Market Research Analyst (0,8-1,0 fte)

Market Research Analyst (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 10 jul Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een MARKET RESEARCH ANALYST (MRA)
Divisie en afdeling: Divisie Marketing & Communication, afdeling Marketing & Recruitment

Functieomschrijving

Als Market Research Analyst ben je eindverantwoordelijk voor tactische ondersteuning aan drie kritische bedrijfsprocessen, namelijk 1) Nationale en Internationale Rankings, 2) Institutioneel Onderzoek en 3) Marketing Intelligence & Business Development.  
In nauwe samenwerking met Tilburg University’s Institutional Researcher (IR) ben je in deze functie verantwoordelijk voor het inventariseren, verzamelen, opschonen, analyseren en aanleveren van relevante data die in een van de drie kritische bedrijfsprocessen past. Dit gebeurt op basis van een reguliere marktonderzoek kalender en op verzoeken van onze IR wanneer daar behoefte aan is.  

Naast je verantwoordelijkheid als Market Research Analyst lever je ook een inhoudelijke bijdrage aan het ontwikkelen van de marketing en recruitment strategieën en de bijbehorende implementatieplannen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste (marketing) trends en ontwikkelingen, zowel in als buiten de onderwijssector en hoe je je kennis omzet naar strategische adviezen en plannen. Dit gebeurt uiteraard in overleg met onze Institutional Researcher. 

Als Market Research Analyst heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden per bedrijfsproces:

 1. Nationale en Internationale Rankings:
  •    Ondersteunen in data aanlevering
  •    Controleren, corrigeren en analyseren van onderzoeksdata
  •    Relatiebeheer en administratie ten behoeve van reputatiemanagement
  •    Interne promotie van de Nationale Studenten Enquête (NSE) verzorgen
  •    Analyse van NSE data en communicatie hierover (ten behoeve van het universitaire opleidingsportfolio)  
 2. Institutioneel Onderzoek (op instellingsniveau (corporate) en opleidingsniveau (product))  
  •    Desk Research 
  •    Field Research  
  •    Dataverzameling, kwalitatief en kwantitatief
  •    Data opschonen en voorbereiden
  •    Ondersteunen bij en uitvoeren van marktonderzoek
  •    Ondersteunen bij onderzoek naar portfolio’s Onderwijs en Onderzoek
 3. Marketing Intelligence & Business Development
  •    Instroom prognose data verzamelen en actualiseren
  •    Salesforce (CRM systeem) voortgangs- en evaluatierapporten uitzetten, verzamelen en analyseren
  •    Correlatie en regressie analyses uitvoeren op salesforce data (bijvoorbeeld geregistreerde leads obv touch-points)

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

We zoeken een collega die minimaal 2 jaar relevante werkervaring heeft. Je bent een data analist/ marketingprofessional met een HBO/WO werk- en denkniveau. Je hebt aantoonbare studieachtergrond of werkervaring op de genoemde expertisegebieden. Je hebt een passie voor marketing en bent gewend aan het werken met targets. Daarnaast ben je in staat om de resultaten van inspanningen te meten en te duiden. Ervaring met CRM, leadgeneratie, en het inzichtelijk maken, interpreteren en optimaliseren van conversies is een pre. Daarnaast is het belangrijk dat je organisatiesensitief bent, en je weet hoe je een goede samenwerking kunt bewerkstelligen met oog voor gezamenlijke belangen en het individu. Je hebt affiniteit met de doelgroep, nationale en internationale studiekiezers, het hoger onderwijs en de daarbij behorende ontwikkelingen. Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn zeer goed, zowel in het Nederlands als in het Engels (CEFR-niveau B2), dat geldt ook voor je presentatievaardigheden.

Bovenal ben je een kei in het structureren en plannen van werk en werkprocessen en weet anderen daarin mee te trekken. Je hebt ervaring op het gebied van het optimaliseren en stroomlijnen van informatieprocessen en werkwijzen. Daarvoor is het belangrijk dat je resultaatgericht en planmatig bent, dat je overzicht kunt houden en gewend bent om deadlines te halen. 
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie, is het cruciaal dat je jouw visie en ideeën op een duidelijke en overtuigende manier overbrengt. We zoeken een leuke, enthousiaste collega met een data analytics ‘ziel’, met een stevige persoonlijkheid. 

Jouw talenten

 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis. 
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8 – 1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal €3098 en maximaal €4257 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel communicatiemedewerker 1 en salarisschaal 9 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 32—40 uur per week
 • HBO+
 • 20423

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you