Studentendecaan met als taakgebied SMF-Beleid (0,8-1 fte)

Studentendecaan met als taakgebied SMF-Beleid (0,8-1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jun 10 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij de EUR en onze studenten helpen met vraagstukken over studeren met een functiebeperking? Als betrokken studentendecaan SMF kan jij een belangrijke rol spelen bij het zorgdragen voor een inclusieve leeromgeving waarin iedere student met een functiebeperking zich thuis voelt. We nodigen je van harte uit om te solliciteren.

Functieomschrijving

Binnen de dienst Education & Student Affairs van Professional Services is de afdeling Studentenvoorzieningen ondergebracht. Het team Studentbegeleiding adviseert en begeleidt studenten bij niet-opleiding specifieke problemen die de voortgang van de studie belemmeren (studentendecanen, psychologen en studeren met een functiebeperking) en biedt studenten informatie, advies, begeleiding, training en coaching over onderwerpen die te maken hebben met studieswitch, masterkeuze en voorbereiding op de Nederlandse arbeidsmarkt (Loopbaanadvies).

We breiden graag het team uit met een studentendecaan die als belangrijkste taakgebied “beleid studeren met een functiebeperking” krijgt.

Je inzet is daarbij vooral gericht op het opstellen en aanjagen van het EUR brede programma Studeren met een Functiebeperking.

Wat ga jij doen?

  • Ophalen en verwerken van input voor het beleidsstuk bij de faculteiten, ondersteunende diensten en studenten.
  • Vertalen van relevant landelijk beleid en wet- en regelgeving naar het EUR-brede beleid Studeren met een Functiebeperking.
  • Je bent aanspreekpunt SMF voor o.a. studieadviseurs, examencommissies, de tentamenorganisatie etc.
  • Bij drukte of afwezigheid van de andere studentendecaan SMF neem je studentgesprekken over.
  • Onderhouden van Osiris Zaak wat betreft de SMF-toepassingen.
  • Contacten leggen en onderhouden op het terrein van SMF met medewerkers, de faculteiten, Diversity & Inclusion, Student wellbeing, ondersteunende diensten, het CvB en externen. Daarbij ben je gesprekspartner en adviseer je inhoudelijk en strategisch op belangrijke SMF-vraagstukken.
  • Zorgdragen voor informatievoorziening aan (aankomende) studenten (en hun ouders) en aan faculteiten en diensten binnen de EUR.
  • Deelname aan landelijke netwerken.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor ons voldoet een geschikte kandidaat aan de onderstaande punten.

  • Genoemde activiteiten worden in teamverband belegd en uitgevoerd. Je bent daarom in staat, naast het zelfstandig uitvoeren van je taken, overleg te voeren en samen te werken met collega’s binnen en buiten het team Studeren met een functiebeperking.
  • Je hebt inzicht in de aard van de diverse categorieën functiebeperkingen en je bent op een professionele wijze bekend met Studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs.
  • Je weet wat er speelt onder studenten met een functiebeperking en kunt deze informatie omzetten naar concreet relevant beleid en/of projecten; daarbij ben je in staat om verschillende belangen met elkaar te verenigen.
  • Je hebt kennis van onderwijs- en bedrijfsprocessen binnen het hoger onderwijs.
  • Je hebt een academische opleiding afgerond, beheerst zowel mondeling als schriftelijk de Engelse taal goed (CEFR, niveau C1).

Heb je ervaring met het op professionele wijze voeren van hulpverleningsgesprekken en het begeleiden van groepen, dan is dat een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling afhankelijk van de schaal (10 of 11) tussen €2.960, - en €5.439, - bruto per maand conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€5439 per maand
  • Universitair
  • PRO/E&S - 22062022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you