Information Security Officer

Information Security Officer

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 4 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kan jij informatiebeveiliging integraal onderdeel van het werk van onderzoekers maken, zonder dat het gebruikersgemak verloren gaat? Zijn informatiebeveiligingsaspecten als beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid gesneden koek voor jou? En wil je werken in een innovatieve internationale omgeving op de groenste campus van Nederland? Lees dan snel verder en reageer voor 5 juli 2022!

Grensverleggend onderzoek maakt Wageningen University & Research (WUR) een aantrekkelijk doelwit voor cyber criminelen. Afgelopen jaar werden maandelijks meer dan 9 miljoen phishing e-mails naar WUR medewerkers gestuurd.

Remon Klein Tank, chief information security officer: "...collega's moeten ervaren wat het echt betekent als kwaadwillende partijen in het computer systeem van de universiteit inbreken. Dit kan het beste bereikt worden door het te relateren aan de eigen persoonlijke situatie, bijvoorbeeld met behulp van gamification. Vorig jaar deden we de cyber crisis oefening met 1200 deelnemers van 50 universiteiten, van studenten tot de Raad van Bestuur".

Wies Vullings, teamleider Applied Spatial Reseach: "De WUR groeit de komende jaren sterk, zowel aan de onderwijs- als de researchkant. Daarom krijgt informatiebeveiliging een extra impuls. Wij zoeken een aantal enthousiaste Information Security Officers die de werkzaamheden op het gebied van informatiebeveiliging coördineren. In nauw contact met medewerkers/onderzoekers ter plaatse ben je de centrale spil om het belang van informatiebeveiliging uit te dragen en verder te verankeren in de organisatie. Je coördineert, voert uit en monitort de processen rond veiligheid van data, hardware en software en je adviseert proactief over de te nemen maatregelen om het juiste beveiligingsniveau te realiseren."

Je staat er natuurlijk niet helemaal alleen voor. Met de andere Information Security Officers kan je sparren en afstemmen. Ook werk je samen met de Privacy Officers en leg je voor de gewenste IT beveiligingsmaatregelen een brug naar de Product Owners van onze IT voorzieningen. En met Corporate Communications draag je bij aan de awareness campagne op het gebied van informatiebeveiliging.

WAT GA JE DOEN?
  • Je bevordert het bewustzijn van informatieveiligheid door middel van voorlichting
  • Je coördineert en voert dataclassificaties uit en adviseert (waar nodig samen met IT) over de te nemen maatregelen voor wat betreft de veilige opslag van data en maakt hierbij gebruik van de lijst met applicaties die voldoen aan de beveiligingseisen van WUR
  • Je geeft voorlichting aan datastewards over het identificeren van ontwrichtende data en adviseert over de te nemen maatregelen
  • Je identificeert kwetsbare software en zorgt voor passende waarborgen of voor vervangende (minder kwetsbare) software
  • Je brengt (wetenschappelijke) apparatuur/hardware die is aangesloten aan het WUR-netwerk in kaart, waar nodig in samenwerking met lab- en apparatuur beheerders/onderzoekers en adviseert over passend beheer
  • Je coördineert de aanschaf van nieuwe apparatuur en (data)applicaties in afstemming met IT
  • Je bent bij sommige onderzoeks- en onderwijsinstituten verantwoordelijk voor licentiebeheer van bepaalde applicaties

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare kennis en ervaring met informatiebeveiliging
  • in staat om complexe technische concepten op een begrijpelijke manier aan niet technisch publiek uit te leggen
  • Overtuigingskracht en in staat medewerkers te trainen
  • Proactief en gericht op samenwerking en het leggen van verbindingen
  • Goed gevoel tussen gebruikersgemak en noodzakelijke maatregelen
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift (C1 niveau)

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • Werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is
  • De mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen
  • Sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof
  • Er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten
  • Een structurele eindejaarsuitkering van 4%
  • Uitstekende pensioenregeling via ABP
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.846,- tot maximaal €4.490,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research .

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • P931551-19

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you