Junior docent MSc Health Sciences

Junior docent MSc Health Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 1 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de opleiding van toekomstige gezondheidswetenschappers? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De Msc Health Sciences is een éénjarige, Engelstalig opleiding in het domein Human Life Sciences. De opleiding is de afgelopen jaren gegroeid en jaarlijks studeren ongeveer 200 VU-masterstudenten af als Gezondheidswetenschapper. Tijdens de master kunnen studenten kiezen uit 5 specialisaties waarbinnen zij leren complexe gezondheidsproblemen aan te pakken.

De juniordocenten spelen een belangrijke rol in de goede organisatie van de opleiding. Zij zorgen ervoor dat studenten zich snel thuis voelen en er laagdrempelig contact is tussen studenten en de opleiding. Daarnaast spelen juniordocenten een cruciale rol in de organisatie van de opleiding, het (door)ontwikkelen van leerlijnen in het masteronderwijs, in projecten rond onderwijsinnovatie, en de evaluatie van opleidingsactiviteiten. Juniordocenten zijn daarmee een belangrijke schakel tussen studenten, docenten en opleiding.

Er werken momenteel twee juniordocenten binnen het team van de master Health Sciences en wij zoeken een derde enthousiaste junior docent die ons Masterteam wil komen versterken.
De positie is voor de duur van vier jaar, waarbinnen de kandidaat in de gelegenheid gesteld wordt om een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen, alsmede deel te nemen aan een professionaliseringstraject dat speciaal is ontworpen voor juniordocenten. Hierbinnen krijg je de kans krijgt om je te verdiepen, academische innovaties te plegen en een portfolio op te bouwen in de context van het onderwijs voor uitstroom in diverse vakgebieden (docent HBO, beleidsmaker onderwijs WO of onderwijsprofessional in het bedrijfsleven).

Jouw taken
 • (door)ontwikkelen en implementeren van academische en professionele vaardigheden in het master curriculum
 • verzorgen van (werkgroep)onderwijs
 • organiseren van opleidingsactiviteiten met sociale en professionele doelstelling
 • aanspreekpunt (laagdrempelig) voor studenten rondom studievoortgang, reflectie op studiekeuzes, loopbaanoriëntatie, etc.
 • uitvoeren van coördinerende en administratieve taken ter ondersteuning van de master- en stagecoördinatoren
 • geven van voorlichting aan aankomende studenten
 • participeren in ontwikkel- en innovatieteams op het gebied van onderwijsvernieuwing

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde master in een gezondheidswetenschappelijk gerelateerde studierichting
 • aantoonbare affiniteit met onderwijs
 • goede organisatorische capaciteiten
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 50 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

Specificaties

 • Onderwijs
 • max. 32 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • 11995

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you