uitgebreid theoretisch en praktisch onderwijsprogramma. Daarnaast heb je 3 maanden een stage anaesthesiologie (voor kinderartsen) en verricht je 6 maanden wetenschappelijk onderzoek binnen het lopende onderzoeksprogramma.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

Je bent een geregistreerd kinderarts of anesthesioloog of bent bezig met het laatste jaar van de opleiding. Je bent een teamspeler, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en de wil om samen met behandelaars die vanuit andere (kindergeneeskundige) specialismen bij de patiëntenzorg betrokken zijn multidisciplinair samen te werken in de zorg voor het kritisch zieke of gewonde kind.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 0.8 fte (32 tot 38 uur per week) voor de duur van het fellowship (37,5 maanden).
Het salaris bedraagt maximaal € 7.612,- bruto per maand (schaal MS per 1-8-2022) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op met:
- dr. Martin Kneyber, medisch hoofd en opleider, telefoonnummer: (050) 361 4215 (via secretariaat)
- drs. Robert Blokpoel, kinderintensivist en plaatsvervangend opleider, telefoonnummer: (050) 361 4215 (via secretariaat)
- prof. dr. mr. Eduard Verhagen, hoofd afdeling Kindergeneeskunde, telefoonnummer: (050) 361 2470 (via staf-assistent Managementteam)

Afdeling

Kindergeneeskunde

De kinderintensive care van het Beatrix Kinderziekenhuis/Universitair Medisch Centrum Groningen is een dynamische afdeling en een van de grootste voor kinderintensieve zorg in Nederland. Alle specialismen zijn aanwezig om multidisciplinair het complete pakket aan kindergeneeskundige en (kinder)chirurgische zorg te bieden. Jaarlijks worden ongeveer 800 – 900 kinderen opgenomen. Er werken 11 kinderintensivisten, 2 fellows kinderintensive care en 1 technisch geneeskundige. Wij hanteren het principe van family-centered kinderintensive care, zodat de patiënt en familie in een veilige omgeving centraal staan, en actief betrokken zijn bij de besluitvorming en uitvoering van het zorgproces. De kinderintensive care is een belangrijk, integraal onderdeel van het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ). Je werkt nauw samen met behandelaren vanuit kindergeneeskundige, maar ook vanuit volwassen disciplines en op afdelingen buiten de kinderintensive care, zoals de Spoedeisende Hulp.

Er zijn op dit moment 18 intensive care bedden operationeel, met concrete plannen voor verdere uitbreiding. Belangrijke speerpunten zijn kunstmatige beademing in alle facetten inclusief hoog-frequent oscillerende ventilatie, en post-operatieve zorg voor kinderen na cardiochirurgie (als onderdeel van het Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen van het UMCG) en als enige centrum in Nederland voor patienten na een lever-, darm- of longtransplantatie. Het UMCG is ook landelijk verwijscentrum voor kinderen met pulmonale hypertensie.

De afdeling beschikt over state-of-the-art monitoring en ondersteuningstechnieken voor vitaal bedreigde kinderen, zoals extra-corporeal life support (ECLS) voor circulatoir en/of respiratoir falen, nierfunctie-vervangende therapie, leverfunctie-vervangende therapie, point of care intensive care echografie, geavanceerde respiratoire monitoring waaronder transpulmonale drukmeting en elektrische impedantie tomografie, en neurologische bewaking waaronder NIRS en CFM. Er is een actief transportsysteem waarmee IC behoeftige kinderen vanuit het verzorgingsgebied (Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel) naar de kinderintensive care van het BKZ worden vervoerd. Er bestaat hiervoor een nauwe samenwerking met het Medisch Mobiel Team.

Het wetenschappelijk onderzoek van de kinderintensive care is gericht op kunstmatige beademing. Voor dit onderzoek wordt zowel nationaal als internationaal samengewerkt.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • 32—38 uur per week
  • max. €6375 per maand
  • Universitair
  • 220468

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you