Teamleider zorg team MDL

Teamleider zorg team MDL

Geplaatst Deadline Locatie
21 jun 10 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de operationele en dagelijkse leiding van je team. Je geeft hiërarchisch leiding aan een groep van ongeveer 20 - 25 medewerkers. Je bent begeleider, coach en de verbindende schakel in het zorgproces en stimuleert medewerkers om samen tot het beste resultaat te komen. Doordat je letterlijk zichtbaar bent, weten de verpleegkundigen je te vinden. Je bent in staat om (met hen) een visie op de toekomst te ontwikkelen. Kom jij ons team versterken?

Hoe ziet een dag eruit
Een reguliere werkdag zou er als volgt uit kunnen zien:
Je dag start om 7.30 uur en vandaag coördineer jij de zorg. Dit doe je minimaal 2 dagen per week. Als je binnenkomt, start je de overdracht van de nachtdienst. Dat vind je belangrijk, want daardoor weet je ook meteen hoe je eigen medewerkers naar huis gaan, en krijg je een beeld van hoe de dagdienst er voor staat. Je hebt oog voor de kwaliteiten van de verschillende verpleegkundigen en zet hen in hun kracht.

Gedurende de dag blijf je verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de zorg, logistieke en/of team processen (beddenoverleg, opnames en ontslagen, roostervraagstukken, pauzes, patiëntenbesprekingen enz.) en combineer je deze met management taken.

Het in verbinding blijven met het team en oog hebben voor de verpleegkundigen die op dat moment aanwezig zijn is een aspect wat continu aanwezig is. Je bespreekt zaken met je medewerkers die op dat moment relevant zijn, ook al kan dit soms lastig zijn. Je zet acties uit en evalueert gedurende de dag over het verloop van de werkzaamheden. Het streven is dat aan het eind van de dag iedereen met een goed gevoel zijn werkzaamheden kan overdragen. Dat geldt ook voor jou: met een goed gevoel sluit je samen met je collega's de dag af. En je hebt alweer zin in morgen! Dan ga je namelijk weer aan de slag met je eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld kwaliteit van zorg. Morgen heb je hierover gesprekken met medewerkers en geef je onder andere aan de hand daarvan feedback op de ingezette ontwikkeling.

Het teamleidersteam
Je komt te werken in een team dat bestaat uit totaal vijf teamleiders zorg, twee teamleiderszorg in opleiding en een hoofd patiëntensecretariaat, met elke een eigen aandachtsgebied en ervaringsniveau. In het team wordt er elke dag weer hard gewerkt met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, maar vindt een ieder persoonlijke aandacht voor elkaar ook van belang. Deze diversiteit zorgt er voor dat jullie elkaar aanvullen, en het beste in elkaar naar boven halen. Als teamleider zorg ontvang je leiding van de zorgmanager welke dichtbij maar op afstand aanwezig is.

Je standplaatsteam: MDL
Het Maag-Darm-Lever (MDL) team (+/- 20 fte) is een gepassioneerd team dat met grote betrokkenheid en inzet de best mogelijke zorg aan de patiënt levert. Het team bestaat uit collega's met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar elkaar en naar de patiënt. Er wordt in een prettige sfeer met elkaar samengewerkt. Door de multiproblematiek van onze patiënten, is er ook aandacht voor de psychosociale zorg naast de verpleegtechnische handelingen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om aan te sluiten bij de veranderingen die zich voor hebben gedaan en om hierin actief te participeren. Ook in de nabije toekomst staan er de nodige uitdagingen klaar voor het team: ontwikkelingen in het verpleegkundige domein, Toekomstbestendig verplegen, herindeling van de kliniek, samenwerkingsvraagtsukken verpleeglaag C5 en de Radboudumc brede organisatieverandering F4tF. Het team zoekt in jou een teamleider die duidelijkheid, koers en stabiliteit kan bieden in deze ontwikkelingen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een ervaren teamleider met lef en doorzettingsvermogen. Je hebt een verpleegkundige opleiding en bent toe aan een nieuwe uitdaging. Het werken in een complexe organisatie, met een team, verpleegkundige beroepsgroep en organisatie in ontwikkeling geeft jou de motivatie om elke dag met plezier naar je werk te gaan.

Je hebt:
  • Een mbo-v, Inservice of hbo-v opleiding.
  • Een erkende post hbo-opleiding (zorg) management op niveau NLQF 6.
  • BIG geregistreerd als (regie) verpleegkundige en je draagt de verantwoordelijkheid bekwaam te zijn/blijven ten aanzien van het primaire proces.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als teamleider/operationeel leidinggevende in een complexe werkomgeving.
  • Ervaring met teamontwikkeling en veranderingsprocessen.
Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich door open communicatie en oog voor het gezamenlijke belang. Je bent gedreven om samen met het team aantoonbare onderscheidende patiëntenzorg te realiseren. Tegelijkertijd functioneer je uitstekend zelfstandig, ben je proactief en besluitvaardig. Je hebt kennis van, visie op en ervaring met verandermanagement. Je bent iemand die goed kan plannen en organiseren en die stressbestendig is. Bovendien herken je jezelf in onze kernwaarden: betrokken zijn, excelleren en samenwerken.

Daarnaast:
  • Ben je een ondernemende netwerker.
  • Bezit je een positieve en proactieve grondhouding en je denkt in kansen en mogelijkheden.
  • Ben je in staat om je communicatie aan te passen aan de ander.
  • Laat je samenbindend leiderschap zien.
  • Heb je het vermogen om medewerkers, en het team, te coachen en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.
  • Ben je in staat om projectmatig te werken, je bent doelgericht en je kunt verbetervoorstellen in resultaten omzetten.
  • Ben je in staat je aan te passen aan veranderde omstandigheden, taken, verantwoordelijkheden en/of mensen.
Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage (47% of 72%).
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Onze afdeling is gepositioneerd op etage C5 en heeft de zorg op een unieke manier georganiseerd door vier specialismen samen te brengen in één thema: Buik en Bekken. Het thema Buik en Bekken is op de verpleegafdeling C5 onderverdeeld in 4 teams met een eigen expertise, specialistische zorg en kennis: Maag darm lever (MDL), Urologie/Gynaecologie (UG), Gastro-Enterologische Oncologie (GE-Onco) en de High flow Unit (HFU). We werken nauw samen met het Endoscopiecentrum. In totaal werken er ongeveer 100 verpleegkundigen op de afdeling. In de toekomst zal de verpleegafdeling C5 intensief samenwerken met de op te richten Centra voor Buik & Bekken, Centrum voor Oncologie, Centrum Infectie Ontsteking en afweer.

Als afdeling staan wij voor het geven van persoonsgerichte zorg. Samen streven we naar de best mogelijke zorg waarbij we uitgaan van de wensen en doelen van de patiënt. We willen onze zorg continue verbeteren en werken volgens de laatste inzichten en richtlijnen. Als afdeling werken we mee aan wetenschappelijk onderzoek en vertalen die, samen met onze verpleegkundig wetenschappers, naar de praktijk.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Management; Verpleging en verzorging; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €2986—€4707 per maand
  • HBO
  • 163803-P994290-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you