Docent Internationaal Recht

Docent Internationaal Recht

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 10 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie volkenrecht zoekt per 1 september een (junior) docent internationaal recht voor een periode van twee jaar. Als je net bent afgestudeerd en belangstelling hebt voor het onderwijs solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De docent zal intensief worden ingezet bij het bachelorvak 'volkenrecht', het mentoraat en de begeleiding van scripties in de bachelor rechtsgeleerdheid en Law in Society. De docent kan ook worden ingezet bij de begeleiding van studenten in moot courts.

Bij voorkeur heeft de docent affiniteit met het recht inzake klimaatverandering en/of de bereidheid zich hierin verder te verdiepen. Verder zal de docent incidenteel gastcolleges verzorgen in (Engelstalige) vakken op het gebied van het internationaal recht en initiatieven ontplooien op het gebied van onderwijsvernieuwing in bestaande vakken.

Omdat er een nauwe band is tussen onderwijs en onderzoek, is de docent ook nadrukkelijk welkom bij alle onderzoekseminars in de sectie, afdeling en onderzoeksgroep.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Kandidaten dienen een universitaire master opleiding afgerond te hebben, bij voorkeur met een specialisatie in het internationaal recht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €4.490 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • goede en voordelige sportfaciliteiten,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega's draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

De afdeling Transnational Legal studies
De afdeling TLS bestaat uit ongeveer 25 stafleden, die werkzaam zijn in het volkenrecht, EU recht en internet en technologie recht. Ons onderzoek en onderwijs is breed en grensverleggend, en we proberen de nadruk te leggen op de maatschappelijke en theoretische context van juridische ontwikkelingen. De afdeling heeft een vriendelijke, informele en open cultuur. Je kan meer over ons vinden op: Transnational Legal Studies - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl)

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht
 • max. 32 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • 12150

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you