Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 29 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de meedenkende en resultaatgerichte bedrijfsjurist, die in een complex krachtenveld zelfstandig en soms onder grote tijdsdruk kan werken? En voel jij je thuis in een internationale werkomgeving van een gerenommeerde onderzoeksorganisatie?

Jij bent dé ervaren jurist met gevoel voor verschillende belangen, flexibel met een oplossingsgerichte instelling voor het Liaison Office (LO). Wij adviseren business unit managers, projectleiders en directie over kansen en risico's op een breed terrein, zoals verbintenissenrecht, intellectueel eigendomsrecht, privacy en data, subsidieregelingen, meerjarige internationale samenwerkingsovereenkomsten en aanbestedingen. Je bent actief betrokken bij het tot stand brengen van overeenkomsten en bewaakt de juridische kwaliteit.

Jij wordt aanspreekpunt voor onze projectleiders bij Wageningen Centre for Development Innovation en daarnaast ondersteun je jouw collega's van het Liaison Office bij complexe juridische vraagstukken.
De 60+ onderzoekers van Wageningen Centre for Development Innovation werken, in nauwe samenwerking met het ondersteunend personeel, met partners over de hele wereld aan een inclusieve en duurzame transformatie van voedselsystemen. Dit doen we door kenniscreatie, kennistoepassing in projecten en meerjarenprogramma's. Daarnaast verzorgt Wageningen Centre for Development Innovation internationale cursussen voor professionals.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:
  • opstellen en beoordelen van diverse soorten contracten en overige juridische documenten, in samenspraak met projectleiders, (internationale) samenwerkingspartners en financiers;
  • voeren van contractonderhandelingen met de opdrachtgever;
  • pro-actief geven van juridische adviezen bij inschrijvingen op (internationale) aanbestedingen en bij het indienen van projectvoorstellen voor diverse (inter-)nationale subsidieprogramma's;
  • bijdragen aan de ontwikkeling van juridisch beleid en namens de Social Sciences Group participeren in het Beleidsoverleg Legal van Wageningen University & Research;
  • ontwikkelen en onderhouden van juridische formats zoals algemene voorwaarden en modelovereenkomsten;
  • afstemming met en ondersteuning van collega's binnen het Liaison Office;
  • begeleiden van juridische geschillen en/of claims in samenspraak met de bedrijfsadvocaat en manager LO.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • een afgeronde opleiding Nederlands Recht en relevante werkervaring bij voorkeur in een complexe onderzoeksorganisatie;
  • ervaring met het verbintenissenrecht en internationaal recht, dit is een pré;
  • je weet overzicht te houden, deadlines in het oog te houden en de juiste prioriteiten te stellen;
  • beschikt over een uitstekende beheersing van de (zakelijke) Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als in geschrift;
  • kennis van het Frans strekt tot aanbeveling;
  • ervaring met verschillende belangengroepen bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en (semi) publieke organisaties;
  • je werkt graag samen, hebt een kritische blik en bent proactief en klant- en oplossingsgericht;
  • je weet anderen te motiveren en inspireren en kan jouw collega's de nodige ondersteuning bieden waar dat nodig is.
Daarbij voel je je thuis in een organisatie waarin betrouwbaarheid, ondernemerschap, ontwikkeling, klantgerichtheid, samenwerken en inclusiviteit voorop staan. Wij geloven dat deze kernwaarden een bepalende factor zijn om als team succesvol te zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.836,- tot maximaal €5.268,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10-11). Een aanstelling tussen de 24 en 36 uur bespreekbaar.

Standplaats voor deze functie is Wageningen, maar je zult ook met enige regelmaat in Den Haag werken (in overleg).

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Wageningen University & Research is een samenwerkingsverband van Wageningen Universiteit en de Stichting Wageningen Research, verdeeld over vijf kenniseenheden. Deze functie valt binnen het Liaison Office van de kenniseenheid Social Science Group, zij bestaat uit het departement Maatschappijwetenschappen en de instituten Wageningen Economic Research en Wageningen Centre for Development Innovation. Daarmee omvat onze kenniseenheid de hele kennisketen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, toegepast wetenschappelijk onderzoek en consultancy en capacity building.

Het Liaison Office bestaat uit drie teams; wij adviseren business unit managers, leerstoelhouders, projectleiders en directie over kansen en risico's op een breed terrein, zoals subsidies, aanbestedingen, intellectueel eigendomsrecht en publicatierechten. Tevens zijn wij de afdeling Juridische Zaken voor de kenniseenheid SSG. Wij werken in kleine teams met een open karakter en een informele werksfeer. In het team werken juristen, subsidieadviseurs en contract managers nauw samen. Daarnaast werken we intensief samen met de projectleiders. Binnen het team krijgt iedere medewerker de ruimte om een eigen specialisatie op de bouwen.

Bij Wageningen Centre for Development Innovation versterken we capaciteiten voor duurzame ontwikkeling ter ondersteuning van inclusieve en duurzame voedselsystemen, door 'Knowledge in Action'. Wij doen dit door onze unieke aanpak in het bevorderen van levenslang leren; het begeleiden van sectortransformatie, het beheren van impact, het faciliteren van stakeholder samenwerking en het versterken van strategische leiderschap. Een hechte band tussen projectverwezenlijking en capaciteitsontwikkeling kenmerkt ons werk.

Meer informatie over het Wageningen Centre for Development Innovation vind je op onze website: http://www.wur.nl/en/Expertise-Services/Research-Institutes/centre-for-development-innovation.htm.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie door W&S bureaus wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • max. 16 uur per week
  • Universitair
  • P835914-17

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you