Universitair Docent Privaatrecht

Universitair Docent Privaatrecht

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 15 aug Amsterdam
Ben je in staat je passie voor het recht over te brengen op studenten en zoek je een stimulerende onderzoeksomgeving? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De universitair docent verzorgt onderwijs in het privaatrecht in de bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid en de Zuidas Master Ondernemingsrecht, in het bijzonder in het vennootschaps- en rechtspersonenrecht. Daarnaast verricht de kandidaat onderzoek op het terrein van het ondernemingsrecht in brede zin.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

De kandidaat heeft een doctoraal of master Rechtsgeleerdheid afgerond en is gepromoveerd op het gebied van het vennootschaps- en rechtspersonenrecht. Daarnaast heeft de kandidaat onderwijservaring en aantoonbare kennis van het privaatrecht, in het bijzonder van het vennootschaps- en rechtspersonenrecht. De kandidaat beschikt over een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of is bereid deze te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie in een plezierig, enthousiast en collegiaal team. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.974 (schaal 11) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

Kandidaten die (nog) niet zijn gepromoveerd kunnen solliciteren. De aanstelling zal dan als docent 4/onderzoeker 4 zijn in schaal 10.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden,

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega's draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 15-08-2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij prof. mr. W.J.M (Wino) van Veen, tel nr. 06-13944288 of mevr. mr. C.H.C. (Helen) Overes, tel nr. 06-18084095.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • max. 32 uur per week
  • €3821—€5230 per maand
  • Gepromoveerd
  • 12019

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 aug. 2022 23:58 (Europe/Amsterdam).