Per 1 september 2022 is de Vereniging Universiteiten van Nederland op zoek naar een: Afdelingshoofd Communicatie en Public Affairs (36-40 uur per week)

Per 1 september 2022 is de Vereniging Universiteiten van Nederland op zoek naar een: Afdelingshoofd Communicatie en Public Affairs (36-40 uur per week)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 1 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De functie

Universiteiten staan midden in de samenleving en zijn dagelijks in de media. Nieuwe wetenschappelijke vindingen, opinies van experts, debatten over internationalisering, studenten die geen kamer kunnen vinden – er is een eindeloze reeks onderwerpen die op een warme belangstelling kunnen rekenen. In dat speelveld werken we als UNL aan gezamenlijke standpunten, en het bevorderen van samenwerking. Communicatie is daarbij zeer bepalend voor het succes.

Met de volgende werkzaamheden draag je bij aan UNL als een moderne, alerte koepelorganisatie, en een speler van formaat. Je geeft leiding aan een team van 5 mensen (en daarnaast aanvullend mensen op projectbasis) dat verantwoordelijk is voor communicatie, woordvoering en public affairs. Voorbeelden van taken die bij deze functie horen:

 • Samen met bestuurders en beleidsadviseurs vormgeven van lobbytrajecten en aan het vergroten van het draagvlak voor wetenschap;
 • Bevorderen en faciliteren van samenwerking tussen universiteiten onderling op terrein van communicatie en public affairs;
 • Ontwikkelen van eigentijdse communicatie-instrumenten;
 • Leidinggeven aan een team dat verantwoordelijk is voor communicatie, woordvoering en public affairs.

Bureaumanagement

Afdelingshoofden (domeinleiders) bij UNL geven leiding aan een klein team van medewerkers in hun domein en kunnen daarnaast optreden als manager van deelaspecten binnen het bureau. Op basis van aanwezige competenties en/of de ontwikkeling daarvan ben je verantwoordelijk voor één of meerdere managementtaken, bijvoorbeeld het mentoraat of secretaris van een van de drie stuurgroepen. Je zorgt hierbij voor goede afstemming met de directeur, de adjunct-directeur en de andere hoofden/domeinleiders.

Werkstijl en ontwikkeling

Een afdelingshoofd van UNL ontwikkelt zichzelf actief en gericht, en staat open voor feedback (zowel geven als ontvangen). Je bent transparant in je werkwijze en gericht op het verbeteren van stijl, (diplomatiek) optreden en inhoud. Je hebt een voorbeeldrol waar het gaat om een prioriteren in taken, een projectmatige aanpak van werk, samenwerken, planning, evaluatie en verantwoording.

Specificaties

Universiteiten van Nederland (UNL)

Functie-eisen

Algemene profieleisen

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Tenminste 7 jaar relevante werkervaring;
 • Autonoom denker, groot zelfsturend vermogen;
 • Teamplayer die ook teamleden ruimte geeft en laat schitteren;
 • Beschikt reeds over een relevant netwerk;
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden;
 • Het vermogen complexe zaken helder te verwoorden;
 • Een gemakkelijke en actieve netwerker;
 • Gevoel voor (politiek-)bestuurlijke verhoudingen en het eigen functioneren daarbinnen.

De ideale kandidaat overtuigt op basis van presence en persoonlijkheid, als stevige en natuurlijke gesprekspartner van bestuurders, onderhandelingspartners en stakeholders. Heeft lef en denkt out of the box. Signaleert en agendeert opkomende thema’s vanuit de samenleving. Is energiek, laat zich niet zomaar uit het veld slaan, heeft een neus voor het vergroten van draagvlak en houdt de regie.  Relativeert, reflecteert en heeft humor

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Dienstverband voor een jaar, bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een vast dienstverband.

Een veelzijdige functie in een dynamische organisatie, waarin geïnvesteerd wordt in medewerkers. Een interessante baan voor kandidaten met ambitie.

Een dienstverband voor een jaar van 36-40 uur per week. Bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform ingedeeld in schaal 13 van de CAO Nederlandse Universiteiten.
Daarnaast kent UNL uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een actief opleidingsbeleid en een werkomgeving waar professionaliteit centraal staat.

Het bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept.

Werkgever

Vereniging Universiteiten van Nederland

Binnen de Vereniging Universiteiten van Nederland (UNL) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het UNL-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. UNL is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 50 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief, persoonlijke ontwikkeling en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. UNL werkt binnen de domeinen onderwijs, onderzoek & valorisatie, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie/public affairs.

Specificaties

 • Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—40 uur per week
 • Universitair
 • AT Afdelingshoofd Communicatie en Public Affairs

Werkgever

Universiteiten van Nederland (UNL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 2, 2511 CW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you