De Universiteit Maastricht is op zoek naar een Scrum Master (0,6 -1,0 FTE) m/v.

De Universiteit Maastricht is op zoek naar een Scrum Master (0,6 -1,0 FTE) m/v.

Geplaatst Deadline Locatie
15 jun 10 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een verbinder die de ene keer Batman speelt en de andere keer Robin kan zijn?
Lees dan verder want dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Binnen de universiteit zorgt een multidisciplinair Agile shared services team voor het beheer en de vernieuwing van de SAP- modules die worden gebruikt ter ondersteuning van de interne bedrijfsvoering. Het SAP-landschap van de UM bestond voornamelijk uit ‘on premise’ oplossingen. In juni 2022 worden de eerste cloud functionaliteiten in gebruik genomen. Deze modules zijn geïntegreerd met bestaande ‘on premise’ –SAP systeem en niet-SAP concern-systemen. Het applicatielandschap is complex. We hebben nog een uitdagend implementatietraject te gaan.

Daarvoor zoeken we een doorpakkende Scrum Master die ons hierbij komt ondersteunen. Een ‘dienend leider’ voor dit shared services team interne bedrijfsvoering die de teamontwikkelingen en het Agile werken faciliteert. Je coacht het team, met als doel het steeds meer zelf-organiserend te laten zijn in het leveren van toegevoegde waarde. Je bent erop gericht om continu leren en verbeteren binnen het team te stimuleren, maar ook tussen teams en in de interactie met stakeholders.

Als Scrummaster zijn dit je werkzaamheden:

  • Zorgdragen dat het team in staat is om alle Agile gerelateerde onderdelen, zoals het organiseren en begeleiden van de benodigde events, zelfstandig op te pakken.
  • Zorgdragen dat de beheer en vernieuwingsprocessen soepel verlopen door alle belemmeringen te verwijderen en conflicten op te lossen die de vorderingen van het team verhinderen.
  • Het coachen van het team gericht op samenwerken, zelforganisatie, multidisciplinair werken en de mens met oog voor intermenselijke aspecten.
  • Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van transparantie en begripsvorming tussen team, Product Owner en omgeving en communiceert informatie op een efficiënte en samenhangende manier.
  • De Product Owner ondersteunen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van een effectief Product Backlog management, doelen en scope verduidelijken voor het team, stakeholdermanagement en ondersteuning bieden bij het verkrijgen van inzicht in de productplanning binnen een empirische omgeving.
  • Een Agile/Scrum ambassadeur zijn binnen de Universiteit Maastricht en een duidelijke begripsvorming van de theorie en methodieken van het Framework van Agile Werken uitdragen door trainingen en coaching te geven aan teams, Stakeholders en iedereen die er voordeel uit zou kunnen behalen.
  • Het coachen van de omgevingen waarbinnen Agile werken nog niet volledig is opgenomen en begrepen.
  • Samenwerken met andere Scrum Masters aan continu verbeteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek?

We willen ons SST-IB team graag versterken met een enthousiaste en ervaren Scrum Master die als persoon:

  • Beschikt over talenten zoals als geduld, coaching skills, objectiviteit, vertrouwen en respect. Deze helpen je om écht met mensen in gesprek te zijn en verbinding te leggen.
  • Kennis heeft van Agile leiderschap, je kent de volwassenheid van het team en op basis daarvan bepaal je welke interventies nodig zijn; altijd gericht op leren.
  • Innovatief is en niet schuw om te experimenteren als de situatie daarom vraagt. Met als doel om “te proberen” en daarvan te leren.
  • Streeft naar maximale transparantie met de wil om vanuit daar te meten en verbeteren.         

Je krijgt de kans om in een interessante, innovatieve en dynamische omgeving je competenties maximaal in te zetten en je optimaal te ontplooien in je eigen vakgebied.

Wij zoeken jou!

Wij denken dat je de volgende ervaring dient mee te nemen om toegevoegde waarde te kunnen leveren:

  • Minimaal 3 jaar ervaring als een gecertifieerd Scrum Master binnen Agile teams met aantoonbare kennis en ervaring van verschillende Scrum methodieken zoals Professional Scrum Master PSM I en PSM II en het Scaled Agile Framework (SAFe).
  • Het creëren van een veilige werkomgeving waarin binnen en tussen teams open en eerlijk wordt gecommuniceerd, optimaal wordt samengewerkt en gepresteerd.
  • Kennis van en affiniteit met de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van Lean, Agile werken, verandermanagement en in staat zijn om deze kennis door te vertalen naar de werkwijze in de teams met een oprechte interesse om jouw expertise hierin te vergroten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Bepaalde tijd voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Wij bieden:

  • Een mooie uitdaging bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht.
  • Ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in de laatste technologie.
  • Een in beginsel tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een inschaling op basis van relevante kennis en ervaring in schaal 11. Salaris varieert tussen € 3.821,- en € 5.230,- bruto per maand. In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een mooi pakket aan zowel primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden voor de UM specifieke bepalingen. Hierbij kun je denken aan extra feestdagen zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om 2 uur per week extra te werken om maar liefst 96 extra vakantie-uren op jaarbasis te hebben. Daarnaast bieden wij een CAO keuzemodel, waarbij je jouw arbeidsvoorwaarden verder zelf naar wens vorm kunt geven.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

ICT Service Centre

Je komt binnen de UM te werken voor het ICT Service Centre. Dankzij de medewerkers van ICTS kunnen studenten en medewerkers zowel binnen de UM, thuis als ook onderweg aan de slag met innovatieve en gedegen systemen in een veilige omgeving. Binnen ICTS ga je aan de slag binnen het multidisciplinair Agile shared services team.

Specificaties

  • IT
  • 22.8—38 uur per week
  • €3821—€5230 per maand
  • AT2022.261

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 JH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you