Afdelingshoofd Onderzoek

Afdelingshoofd Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 14 aug Geleen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een duidelijke visie over de infrastructuur rondom wetenschap en wil je deze graag binnen een vooruitstrevende ziekenhuisorganisatie in de praktijk brengen?

Functieomschrijving

Heb jij een duidelijke visie over de infrastructuur rondom wetenschap en wil je deze graag binnen een vooruitstrevende ziekenhuisorganisatie in de praktijk brengen? Zie je het als een uitdaging om een leidende rol te hebben in het creëren van een toonaangevend wetenschapsklimaat? Wil je graag een team van hoogopgeleide professionals coachen om dit mogelijk te maken en een leidende rol vervullen om de wetenschappelijke activiteiten in een topklinisch ziekenhuis verder te professionaliseren en nog beter in lijn te brengen met de strategische prioriteiten? Dan ben jij de persoon waar Zuyderland naar op zoek is.

Als afdelingshoofd Onderzoek geef je leiding aan en coach je je medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het samen creëren van het toonaangevend wetenschapsklimaat, gebaseerd op de belofte en strategie van Zuyderland, het beleid van de RVE en het strategisch wetenschapsbeleidsplan. Je stuurt jouw teams aan op een inspirerende en faciliterende manier, waarbij je een duidelijke visie uitdraagt. Je houdt je actief bezig met het aanjagen van verbeteringen en vernieuwingen op het gebied van onderzoek. Je zorgt voor besluitvorming over en implementatie van verbetervoorstellen. Je managet processen en begeleidt bij het ontwikkelen van beleidsvoorstellen en bijbehorende businesscases door jouw team. Verder stuur je op de kwaliteit van de dienstverlening van jouw team aan de organisatie. Je bewaakt, beheert en doet voorstellen voor bijsturingsmaatregelen ten aanzien van het afdelingsbudget en geeft uitvoering aan het personeelsbeleid. Je bouwt een goede samenwerking op met de Cardiologen en Longartsen teneinde van het aansturen van de trialbureaus. Je zetelt in het Dagelijks Bestuur van de Wetenschapscommissie en in het Bestuur van de stichting Research & Innovatiefonds. Je draagt bij aan het opzetten van strategische samenwerkingen met andere onderzoeksinstellingen, zoals MUMC+/UM, OU, Hogeschool Zuyd. Je bent actief in de STZ en mProve netwerken. Ook neem je een proactieve rol in als MT lid binnen de RVE en zorg je samen met je collega’s en het management dat de RVE breed invulling kan geven aan haar rol als center of excellence.

Specificaties

Zuyderland

Functie-eisen

FUNCTIE-EISEN

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau op gebied van management/ bedrijfskunde en/of wetenschap (bij voorkeur een wetenschappelijke/biomedisch gerelateerde studie op WO niveau en/of PhD).
 • Daarnaast heb je aantoonbare leiderschapskwaliteiten en ruime ervaring met het aansturen van veranderingen.
 • Je hebt leidinggevende ervaring in een vergelijkbare setting.
 • Je hebt ervaring in het organisatie breed ondersteunen van wetenschap, gebaseerd op een duidelijke visie.
 • Je bent bekend met het leiden van beleidsontwikkeling en het uitvoeren van projecten.

COMPETENTIES

 • Je bezit uitstekende communicatieve, sociale en coaching vaardigheden.
 • Je bent analytisch en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.
 • Je bent zelfsturend en betrouwbaar.
 • Je bent goed in samenwerken en verbinden en kan op een creatieve wijze met tact en overtuigingskracht zaken tot een goed resultaat brengen.
 • Je bent inspirerend, proactief en klantgericht.
 • Je bent stressbestendig en kunt goed werken in een dynamische complexe omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het betreft een fulltime functie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen, de functie is ingedeeld in FWG 65.
Zuyderland heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en je wordt gestimuleerd en gefaciliteerd om jezelf verder te ontwikkelen.

