Onderzoekscoördinator NOW-fraude (ministerie van SZW)

Onderzoekscoördinator NOW-fraude (ministerie van SZW)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 22 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Meebouwen aan een nieuwe organisatie, de onderzoeken inhoudelijk coördineren, de voortgang in de gaten houden en samen met het team zoeken naar de beste aanpak: jouw werk als onderzoekscoördinator NOW-fraude is nog niet volledig uitgekristalliseerd, maar het is zeker interessant!

De NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) heeft veel ondernemers door de pandemie geholpen door hen te ondersteunen bij het betalen van medewerkers. Het idee: snelle uitbetaling en toetsing achteraf. Het geld is echter niet altijd gebruikt waarvoor het bedoeld is en soms is er ronduit sprake van misbruik. Om dit misbruik op te sporen, richten we een volledig nieuw team in en als onderzoekscoördinator stuur je dit team inhoudelijk aan. Jij verdeelt het werk zo dat ieders kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Je bewaakt de voortgang en deadlines van de onderzoeken en denkt mee over beslissingen. Je bent de verbinding met onze externe partners (zoals het UWV of de FIOD), overlegt met de officier van justitie en treedt indien nodig zelf op als hulpofficier. Omdat we ons niet willen beperken tot de zuiver strafrechtelijke aanpak, zijn we ook geïnteresseerd in jouw ideeën om zaken op een alternatieve manier af te doen, zoals met knock-and-talk-gesprekken. Deels het normale werk en deels het vinden van nog ongebaande paden dus: het maakt jouw werk afwisselend en interessant.

Je bent onderdeel van een volledig nieuw opgericht team van rechercheurs, recherchemedewerkers en financiële en digitale experts. Samen de organisatie opbouwen én werken aan het opsporen en aanpakken van fraude, daar werken jullie met elkaar hard aan. Gevarieerd, onvoorspelbaar, maar absoluut relevant werk dus, waarmee je bijdraagt aan een rechtvaardige afsluiting van een bijzondere periode.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Jij vindt frauderen met uitkeringen, belastingen of subsidies niet aanvaardbaar en wilt daar echt iets tegen doen. Daarbij word je geholpen door je goede analytische vaardigheden, zelfstandige oordeelsvorming en je omgevingsbewustzijn. Je werkt planmatig en accuraat, ook als het er soms hectisch aan toe gaat. Dan blijf je rustig en houd je het doel in het oog. Je vindt het belangrijk om bij te houden wat er allemaal gebeurt en werkt doorlopend aan de ontwikkeling van de medewerkers én van jezelf.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde academische opleiding;
  • de (wettelijk) vereiste diploma’s, certificaten en bevoegdheden, zoals Algemeen Opsporingsambtenaar en rechercheopleiding (of zin om deze te halen);
  • actuele kennis en ervaring op het gebied van tactisch, financieel of digitaal rechercheren en bij voorkeur opsporingservaring bij een (bijzondere) opsporingsdienst;
  • ervaring met (inter)nationale strafrechtelijke onderzoeken in de zware en georganiseerde criminaliteit is gewenst;
  • een rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

Je salaris bedraagt maximaal €5.825 (schaal 12).

Naast je salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Werkgever

De Nederlandse Arbeidsinspectie houdt toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving over arbeidsomstandigheden, de arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en het sociale zekerheidsstelsel. Daarnaast onderzoekt ze de werking van het stelsel van sociale zekerheid en signaleert ontwikkelingen en risico’s op de beleidsterreinen van het ministerie van SZW.

De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie werkt aan de opsporing van georganiseerde, ondermijnende en soms complexe criminaliteit op sociaal gebied, zoals illegale tewerkstelling, arbeidsuitbuiting, uitkerings- en subsidiefraude en fraude met zorggelden, zoals pgb- en declaratiefraude. Dit doen we in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Juridisch personeel; Financiën
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • max. €5825 per maand
  • Universitair
  • AT - Onderzoekscoördinator NOW-fraude

Werkgever

Locatie

Parnassusplein 5, 2511 VX, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you