Recruitment specialist

Recruitment specialist

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 10 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij als recruitment specialist toe aan een organisatie met een andere wervingsaanpak? Eén die jouw expertise, voor onze maatschappelijk relevante organisatie, het best laat renderen? En tegelijk jou als professional laat floreren? Waarbij jij je in je werk kan focussen op waar jij écht het verschil kan maken? Kom dan (hybride) werken op onze groene campus, waar impact maken én een gezonde werk-privébalans samengaan. #jebentnodig 
Om significant impact te kunnen maken en zo met onderzoek en onderwijs bij te dragen aan een vrije en gezonde wereld, met gelijke kansen voor iedereen, staan wij als Radboud Universiteit ook voor de uitdaging om in een krappe arbeidsmarkt (internationale) talenten aan ons te binden. Om hieraan bij te kunnen dragen heeft recruitment zich binnen onze universiteit in de afgelopen periode getransformeerd ván excellente administratieve vacature procesbegeleiding, náár een volwaardige recruitmentanalyse, -advies én -campagne implementatie dienstverlening.

Recruitment is bij ons net even wat anders ingericht. Wij werken niet met recruiters die vacatures binnen hun vakgebied of een deel van de organisatie van A tot Z door het hele proces begeleiden. Wij kiezen er voor alle 600+ vacatures en 22.000+ sollicitanten per jaar vanuit ons efficiënt ingerichte centrale begeleidingsproces, administratief en communicatief te ondersteunen. Alleen waar deze echt van toegevoegde waarde is voor de werving van onze collega's in het onderzoek, onderwijs en ondersteunende eenheden, zetten we aanvullende recruitmentexpertise in. Bijvoorbeeld wanneer we daarmee verwachten net wel die ene onderzoeker voor dat maatschappelijk relevante onderzoek of die docent gericht op duurzaamheid in het opleidingscurriculum, weten te werven.

Om ook de komende jaren bij onze onderzoek, onderwijs en voornamelijk hbo/ wo ondersteunende vacatures de organisatie bij te kunnen staan, breiden we op dit moment ons recruitmentteam uit.

Als recruitment specialist leer je onze organisatie in korte tijd in de volle breedte kennen en begrijpen. Dit omdat je in basis betrokken kan worden bij elk type vacature van de universiteit. Alleen anders dan je mogelijk gewend bent, kom jij pas in beeld wanneer de standaard werving en de meer gestandaardiseerde aanvullend recruitment marketingacties voor de betreffende vacature/doelgroep/arbeidsmarkt combinatie, geen passende oplossing biedt.

In dat geval is je eerste stap om de vacature/doelgroepanalyse te verdiepen en te verrijken. Hiervoor ga je samen met de betreffende HR-adviseur nader in gesprek met de vacaturehouder en mogelijk ook met de interne doelgroep. Vervolgens ga jij een maatwerk plan van aanpak voor de werving opstellen. Hierbij doe je een beroep op je eigen brede recruitmentexpertise of op die van je interne collega's of externe netwerk. Om te komen tot het gewenste resultaat ga je hierbij geregeld de randen van het recruitment vakgebied opzoeken. Of ga je daar zelfs overheen om bij de steeds vaker alleen latent werkzoekenden professionals onder de aandacht te komen. Na afstemming en akkoord voer je samen met de HR-adviseur de regie op de uitvoering van het wervingsplan. In de operationalisatie, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van content en uitzetten van campagne onderdelen, word je ondersteund door een van de recruitment marketingmedewerkers in ons recruitmentteam.

Naast dat je als recruitment specialist vacaturegericht bezig bent, ben jij met de HR-adviseurs in gesprek over de verwachte instroomplanning van hun faculteit of eenheid. Enerzijds om lastig invulbare vacatures vroegtijdig te identificeren, met als gevolg voldoende voorbereidingstijd voor de ontwikkeling van aanvullende recruitmentactiviteit. Anderzijds om (organisatieonderdeel overstijgende) meervoudige instroombehoeften te signaleren rondom lastig invulbare functies. Zodat we hiervoor wat langer lopende specifieke doelgroepcampagnes kunnen ontwikkelen. Of zelfs door structureel doorlopende sourcingtrajecten, communities/netwerken van specifieke professionals kunnen bouwen. Om zo proactief in de instroombehoeften te kunnen voorzien.

