junior onderzoeker biodiversiteit en transformatieve innovatie (m,v,x)

junior onderzoeker biodiversiteit en transformatieve innovatie (m,v,x)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jun 7 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

DRIFT zoekt een nieuwe junior onderzoeker die versterking kan bieden in internationale onderzoeksprojecten en ondersteuning in het verankeren van wetenschappelijke inzichten in advies- en trainingsactiviteiten.

Functieomschrijving

We zoeken een gedreven en maatschappelijk betrokken onderzoeker met belangstelling voor duurzaamheidstransities in het algemeen en voor de transformatieve innovatie in het bijzonder. We hechten erg aan kruisbestuiving tussen onderzoek, advies en educatie, dus zul je na verloop van tijd ook meedoen aan advies- en/of trainingsprojecten.

Als (junior) onderzoeker zul je het grootste deel van je tijd met een aantal DRIFTers samenwerken aan het nieuwe, EU-gefinancierde project BIONEXT (The Biodiveristy Nexus: Transformative Change for Sustainability) en ondersteuning bieden aan het EU-gefinancierde project SHARED GREEN DEAL (Social Sciences and Humanities for achieving a Responsible, Equitable, and Desirable Green Deal).
Binnen het project BIONEXT zal je als (junior) onderzoeker bijdragen aan het onderzoek naar transformatieve innovatie voor duurzame en rechtvaardige biodiversiteit verandering en zal daar specifiek kijken naar de rol van de biodiversiteit nexus (water, voedsel, energie, transport, klimaat, en gezondheid) op de impact van innovaties. Het project SHARED GREEN DEAL doet actie-onderzoek naar hoe innovatie in verschillende domeinen (energie, circulaire economie, duurzame renovaties, mobiliteit, voedsel, en biodiversiteit) kan bijdragen aan behalen van de EU Green Deal ambities. Als (junior) onderzoeker zul je ondersteuning bieden in het actieonderzoek dat DRIFT leidt rondom duurzaam voedsel.

Als (junior) onderzoeker speel je een belangrijke rol bij verzamelen van data door middel van o.a. interviews, deskresearch, en co-creatieve workshops; zul je bijdragen aan conceptuele ontwikkeling en analyse rondom transformatieve en rechtvaardige verandering in de biodiversiteits nexus; en het publiceren en presenteren van onderzoeksresultaten.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zoeken een gemotiveerde interdisciplinaire (junior) onderzoeker die een achtergrond en/of ervaring heeft in actie-onderzoek naar duurzaamheidsvraagstukken.

  • De (junior) onderzoeker heeft ervaring met systeem- en transitie denken en wil graag onderzoek doen naar hoe transformatieve, rechtvaardige verandering.
  • Eerdere ervaring met onderzoek naar één of meer van de BIONEXT nexus domeinen is een plus, maar geen vereiste.
  • Idealiter heeft de (junior) onderzoeker eerdere ervaring met actie-onderzoek en activiteiten als literatuur reviews, het afnemen van interviews, faciliteren van co-creatieve workshops, en het presenteren van onderzoeksresultaten.

Verder zijn belangrijk:

  • Afgeronde M.Sc./ M.A. (of equivalent) opleiding op universitair niveau.
  • Een inter- of multidisciplinaire achtergrond, bijvoorbeeld een studieprogramma gerelateerd aan sustainability science, environmental science of spatial and environmental planning (we moedigen mensen met andere multidisciplinaire achtergronden ook aan om te solliciteren).
  • 1-3 jaar aan werkervaring in onderzoek gerelateerde activiteiten.
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT, minimaal CEFR C2), een goede beheersing van de Nederlandse taal. Dit betekent dat je óf CEFR-niveau C2 hebt, óf dat je bewezen (bijv. via assessment) nu minimaal C1 hebt en bereid bent om zo snel mogelijk op niveau C2 te komen.
  • Je bent een EU-burger (dus niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een verblijfs- én werkvergunning. Je woont en blijft wonen in Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar (met intentie tot verlenging).

Deze functie wordt beloond volgens schaal 8 van de CAO-NU. Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, en ook van je kennis, ervaring en overige competenties. Bij een fulltime aanstelling komt dit overeen met een loon van 2818-3764 Euro. Aangezien we voor deze functie maar beperkt werkervaring vragen, ligt binnen deze bandbreedte een relatief lage inschaling voor de hand.

De CAO Nederlandse Universiteiten is, behoudens de salaristabel, niet van toepassing op DRIFT.

DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

  • een 40-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV (44 dagen op voltijdsbasis bij 40-urige werkweek) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
  • een goede pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
  • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief), voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Dutch Research Institute for Transitions BV (DRIFT) (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam)

DRIFT is een kennisinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities. Wij werken met 30+ experts aan fundamentele verandering richting een duurzame en rechtvaardige samenleving. Als maatschappelijke onderneming ondersteunen wij hierin mensen, steden, bedrijven en sectoren. Dat doen we door het ontwikkelen en delen van transitiekennis en -kunde via onderzoek, advies, onderwijs en activisme. DRIFT is in 2004 opgericht en opereert onder de koepel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Werken bij DRIFT

DRIFTers zijn relevant! Wanneer je bij DRIFT werkt, ben je onderdeel van het debat over en de ontwikkeling van een betere, duurzame wereld. DRIFT is een unieke organisatie gepositioneerd tussen wetenschap, bedrijfsleven en maatschappij waarin we resultaatgerichtheid combineren met geestdrift en bevlogenheid. Je werkt bij DRIFT in een gedreven, ambitieuze groep mensen met zeer verschillende disciplines, van milieuwetenschappen tot sociologie, van antropologie tot technische wiskunde.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • Universitair
  • DRIFT 02/06

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you