Docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde

Docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde

Geplaatst Deadline Locatie
16 jun 15 jul Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de faculteit 3mE starten jaarlijks circa 700 studenten aan de Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde. Studenten leren naast wiskunde en mechanica ook werktuigkundig ontwerpen, waarin een diversiteit aan kennis en vaardigheden wordt onderwezen. Een aantal van deze vaardigheden betreft het vastleggen van een technisch ontwerp: in een isometrische tekening, als 3D CAD model en in technische tekeningen. De docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde draagt zorg voor het onderwijs in deze vaardigheden en draagt ook bij aan het onderwijs in eindige elementen en in het werktuigkundig ontwerpen (Projectdocent). Verwacht wordt dat de docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde ook meedenkt over de vorm en uitvoering van dit specifieke onderwijs en de beoogde leerdoelen en daarmee bijdraagt aan onderwijsverbeteringen.

De leerlijn voor het vastleggen van de technische ontwerpen begint in het huidige WB-curriculum in het eerste kwartaal van het eerste jaar met het leren isometrisch handtekenen en krijgt in datzelfde kwartaal een vervolg met het technische-tekeningen lezen. In het tweede onderwijskwartaal leren de studenten een technisch ontwerp vastleggen in het 3D-CAD systeem SolidWorks en het vervaardigen van een technische-tekeningenset daarvan. Daarbij hoort uiteraard onderwijs in onder meer Normen en standaarden, toleranties en het passingstelsel. Het derde onderwijskwartaal is een uitbreiding hierop met complexere ontwerpen. In het derde en vierde onderwijskwartaal van het eerste jaar leren de studenten de toepassing van eindige elementen simulatie en analyses in SolidWorks. Na het eerste jaar zijn er nog diverse projecten waarin de studenten technische systemen moeten vastleggen in handtekeningen, in 3D-SolidWorks en in Technische Tekeningen.   

De docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde is het aanspreekpunt voor studenten en collega’s die hulp nodig hebben bij het vastleggen van technische systemen in SolidWorks of in handmatige tekeningen.

Daarnaast draait de docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde mee in het projectdocententeam. Als projectdocent begeleid je een aantal studentengroepen met hun werktuigkundig ontwerpprojecten. Je voert wekelijkse voortgangsbesprekingen waarbij je er onder meer op let dat mechanica, wiskunde, ontwerpkunde, vervaardigingskunde en materiaalkunde worden toegepast in de projecten. Een van deze projecten leidt tot het ontwerpen en vervaardigen van een werktuigkundig systeem waarmee de studenten-projectgroepen deelnemen aan de jaarlijkse ontwerpwedstrijd werktuigbouwkunde.

Tenslotte zal je als docent 3D-Modelleren en Werktuigbouwkunde colleges kunnen geven over werktuigbouwkundige onderwerpen.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding in een van de werktuigbouwkundige gebieden.

Je hebt ruime ervaring en expertise in werktuigbouwkunde en in onderwijs op het gebied van tekenen en 3D-CAD modelleren. Je bent leergierig en vastberaden om studenten te helpen om de gestelde leerdoelen te behalen. Je staat er voor open om nieuwe onderwijsmethoden te verkennen en toe te passen.

Je hebt ontwerpinzicht en houdt de state-of-the-art van nieuwe technologische ontwikkelingen in de werktuigbouwkunde bij.

Je krijgt energie van het werken met studenten en werkt graag samen in een team met andere werktuigbouwkunde- en onderwijsprofessionals.

Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, en hebt een goede aansluiting bij de doelgroep van studenten.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, tussen de € 2.846,00 - € 4.490,00 bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling.
 • Een contract voor 1,0 fte (36-40 uur) van 1 jaar met uitzicht op een vast contract, bij goed functioneren.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen

De faculteit 3mE verricht baanbrekend onderzoek dat leidt tot uitdagende toepassingen en nieuwe fundamentele inzichten op het gebied van werktuigbouwkunde. Van grootschalige energieopslag, medische instrumenten, regeltechniek en robotica, tot slimme materialen, structuren op nanoschaal en autonoom varende schepen. De basis en resultaten van dit onderzoek vinden hun weerslag in uitstekend en modern onderwijs dat studenten opleidt tot maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke ingenieurs en onderzoekers. De faculteit 3mE is een dynamische en innovatieve faculteit met een internationale scope en high-tech lab-faciliteiten. Onderzoek en onderwijs richten zich op ontwerp, productie, toepassing en verbetering van producten, materialen, processen en mechanische apparaten en dragen zo bij aan de ontwikkeling en groei van een duurzame samenleving en aan welvaart en welzijn.

Klik hier om naar de website van faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen te gaan.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Techniek
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • TUD02434

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you