Projectcontroller

Projectcontroller

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 10 jul Wageningen

Functieomschrijving

Wil jij werken in een omgeving die staat voor innovatie en waar je als projectcontroller daadwerkelijk het verschil kan maken? Ben jij de professional op het gebied van financieel beheer van onderzoeksprojecten? Kunnen collega's bij jou terecht van offerte tot en met de eindafrekening? Kom dan als projectcontroller ons team versterken.

Voor de afdeling Finance & Control van de Animal Sciences Group (ASG) zoeken wij een projectcontroller voor het F&C-team van Wageningen Bioveterinary Research dat bestaat uit 6 vaste medewerkers.
Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad doet innovatief onderzoek op het gebied van besmettelijke dierziekten ten dienste van de gezondheid van dieren en mensen, zoals vaccinontwikkeling en diagnostische testen. 250 betrokken professionals zetten zich dagelijks in voor dit doel en zij realiseren samen een omzet van 35 miljoen euro.

Als project controller:
 • ondersteun je (complexe) projecten vanaf de acquisitiefase tot en met de financiële afronding;
 • lever je een bijdrage aan het opstellen en beoordelen van een begroting conform de voorwaarden van de financier en onze interne voorwaarden;
 • toets je de voortgang en prognose met de projectbegroting, breng je risico's in kaart en bewaak je deze;
 • ben je sparring partner voor projectleiders en afdelingshoofden en zorg je voor juiste, tijdige, betrouwbare en transparante (financiële) informatie;
 • lever je een belangrijke bijdrage aan het opstellen van dossiers t.b.v. tussentijdse- en eindcontroles en aan het contact hierover met de accountant;
 • zorg je voor de maandelijkse interne financiële rapportage over bedrijfsvoering en projecten;
 • heb je naast je werk als projectcontroller ook enkele taken t.a.v. financial en businesscontrol;
 • draag je bij aan de uitvoering van interne controlemaatregelen;
 • werk je zelfstandig, met een grote mate van verantwoordelijkheid en werk je intensief samen met directe collega's van F&C en met projectleiders van de onderzoeksafdelingen;
 • lever je met jouw vakinhoudelijke kennis een bijdrage aan het verder professionaliseren van de Finance & Control functie binnen een innovatieve organisatie die een grote bijdrage levert aan het belangrijke maatschappelijke thema van de gezondheid van dier en mens;
 • werk je in Lelystad waarbij er een mogelijkheid tot hybride werken bestaat.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je bent een goede aanvulling op ons team wanneer je:
 • beschikt over HBO+ werk- en denkniveau op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy of een vergelijkbare financiële opleiding;
 • over een klant- en kwaliteitsgerichte instelling beschikt;
 • analytisch vermogen hebt op een zorgvuldige en gestructureerde manier zorgt voor een goed resultaat;
 • bereid bent om jezelf te ontwikkelen;
 • je communicatieve vaardigheden inzet om een brug te slaan tussen projectleiders en Finance & Control;
 • bij voorkeur een paar jaar relevante werkervaring binnen een complexe (project) organisatie hebt opgedaan;
 • je de Nederlandse en Engelse taal mondeling en schriftelijk goed beheerst;
 • je zowel zelfstandig als in teamverband wilt werken.
Verder herken je de volgende vaardigheden bij jezelf: je neemt graag initiatief, je bent integer en daarnaast kun je goed op jezelf reflecteren.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Het gewenste taalniveau is B2. Meer informatie over dit niveau is te vinden in het document�Taalniveau.�Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum�Wageningen in'to Language.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is, waarbij deels thuiswerken uiteraard mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie-uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden je, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van maximaal € 4.151,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 9).

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De Animal Sciences Group (ASG) is een van de vijf kenniseenheden van Wageningen University & Research. De kernactiviteiten van ASG zijn wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek, academisch onderwijs en de ontwikkeling van (dierlijke) productiesystemen en innovaties.
Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) is een van de Business Units van ASG en haar missie is 'top level veterinary and biomedical research for animal and public health'. WBVR voert projecten uit voor de Nederlandse en Europese overheden en doet ook contractresearch voor een groot aantal nationale en internationale opdrachtgevers. WBVR richt zich met name op onderzoek naar infectieziekten bij dieren en op infectieziekten die van dieren op mensen kunnen overgaan (zoönosen).

Finance & Control is een stafafdeling van de Animal Sciences Group. Bij de teams voor de verschillende onderdelen en het AdministratieCentrum werken totaal circa 40 collega's. Jij gaat werken bij het F&C-team van WBVR. Er heerst hier een plezierige, gedreven en open werksfeer.

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie door W&S bureaus wordt niet op prijs gesteld.

Additionele informatie

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Arend Krikke, manager Finance & Control Animal Sciences Group, tel. 0252 - 462124, of arend.krikke@wur.nl.

Voor meer inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Gerda van Schaick, Directie & Staf ASG, tel. 0320 - 293225, of gerda.vanschaick@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website, zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Alleen sollicitaties ontvangen via deze weg worden in behandeling genomen.

Deze vacature staat open tot en met 11 juli 2022. Tussentijds bekijken we je sollicitatie al en wordt er mogelijk al een gesprek met je ingepland.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • P888427-19

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Wageningen University & Research). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Arend Krikke, manager Finance & Control Animal Sciences Group, tel. 0252 - 462124, of arend.krikke@wur.nl.

Voor meer inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Gerda van Schaick, Directie & Staf ASG, tel. 0320 - 293225, of gerda.vanschaick@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website, zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Alleen sollicitaties ontvangen via deze weg worden in behandeling genomen.

Deze vacature staat open tot en met 11 juli 2022. Tussentijds bekijken we je sollicitatie al en wordt er mogelijk al een gesprek met je ingepland.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Arend Krikke, manager Finance & Control Animal Sciences Group, tel. 0252 - 462124, of arend.krikke@wur.nl.

Voor meer inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Gerda van Schaick, Directie & Staf ASG, tel. 0320 - 293225, of gerda.vanschaick@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website, zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Alleen sollicitaties ontvangen via deze weg worden in behandeling genomen.

Deze vacature staat open tot en met 11 juli 2022. Tussentijds bekijken we je sollicitatie al en wordt er mogelijk al een gesprek met je ingepland.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Solliciteer uiterlijk op 10 jul. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).