Programma/beleidsmedewerker Promotiebeurs voor leraren

Programma/beleidsmedewerker Promotiebeurs voor leraren

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 26 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Dit breng je mee
  • een afgeronde masterstudie of een afgerond promotietraject in de sociale of geesteswetenschappen;
  • relevante ervaring, bijvoorbeeld vanuit eerdere werkzaamheden, vrijwilligersactiviteiten, belangenbehartiging, bestuurs- of beleidsfuncties;
  • een brede belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, onderzoeksbeleid en daarnaast ook bijzondere belangstelling voor het onderwijs en affiniteit met de doelgroep van deze beurs;
  • een goed ontwikkeld analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, accuratesse, werken onder tijdsdruk en de nieuwsgierigheid om continu te leren;
  • een zelfstandige werkhouding waarbij je ook prima functioneert in teamverband;
  • goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Hier kom je te werken

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) stimuleert excellent onderzoek op het terrein van de sociale en geesteswetenschappen. In het onderzoek komt een grote variëteit aan vragen aan de orde, zoals: wat is de invloed van vergrijzing op het onderwijs? Wat verklaart de leefbaarheid, bereikbaarheid en vitaliteit van steeds grotere steden? Hoe houden we kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? Hiervoor zijn verschillende financieringsinstrumenten beschikbaar.

De vacature is binnen de SGW-afdeling Vrij Onderzoek. Binnen deze afdeling vallen alle ‘vrije’ financieringsrondes waarbij aanvragers zelf het onderwerp van het onderzoeksvoorstel bepalen, zoals het NWO-Talentprogramma, de Open Competitie SGW en de Promotiebeurs voor leraren.

Het programma Promotiebeurs voor leraren biedt docenten de gelegenheid om een proefschrift te schrijven naast hun baan in het onderwijs. Het doel van de beurs is om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken. De beurs is bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs. Docenten zijn volledig vrij in het kiezen van een onderwerp. Kenmerkend voor deze beurs is dus dat je te maken krijgt met een grote verscheidenheid aan  onderzoeksthema’s en onderwijssectoren. Naast je werk als secretaris van rondes waarin wetenschappers de door leraren ingediende aanvragen beoordelen, ben je betrokken bij het organiseren van evenementen en met beleid omtrent deze promotiebeurs. Dit alles maakt het een aantrekkelijke en afwisselende functie.

Arbeidsvoorwaarden

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO-Domeinenorganisatie investeert jaarlijks bijna een miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. De kernwaarden van NWO zijn betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend. 

Werkgever

NWO

Heb jij een passie voor onderwijs en wetenschap? Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van het wetenschappelijk onderzoek, de impact daarvan op de maatschappij algemeen en in het bijzonder op het onderwijs? NWO is dé nationale wetenschapsfinancier en vervult als verbinder een brugfunctie tussen onderzoek en samenleving. Als programma/beleidsmedewerker heb je een belangrijke rol in het beoordelingsproces waarmee NWO de beste onderzoeksvoorstellen selecteert om te financieren. Je verricht in teamverband verschillende werkzaamheden in de ondersteuning van de beoordelingsrondes van SGW. Je helpt bij het vinden van externe beoordelaars voor onderzoeksvoorstellen en het samenstellen en begeleiden van beoordelingscommissies. Je zorgt voor de verslaglegging van commissievergaderingen en bent aanwezig bij de interviews met kandidaten. Ook werk je aan het opstellen van beoordelingsrapporten. Je onderhoudt contacten met het wetenschappelijke veld en andere partijen, organiseert bijeenkomsten en hebt een ondersteunende rol bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van beleid. Kortom, een divers takenpakket.

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 3992

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you