Universitair Docent Privaatrecht

Universitair Docent Privaatrecht

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 5 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Breng jij je passie voor het Internationaal Privaatrecht over op studenten? Zoek je een stimulerende onderzoeksomgeving? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als universitair docent Privaatrecht verzorg je onderwijs, vooral in het Internationaal Privaatrecht. Je geeft zowel werkgroepen als hoorcolleges op verschillende terreinen van het internationaal privaatrecht, met name voor de masteropleidingen Rechtsgeleerdheid en Notarieel Recht. Ook doe je onderzoek, waarmee je aansluit bij een van de onderzoeksprogramma's van de faculteit. Meer informatie over de onderzoeksprogramma's vind je hier.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde doctoraal of master Rechtsgeleerdheid en een PhD in het internationaal privaatrecht
 • je hebt aantoonbaar brede kennis van het internationaal privaatrecht
 • je hebt onderwijservaring en kunt onderwijs geven op de verschillende deelterreinen van het internationaal privaatrecht. Je hebt een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of je bent bereid die te halen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie in een plezierig, enthousiast en collegiaal team. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.637 (schaal 11) en maximaal €4.978 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 2 en staat open voor 0,6 fte. Afhankelijk van je expertise en ervaring kan hiervan worden afgeweken.

Kandidaten die bijna zijn gepromoveerd kunnen solliciteren. De aanstelling zal dan als docent 4/onderzoeker 4 zijn in schaal 10.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 27 of 28.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar en start bij voorkeur per 1 september 2022. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega's draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht
 • max. 24 uur per week
 • €3821—€5230 per maand
 • Gepromoveerd
 • 12020

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you