Werkgever

Over Zuyderland

Zuyderland MC is het grootste perifere ziekenhuis van Nederland, ontstaan uit de fusie op 1 januari 2015 tussen Orbis Medisch en Zorgconcern en Atrium Medisch Centrum. Naast het ziekenhuis met twee hoofdlocaties; Sittard-Geleen en Heerlen heeft Zuyderland een omvangrijke Care organisatie waarmee nauw wordt samengewerkt. Als topklinisch (STZ) ziekenhuis levert Zuyderland MC naast basiszorg ook op hoog niveau excellente, nabije en innovatieve patiëntenzorg, opleiding en patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek. Kenmerkend voor de visie is de patiëntgerichtheid in benadering en zorg. Zuyderland vervult een spilpositie in de Zuid-Nederlandse zorgmarkt, neemt samen met verzekeraars verantwoordelijkheid voor de inrichting van de zorg, en is toonaangevend op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De organisatie is financieel gezond en creëert ruimte voor investering en biedt hun professionals een aantrekkelijke werk- en leeromgeving. De Cure organisatie is georganiseerd in zes zorg RVE’s en drie capaciteiten RVE’s. Deze worden vanuit duaal management (een medisch en een bedrijfskundig manager) aangestuurd. Zuyderland kent een driehoofdige Raad van Bestuur. Met in totaal 430 medisch specialisten en 9.700 medewerkers is Zuyderland ook één van de grootste werkgevers in de regio. De omzet bedraagt ca. € 820 mio.

Afdeling

Afdelingen PAG en Onderzoek

DE AFDELING PAG
De Zuyderland Academie & PAG is het center of excellence voor onderwijs, opleiding en onderzoek binnen Zuyderland MC. Deze resultaat verantwoordelijke eenheid (RVE) bestaat naast de afdeling onderzoek ook uit de afdelingen zorgopleidingen, medische opleidingen, onderwijs en het projectbureau additionele gelden (PAG). Samen zijn deze teams verantwoordelijk voor de optimalisatie van het onderzoeks- en opleidingsklimaat en het mede aanjagen van innovatie binnen Zuyderland.

De afdeling Onderzoek is cruciaal in het creëren van het toonaangevend wetenschapsklimaat binnen Zuyderland, welke continue kennisontwikkeling en -toepassing stimuleert en borgt om zo de beste zorg op de juiste plek te leveren.

DE AFDELING ONDERZOEK
Het afdelingshoofd Onderzoek is verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Bureau Wetenschappelijk Onderzoek (BWO), het Kennis- & Informatiecentrum (KIC), het secretariaat van de Medisch Ethische Onderzoekscommissie (METC Z) en de trialbureaus Cardiologie en Longziekten. De teams BWO, KIC en secretariaat van de METC Z bestaan uit een gevarieerde verzameling van ongeveer 25 enthousiaste (beleids-)ondersteuners, informatiespecialisten en (senior) beleidsadviseurs. Het samenwerken met de zorgprofessionals en hen ondersteunen, is waar deze teams voor staan. In deze rol als afdelingshoofd werk je nauw samen met de Wetenschapscommissie binnen Zuyderland. In het strategisch wetenschapsbeleidsplan (opgesteld door de Wetenschapscommissie, samen met de afdeling Onderzoek) staan de lijnen voor de komende jaren op het gebied van wetenschap uitgewerkt. Aan jou om onder andere samen met de wetenschapscommissie en de teams van de afdeling onderzoek dit beleid in de praktijk te brengen.

Bij de trialbureaus Cardiologie en Longziekten ben jij vanuit P&O perspectief verantwoordelijk voor de (senior) research nurses/medewerkers, waarbij de wetenschappelijke aansturing van deze medewerkers alsook de trialbureaus in het geheel gebeurt door respectievelijk de Cardiologen en Longartsen.

Aanleiding van de vacature is vertrek van het huidige afdelingshoofd naar een clustermanagersfunctie elders.

Het team is op zoek naar een inspirerende en faciliterende manager, die hen helpt om vanuit een duidelijke visie en drive verder te groeien en een nog invloedrijker rol te kunnen vervullen in de verdere professionalisering van het onderzoek binnen Zuyderland.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
 • Economie
 • Universitair
 • 10847

Werkgever

Locatie

Dr. H. van der Hoffplein 1, 6162 BG, Geleen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you