Onderzoeker Collectief Eigenaarschap in de Community Land Trust t.b.v. een Duurzame Stad (2x)

Onderzoeker Collectief Eigenaarschap in de Community Land Trust t.b.v. een Duurzame Stad (2x)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 14 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Project:

Collectief eigendom in de vorm van een Community Land Trust (CLT) heeft de potentie om een essentieel instrument te zijn voor een betaalbare en ecologisch duurzame stad. CLT's zijn een alternatieve benadering ten aanzien van publiek of privaat grondbezit. De CLT is een non-profit en door de gemeenschap geleide organisatie die doorgaans woningen ontwikkelt en beheert voor mensen met lage- en middeninkomens.

Dit interdisciplinaire onderzoeksproject heeft tot doel om te onderzoeken wat de randvoorwaarden en barrières zijn die moeten worden overwonnen zodat het CLT-model inclusieve, democratische en duurzame wijken kan dienen. Wij zoeken twee onderzoekers om te helpen met het beantwoorden van de volgende vier vragen:
  1. Wat is de theoretische basis, met inbegrip van juridische, filosofische en sociaalwetenschappelijke perspectieven, voor het pleidooi voor collectief eigendom als oplossing voor duurzame steden met een betaalbaar woningaanbod?
  2. Hoe kunnen bottom-up en inclusieve bestuursmodellen die rekening houden met de duurzame ontwikkeling van woningen, openbare ruimten en het milieu worden ontworpen, wettelijk verankerd en gecommuniceerd met de betrokken stakeholders?
  3. Wat zijn de wettelijke, regelgevende en financiële randvoorwaarden en belemmeringen die moeten worden overwonnen opdat het CLT-model inclusieve, democratische en duurzame buurten kan dienen?
  4. Hoe kan de zorg voor niet alleen de lokale omgeving, maar ook de impact op de planetaire grenzen en circulariteit worden ingebed in het CLT-model?
Ben jij analytisch sterk, geïnteresseerd in de Community Land Trust, en een verbinder met interesse in interdisciplinair onderzoek, dan is de tijdelijke functie van onderzoeker "Collectief Eigendom in de Community Land Trust - Collectief Eigenaarschap in een Duurzame Stad" voor een periode van 6 tot 9 maanden voor 2 tot 4 dagen per week jou op het lijf geschreven.

Wat ga je doen

Je takenpakket bestaat uit:
  • verrichten van onderzoek - zowel desk research alsook interviews en Participatory Action Research - op het gebied van het CLT-model, met een nadruk op het governance model van de CLT; de wettelijke, regelgevende en financiële randvoorwaarden en belemmeringen die moeten worden overwonnen opdat het CLT-model de gemeenschap kan dienen; en de integratie van het belang van ecologische duurzaamheid in het ontwerp van het CLT-model;
  • bijdragen aan onderzoek ten gunste van concrete gemeenschappen in Amsterdam en daarbuiten die het CLT model proberen te implementeren;
  • maandelijks presenteren van bevindingen aan het interdisciplinaire team van co-onderzoekers;
  • bijdragen aan het schrijven van ten minste één academisch artikel over het CLT-model;
  • organiseren van team bijeenkomsten en het coördineren van de samenwerking tussen het team en relevante stakeholders;
  • bijdragen aan het schrijven van een onderzoeksvoorstel.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

  • passie voor het verrichten van interdisciplinair onderzoek op het terrein van collectief eigenaarschap of duurzame stedelijke ontwikkeling;
  • een (bijna) afgeronde master binnen de vakgebieden rechtsgeleerdheid; maatschappij- en gedragswetenschappen of geesteswetenschappen;
  • uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en de Engelse taal;
  • goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • je toont initiatief en deelt vanuit jezelf je mening en ideeën met het team.
Je wordt verzocht om een CV en motivatiebrief in te sturen. Geef in je motivatiebrief aan in welke aspecten van het project je het meest geïnteresseerd bent en hoe dat past bij je vaardigheden en expertise. Zorg ervoor dat je motivatiebrief niet langer is dan 500 woorden. Lees voordat je aan de slag gaat met je CV en motivatiebrief, het onderzoeksplan van het projectteam goed door.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een interdisciplinair team van onderzoekers aan de Universiteit van Amsterdam.

De aanstelling is tijdelijk voor een periode van 6 tot 9 maanden, voor 2 tot 4 dagen per week. Ons ideale scenario is om twee onderzoekers voor twee dagen per week aan te nemen voor een periode van 6 maanden met ingang van september 2022. Desalniettemin is er veel ruimte voor een andersoortige invulling, zoals het aanstellen van één persoon voor drie dagen per week gedurende 9 maanden vanaf oktober 2022.

Op deze functie is het UFO-combinatieprofiel Junior Onderzoeker van toepassing. Het salaris bedraagt € 2.846 (schaal 10/0 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Met ruim 5000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en - samen met twee andere faculteiten - de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) en de opleiding Law & Finance. Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma's en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bijde Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Postdoc
  • Recht
  • max. 16 uur per week
  • Universitair
  • 9570

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you