Medewerker Acquisitie en Metadata Universiteitsbibliotheek

Medewerker Acquisitie en Metadata Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 7 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de ervaren bibliotheekmedewerker die het geweldig vindt om mee te werken aan de opbouw en het ontsluiten van de collecties van de Vrije Universiteit Amsterdam? Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom Linked (Open) Data en vind je het ...

Functieomschrijving

De afdeling Acquisitie & Metadata is verantwoordelijk voor de aanschaf van nieuw materiaal, het registreren en ontsluiten hiervan en het beheren van de hierbij behorende metadata. Ook zorgt de afdeling er voor dat de publicaties van auteurs van de Vrije Universiteit worden voorzien van de juiste metadata en begeleiden we auteurs bij het Open Access publiceren van hun artikelen.

Samen met diverse collega's werk je aan het verwerven en de beschikbaarstelling van elektronische bronnen, tijdschriften en boeken die nodig zijn voor het onderwijs en onderzoek aan de VU. Door deze materialen goed te ontsluiten draag je bij aan het vergroten van de zichtbaarheid en de vindbaarheid van onze collecties. Je deskundigheid op het terrein van titelbeschrijven blijf je ontwikkelen door de vernieuwingen hierin te volgen.

Jouw taken
  • je verzorgt het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen, voor diverse materialen
  • je bewaakt de voortgang van de bestellingen en onderhoudt contacten met de leveranciers
  • je verwerkt binnengekomen publicaties in ons bibliotheeksysteem
  • je houdt je bezig met het zorgvuldig ontsluiten van binnengekomen publicaties
  • je volgt en leert bij over relevante ontwikkelingen (nationaal en internationaal) op het gebied van metadatastandaarden

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • relevante opleiding op hbo-niveau, of meerdere jaren werkervaring als titelbeschrijver/catalogiseerder
  • kennis van en inzicht in administratieve processen rondom informatiemateriaal
  • kennis van (bibliografische) formats, metadatering en internationale regelgeving, zoals RDA en MARC21
  • ervaring met bibliotheek- en discoverysystemen, bij voorkeur WMS en WorldCatDiscovery
Competenties
  • kennis van het WorldShare Platform en het ontsluiten van seriële publicaties is een pre
  • een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels
  • een goede leesvaardigheid van andere talen (Duits, Frans)
  • je bent proactief, leergierig, resultaatgericht, analytisch en accuraat

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.376 (schaal 7) en maximaal €3.208 (schaal 7) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Medewerker bibliotheek services 1 en staat open voor ten minste 0,7 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Universiteitsbibliotheek
De dienst Universiteitsbibliotheek ondersteunt en adviseert onderzoekers en docenten: van literatuuronderzoek en research data management tot en met open access publiceren, open leermiddelen en auteursrecht. Studenten bieden we workshops, begeleiding en studieplekken. Ook beheert en exposeert de UB bijzondere collecties, erfgoed en kunst. De UB ontwikkelt zich de komende jaren verder tot een plek voor ontmoeting, kennisdeling en inspiratie voor zowel studenten als medewerkers.

Werken bij de UB betekent bijdragen aan het verhogen van onderzoeksimpact en studiesucces. Samen met je collega's zorg je voor innovatieve dienstverlening die uitstekend aansluit op de wensen en behoeften van medewerkers en studenten. Bij de UB werken 100 medewerkers op twee locaties: in het VU-hoofdgebouw en binnen het VUmc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 28—36 uur per week
  • €2376—€3208 per maand
  • HBO
  • 11965

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you