Expert en Projectleider Virale Varkensziekten

Expert en Projectleider Virale Varkensziekten

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 14 jul Wageningen

Functieomschrijving

Wil jij aan de frontlinie staan en met overheid een serieuze bijdrage leveren in de strijd tegen ziektes als Afrikaanse varkenspest? Heb jij naast kennis van dierziekten ook affiniteit met laboratoriumdiagnostiek, onderzoek en kwaliteit? Wil je je ontwikkelen tot expert op het gebied van virale varkensziekten? En ben jij de persoon die bij een uitbraak als deskundige externe stakeholders adviseert en de pers te woord staat? Heb je volmondig geantwoord met JA op tenminste één van deze vragen? Dan zoeken we jou!

De functie
Binnen de afdeling Virologie & Moleculaire Biologie van WBVR is een vacature voor een Projectleider virale varkensziekten. Je bent werkzaam binnen het programma wettelijke onderzoekstaken (36 uur per week).

Het project valt onder de wettelijke onderzoekstaken besmettelijke dierziekten (WOT-BD) met de focus op klassieke en Afrikaanse varkenspest, ziekte van Aujeszky en PRRS. De projectleider is het aanspreekpunt voor het ministerie van LNV en zal zich ontwikkelen tot dierziekte expert op genoemde dierziekten en zal eindverantwoordelijk zijn voor uitvoering van de diagnostiek voor deze virale ziekten. Binnen deze functie zet jij de strategie uit om de diagnostiek en bestrijding van deze meldingsplichtige dierziekten up-to-date te houden en verder te ontwikkelen. De projectleider geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan de overheid en andere stakeholders ter preventie en bestrijding van deze ziekten en onderhoudt proactief het nationaal en internationaal netwerk. Daarnaast initieert en coördineert de projectleider nieuw onderzoek, zowel nationaal als internationaal (EU-projecten). De projectleider is hoofd van het Nederlands Referentie Laboratorium voor de betreffende dierziekten. De projectleider draagt verantwoordelijkheid af aan het afdelingshoofd Virologie & Moleculaire Biologie en Hoofd WOT-BD.

De kandidaat draait mee met het team dat verantwoordelijk is voor de achterwachtdiensten. Je staat daarbij enkele weken per jaar 24/7 paraat en in geval van een verdenking zul je op locatie Lelystad met een klein team de aangevraagde test uitvoeren. Een belangrijke rol binnen de crisisorganisatie en waar wij als Instituut samenwerken vanuit alle afdelingen.

WOT-BD
De WOT-BD heeft ten doel het ministerie van LNV en de daaronder ressorterende diensten op het terrein van besmettelijke dierziekten, zoönosen en antimicrobiële resistentie te ondersteunen ten behoeve van de uitvoering van de wettelijke onderzoekstaken die door de Minister, andere Ministers of instellingen of organen van de Europese Unie aan Wageningen Research zijn toebedeeld. Voor meer informatie: https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksprojecten-LNV/Expertisegebieden/Wettelijke-onderzoekstaken.htm

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Dierenarts of een universitaire opleiding in een van de Life Sciences, enkele jaren onderzoekservaring;
 • Affiniteit met laboratoriumdiagnostiek, kwaliteitszaken, onderzoek;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Hecht belang aan goede samenwerking in een team en is in staat anderen te motiveren;
Andere belangrijke competenties voor de functie zijn: klantgericht; proactief; scenario denkend; probleemoplossend vermogen; kwaliteitsbewust; flexibel; stressbestendig.

De werkzaamheden zullen (deels) plaatsvinden in gebouwen waarvoor na het verlaten nog een aanvullende quarantainerestrictie geldt (op basis van EU-regelgeving). Dit houdt in dat het niet is toegestaan om evenhoevige dieren te houden. Ook is het gedurende 72 uur na de werkzaamheden niet toegestaan contact te hebben met deze dieren en pluimveeproductiebedrijven te bezoeken.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om taalniveau B2. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum Wageningen in'to Language

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3.391,- tot maximaal € 5.989,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11- 12). Het betreft een aanstelling als WR Onderzoeker voor in eerste instantie 2 jaar. Bij gebleken geschiktheid is er uitzicht op een aanstelling in vaste dienst.

Standplaats Lelystad, Houtribweg 39, High Containment Unit.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers en 13.200 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wageningen Bioveterinary Research

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad richt zich specifiek op het uitvoeren van innovatief onderzoek voor de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van dier- en volksgezondheid zoals vaccinontwikkeling en diagnostische testen. 250 betrokken professionals zetten zich dagelijks in voor dit doel en zij realiseren samen een omzet van 35 miljoen euro. Binnen WBVR wordt onderzoek verricht naar besmettelijke dierziekten ten dienste van de gezondheid van dieren en mensen. Dit gebeurt zowel voor de overheid (ministerie van LNV) als voor het bedrijfsleven.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Riks Maas, afdelingshoofd Virologie en Moleculaire Biologie, telefoon 0320 - 238891 of per e-mail riks.maas@wur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marion Appeldoorn, Sr. HR adviseur, telefoon 0320-293539 of per e-mail marion.appeldoorn@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 14 Juli 2022.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina.

Procedure
 • Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Een assessment kan tot de mogelijkheden behoren.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • €3391—€5989 per maand
 • HBO
 • P997129-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Wageningen University & Research). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Riks Maas, afdelingshoofd Virologie en Moleculaire Biologie, telefoon 0320 - 238891 of per e-mail riks.maas@wur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marion Appeldoorn, Sr. HR adviseur, telefoon 0320-293539 of per e-mail marion.appeldoorn@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 14 Juli 2022.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina.

Procedure
 • Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Een assessment kan tot de mogelijkheden behoren.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Riks Maas, afdelingshoofd Virologie en Moleculaire Biologie, telefoon 0320 - 238891 of per e-mail riks.maas@wur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marion Appeldoorn, Sr. HR adviseur, telefoon 0320-293539 of per e-mail marion.appeldoorn@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 14 Juli 2022.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina.

Procedure
 • Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Een assessment kan tot de mogelijkheden behoren.

Solliciteer uiterlijk op 14 jul. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).