Programmamanager AI en Ethiek

Programmamanager AI en Ethiek

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 4 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het onderwijsinstituut CMI en het kenniscentrum Creating010 vormen samen het centrum van de kennis op het gebied van AI en Ethiek binnen Hogeschool Rotterdam. Met onze onderzoekers, docenten, studenten en praktijkpartners werken we samen aan projecten, bouwen we aan een nieuw onderwijsaanbod en creëren we een actieve learning community waar we de kennis op dit gebied steeds verder verdiepen. Met de SPRONG subsidie voor ons RAAI programma (responsible applied AI) hebben we financiële middelen ontvangen om hier gedurende een periode van 8 jaar verder aan te bouwen. 

Ontwikkeling AI en Ethiek binnen Hogeschool Rotterdam 

AI dringt door tot alle domeinen in de samenleving en dat stelt ons voor veel ethische en complexe dilemma’s die van groot belang zijn. Onze studenten hierop wijzen en bewust van maken vinden we als hogeschool heel belangrijk. Daarnaast vinden we dat alle technische studenten zich bewust moeten zijn van hun verantwoordelijkheid om AI op een verantwoorde en rechtmatige manier in te zetten. We merken dat we met onze ontwerp- en praktijkgerichte aanpak een waardevolle aanvulling zijn in veel consortia. Zo werken we onder andere in verschillende werkgroepen van de Nederlandse AI coalitie en in de AI hub Zuid Holland.

Wat ga je doen? 

Als programmamanager AI en Ethiek zorg je ervoor dat Hogeschool Rotterdam herkend en erkend wordt als belangrijke opleider op het gebied van AI en Ethiek, zodat we samen met publieke en private partijen verder kunnen blijven bouwen aan onze expertise. Ook zorg je ervoor dat de learning community op AI en Ethiek binnen onze hogeschool steeds meer gaat leven, zodat studenten en docenten elkaar hier kunnen ontmoeten en samen met praktijkpartners hun kennis verder kunnen ontwikkelen en verdiepen. 

Projecten waar we nu al aan werken zijn onder andere het DRAMA project waarin we werken aan aanbevelingsalgoritmes voor media partijen die je juist uitnodigen om buiten je bubbel te zoeken, samenwerkingen met onze fysiotherapie opleidingen om algoritmes in zorg op een verstandige manier te gebruiken en projecten op het snijvlak van algoritmiek en logistiek. Als programmamanager werk je aan de verdere doorontwikkeling van deze projecten met externe partijen, maar ook met onze opleidingen.

De projecten die we doen zijn hiernaast cruciaal voor de verdere doorontwikkeling van ons opleidingenportfolio. Want de betekenis van AI en data worden vooral zichtbaar in de toepassingscontext. In september 2022 starten we onze nieuwe bachelor op het gebied van data science en AI. Naast de kennis van wiskunde en algoritmiek focussen we in dit programma juist ook op de verantwoorde toepassing van technologie en het goed kunnen opereren in heel diverse contexten. Naast deze nieuwe bachelor werken we ook aan de ontwikkeling van ons master portfolio en aan de doorontwikkeling van ons minoren- en keuzevakaanbod op AI. 

Het team en de werkplek 

Je wordt onderdeel van een team van lectoren, regisseurs, (senior) docent-onderzoekers, docenten en studentassistenten onder leiding van de directeuren van het kenniscentrum Creating010 en CMI.  Kenniscentrum Creating 010 en het instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) vormen samen het digitale instituut van Hogeschool Rotterdam. De plek waar studenten, docenten en onderzoekers leren en bouwen aan een samenleving waarin het digitale en het fysieke steeds meer met elkaar verweven zijn. En waarin we ontwerpers, engineers en bruggenbouwers opleiden en met elkaar werken aan een menselijke en betekenisvolle toekomst met digitale technologie, data, algoritmes en responsible applied AI.

Je gaat werken op onze locaties aan de Wijnhaven in Rotterdam. Deze locaties zijn gevestigd in de buurt van metro Beurs en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Specificaties

Hogeschool Rotterdam (HR)

Functie-eisen

Herken jij jezelf in onderstaand profiel?

  • Je hebt minimaal een afgeronde master opleiding
  • Je bent een ondernemende netwerker die continu werkt aan het verstevigen van onze positie als hogeschool op het gebied van AI en Ethiek. Je bent in staat om netwerken te bouwen en te onderhouden en je hebt een goed beeld van win-win samenwerkingen
  • Je hebt ervaring met het opzetten en organiseren van subsidieprojecten
  • Je hebt kennis van AI en van de impact van AI op verschillende toepassingsdomeinen in de samenleving 
  • Je hebt ervaring als programmamanager en je bent in staat om complexe projecten en programma’s te leiden en collega’s aan je te binden om samen te werken aan een sterk hogeschoolnetwerk
  • Je krijgt energie van pionieren en verbinden en bent in staat om nieuwe samenwerkingen vorm te geven
  • Je biedt ruimte aan teamleden, je denkt in kleine stappen en bouwt daarmee stap voor stap aan het grotere resultaat
  • Je hebt kennis van en/of ervaring met samenwerkingen in en om labs in het hoger onderwijs

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou? 

  • De mogelijkheid te werken met een groep enthousiaste professionals binnen een vakgebied gericht op de toekomst met veel maatschappelijke impact
  • Een goede werk/privé balans (40 vrije dagen per jaar bij fulltime dienstverband, betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €5.193,85 en maximaal €6.326,17 bruto per maand (schaal 13) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie

Werkgever

Hogeschool Rotterdam

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • 32—40 uur per week
  • €5193—€6327 per maand
  • Universitair
  • 165.22

Werkgever

Hogeschool Rotterdam (HR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wijnhaven 103, 3011 WN, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you