PhD-kandidaat Reumatologie

PhD-kandidaat Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 3 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek zoeken wij een ambitieuze PhD-kandidaat. Doel van het SPACE-onderzoek is het eerder diagnosticeren en behandelen van axiale spondyloartritis (axSpA), een potentieel ernstige ontstekingsziekte die de rug en het bekken aantast. Wil jij hier je steentje aan bijdragen? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Als PhD-kandidaat ga je onderzoek doen binnen het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek. Je includeert patiënten in het onderzoek, verricht metingen bij patiënten, neemt vragenlijsten af en coördineert het aanvullend onderzoek, zoals het maken van röntgenfoto's, CT-scans en MRI's. Daarnaast beoordeel je de beeldvormend onderzoeken, analyseer je onderzoeksgegevens, schrijf je hierover wetenschappelijke artikelen en geef je voordrachten op internationale congressen. Uiteindelijk leidt dit tot een promotie. Naast bovengenoemd onderzoek word je in staat gesteld kennis te nemen van de wetenschappelijke basis van epidemiologisch onderzoek. Het SPACE-onderzoek is in 2009 gestart in het LUMC en is uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal, multi-center onderzoek met onderzoekscentra in Nederland, Portugal, Noorwegen, Italië en Zweden. Doel van het SPACE-onderzoek is het eerder diagnosticeren en behandelen van axiale spondyloartritis (axSpA), een potentieel ernstige ontstekingsziekte die de rug en het bekken aantast. AxSpA begint op jonge leeftijd. De bekendste vorm is de ziekte van Bechterew (ankyloserende spondylitis). De diagnose axSpA is niet zelden moeilijk te stellen, maar voor het beloop van de ziekte is het van belang dat dat toch snel gebeurt. Zo kan een adequate behandeling worden gestart en onherstelbare schade worden voorkomen.

Samenvatting

·         Je gaat onderzoek doen binnen het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek

·         Doel van het onderzoek is het eerder diagnosticeren en behandelen van axiale spondyloartritis (axSpA)

·         Je verricht metingen bij patiënten, en coördineert aanvullend onderzoek zoals röntgenfoto’s, CT-scans en MRI’s

·         Je krijgt een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrif

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding (bijvoorbeeld Bewegingswetenschappen, Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen) met aantoonbare affiniteit met patiëntgebonden onderzoek en epidemiologie. Ervaring met het doen van onderzoek is een vereiste. Aantoonbare ervaring met schrijven van wetenschappelijk artikelen is een pre. Daarnaast ben je een initiatiefrijk persoon, die goed zelfstandig werkt en tegelijkertijd gemakkelijk in een team functioneert. Aangezien je veel contact met patiënten hebt en samenwerkt met collega-onderzoekers in binnen- en buitenland, spreekt het voor zich dat je over uitstekende communicatieve eigenschappen beschikt. Je kunt je in het Engels en Nederlands goed uitdrukken, zowel schriftelijk als mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.570,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.271,-  in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Reumatologie

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Het wetenschappelijke werk van de afdeling is internationaal toonaangevend. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen. Je maakt deel uit van de axSpA onderzoeksgroep geleid door professor Désirée M.F.M van der Heijde die binnen het LUMC nauw samenwerkt met de afdeling Radiologie. Bovendien is de afdeling Reumatologie een ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Je neemt deel aan wekelijkse overlegmomenten en besprekingen over zowel wetenschappelijke als patiëntgebonden activiteiten met stafleden, arts-assistenten en promovendi.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3271 per maand
  • Universitair
  • B.22.PV.EL.69

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you