Medewerker Scriptietrajecten en Toetscommissie

Medewerker Scriptietrajecten en Toetscommissie

Geplaatst Deadline Locatie
15 jun 29 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van:
  • een zelfstandige, dienstverlenende functie;
  • communiceren met verschillende doelgroepen (docenten, studenten en collega's);
  • zaken tot in de puntjes goed plannen en organiseren;
  • processen zo goed mogelijk te laten verlopen en waar mogelijk te verbeteren;
dan nodigen we je graag uit om te solliciteren naar de functie van medewerker scriptietrajecten en Toetscommissie.

Wat ga je doen

Alle bachelor- en masterstudenten van de faculteit schrijven aan het eind van hun opleiding een scriptie. Ieder half jaar start er een scriptietraject voor de bachelor en voor de master, met vaste deadlines voor verschillende fasen in het schrijfproces. Dit is een organisatorisch uitdagend proces. In deze functie zorg jij ervoor dat alles steeds op tijd geregeld is en dat scriptiecoördinatoren en -begeleiders en studenten weten wat ze wanneer moeten doen. Ondersteuning van de scriptietrajecten vormt het grootste deel van je functie. In de praktijk ben je daar gemiddeld twee dagen in de week mee bezig. Vanwege piek- en dalmomenten in de trajecten is het belangrijk dat je je werkuren flexibel kunt inzetten.

De Toetscommissie is een subcommissie van de Examencommissie. De Toetscommissie is verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van toetsen. Volgens een jaarlijks op te stellen plan beoordeelt de commissie tentamens en de wijze waarop deze beoordeeld zijn. Als ondersteuner van de Toetscommissie zorg je ervoor dat de commissieleden toegang hebben tot alle benodigde informatie, organiseer je de vergaderingen, leg je de conclusies en afspraken vast en zie je toe of de afhandeling van afspraken.

Wat ga je doen:
  • overzicht houden over gehele scriptieproces en zorgdragen voor vloeiend lopen proces. Waar mogelijk breng je verbeteringen aan in het proces;
  • inrichten en beheren van Canvaspagina's;
  • beheren van de mailbox voor studenten en begeleiders;
  • actief informeren van studenten en scriptiebegeleiders over te volgen stappen;
  • organiseren en notuleren vergaderingen scriptiecoördinatoren/opleidingsdirecteuren;
  • plannen van enkele colleges;
  • overleggen met studieadviseurs over studenten met bijzonderheden bij verlengingsverzoeken;
  • input leveren m.b.t. selectie van een nieuwe UvA-brede scriptieworkflow en zorg dragen voor een goede implementatie hiervan binnen de faculteit;
  • samen met scriptiecoördinator, onderwijsdirecteur en beleidsmedewerker bijdragen aan verbeteringen in het scriptieproces;
  • voorbereiden van de vergaderingen van de Toetscommissie en zorgdragen voor besluitenlijsten.
Daarnaast proberen we binnen het ESC medewerkers elkaar zoveel mogelijk te laten ondersteunen in piektijden en bij ziekte. Om die reden is het denkbaar dat je ook op andere vlakken binnen het team werkzaamheden zal verrichten.

Ook kan het tot de mogelijkheden behoren in de toekomst het aantal uren uit te breiden en nieuwe taken op je te nemen, afhankelijk van organisatieontwikkelingen en kwaliteiten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je:
  • hebt een afgeronde HBO / WO-opleiding;
  • bent een goede planner, oplossingsgericht, een harde en nauwkeurige werker en ziet in elk probleem een uitdaging;
  • bent zelfstandig; en proactief; als jij weet wat het beoogde resultaat is, kun je je werk zelf organiseren om dat te bereiken;
  • werkt graag en makkelijk samen met anderen en kunt je goed inleven in de behoeften van anderen;
  • bent digitaal vaardig en vindt het leuk om je nieuwe systemen eigen te maken en optimaal te gebruiken;
  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en in het Nederlands én Engels.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijk dienstverband van 19 uur per week voor de periode een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband, met een proeftijd van twee maanden. Op deze functie is het UFO-profiel Medewerker studentzaken 2 van toepassing. In deze functie val je hiërarchisch onder het hoofd van het ESC en functioneel onder de coördinator Tentamenservice.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.818 tot €3.764 bruto per maand (salarisschaal 8) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
  • een zeer betrokken team met collega's, die veel plezier hebben in hun werk en erg op samenwerken zijn gericht;
  • diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld in de vorm van trainingen.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Betrokken, verantwoordelijk en met een open blik. Zo kijken we bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de rol van het recht in een (internationale) samenleving die voortdurend verandert. Met ruim 5.000 studenten en 550 medewerkers zijn we een van de grotere juridische faculteiten in Nederland. We leiden juristen op die het recht effectief weten in te zetten met als doel daadwerkelijk bij te dragen aan oplossingen voor de samenleving. Met vernieuwend en grensverleggend onderzoek spelen we in op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo houden we altijd de verbinding met de samenleving.

Als medewerker scriptietrajecten en Toetscommissie maak je deel uit van de Tentamenservice, onderdeel van het Education Service Centre (ESC). De Tentamenservice draagt zorg voor de organisatie van tentamens en registratie van cijfers (ook van de scriptiecijfers). Het ESC bestaat uit circa 45 medewerkers en draagt zorg voor alle student- en onderwijsondersteuning voor de faculteit. Het gaat dan om zaken als toelating van studenten, inrichting van het Studenten Informatie Systeem (SIS), vakaanmelding, cijferregistratie en diplomering, roostering van de onderwijsprogramma's, informatieverstrekking aan studenten en docenten, (studie)begeleiding van bachelor- en masterstudenten, ondersteuning van ICT in het onderwijs en juridische en administratieve ondersteuning van de Examencommissies. Kenmerkend van het ESC dat er met veel betrokkenheid, enthousiasme en kwaliteitsbewustzijn wordt samengewerkt aan het zo goed mogelijk laten lopen van processen voor onze studenten en docenten.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO+
  • 9503

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you