Als recruitment specialist werk je dus intensief samen met de HR-adviseurs. Zij zitten dichter op de inhoud en weten meer over de kwalitatieve instroombehoeften. Jij brengt bij hun vraagstukken je specialistische recruitmentexpertise in. Aan jou de taak om hen van de juiste kennis en tools te voorzien zodat zij complexe recruitment vraagstukken vroegtijdig gaan signaleren. En waar mogelijk ook al zelf een eerste analyse van de doelgroep en oplossingsrichting voor passende aanvullend recruitmentactiviteit kunnen aandragen.

Of dat allemaal nog niet uitdagend genoeg is, ben je ook betrokken bij, of op termijn trekker van, recruitment relevante projecten. Bijvoorbeeld op het gebied van media&middelen, ambassadeurs&referral, employerbranding en diversiteit&inclusie.

Heb je na het lezen van deze al behoorlijk uitgebreide vacaturetekst behoeften aan nog meer context en achtergrond? Lees dan deze bijdrage op Linkedin. Hierin licht Niels, recruitment specialist bij de Radboud Universiteit, de op wervingscomplexiteit gedifferentieerde recruitment aanpak nog verder toe.  



Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een bachelor diploma in een voor recruitment relevante studie, zoals HRM, communicatie of marketing.
  • Je hebt minimaal 5 jaar allround recruitment werkervaring, waarvan minimaal 2 jaar in een zelfstandig adviseursrol.
  • Je hebt kennis van én ervaring met: • Stakeholdermanagement, naast met vacaturehouders bij voorkeur ook op HR en MT niveau. • Het maken van eenvacature/doelgroep analyses en deze vertalen naar doelgroep specifieke wervingsaanpak en plan van aanpak. • Recruitment marketing/regie op campagneontwikkeling • Het trekken van recruitment projecten, bijvoorbeeld op het gebied van: Recruitment tooling/ATS/Arbeidsmarktdata, Referral/ambassadeurs programma’s, Selectie interventies/assessment, AMC, EB, doelgroep of themacampagnes, Talentpooling/community building, SPP/ Onboarding en bijbehorende tooling.

Daarnaast herken jij je in het volgende. Je bent een innemende persoonlijkheid waarmee je gemakkelijk verbindt met collega’s in verschillende functies en vakgebieden. Je bent van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in de ander en wat deze persoon drijft in zijn werk. Je bent analytisch sterk. Legt snel verbanden en vertaalt informatie met betrekking tot uitdagende vraagstukken vlot in oplossingsrichtingen en concepten. Jij neemt de andere daar zowel mondeling als schriftelijk gemakkelijk in mee. Daarnaast kan je goed overzicht houden en prioriteren bij een verscheidenheid aan projecten en activiteiten naast elkaar. 
Naast dat je graag zelfstandig werkt, ben je ook een teamspeler. Werk je graag met het team aan het continu verbeteren van onze recruitment dienstverlening. Hierin ben jij flexibel en neem je als de situatie daarom vraagt gemakkelijk ook even ander werk van een collega over. Hierbij haal jij energie uit het feit dat we samen ons steentje bijdragen aan maatschappelijk relevant onderzoek en onderwijs.

Oja, gezien het talent dat wij als universiteit zoeken van over de hele wereld komt, beschik je logischerwijs over een voldoende mondeling en schriftelijke beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Werkgever

Team Recruitment is onderdeel van de HR divisie binnen het Service Center van de Radboud Universiteit. Vanuit hier worden de faculteiten en overige eenheden van de universiteit voorzien van expertise, procesondersteuning en andere services. Team Recruitment groeit in de komende maanden naar een team van 10-12 collega’s. Samen staan we voor een excellente en verassende recruitmentdienstverlening richting onze klanten, in de organisatie evenals richting de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn de vacatures van de universiteit in het hier en nu nog ons vertrekpunt. In de komende jaren zal dit verschuiven naar intern en extern talent, contractvorm onafhankelijk en meer verbinden aan behoeften aan capaciteit en expertisevraag van de organisatie. Nu én in de toekomst. Ondertussen werken we samen met collega’s van onder andere Human Resources, Marketing & Communicatie en collega’s van de faculteiten aan de ontwikkeling van een interne recruiting culture én een sterk werkgeversmerk.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • HRM
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO
  • 1191750

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you