Werkgroep docent / Tutor voor de opleiding bestuurskunde en sociologie (0,5-0,8 FTE)

Werkgroep docent / Tutor voor de opleiding bestuurskunde en sociologie (0,5-0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
24 jun 10 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken per half augustus 2022 meerdere enthousiaste, communicatief vaardige bestuurskundigen en sociologen, met aantoonbare belangstelling voor het verzorgen van onderwijs aan de opleidingen sociologie en bestuurskunde.

Functieomschrijving

Als tutor leid je werkgroepen voor eerste-, tweede- of derdejaars Bachelor studenten (sociologie en bestuurskunde) of Master studenten (sociologie). Je observeert en analyseert het groepsproces en stuurt waar nodig bij, door middel van vragen en voorbeelden en door het creëren van een inspirerende leeromgeving. Voor jou is het een uitdaging om samen met je studenten een dieper begrip van de stof te creëren en zodoende het academisch denkniveau van de gehele groep te stimuleren en activeren. Je vindt het plezierig en beschouwt het als een uitdaging om groepen studenten te ondersteunen in hun eigen leerproces. Het kunnen enthousiasmeren en motiveren zijn belangrijke elementen van de functie.

Momenteel zijn we een team van meer dan 30 enorm gedreven young professionals, die samen een bijdrage leveren aan het succes van de verschillende opleidingen van onze afdeling. Het is een enthousiast team met fijne jonge, diverse en enthousiaste collega’s waarvan je kunt leren, dit biedt ruimte om te groeien en experimenteren.

Als tutor binnen ons team krijg je de kans je te ontwikkelen tot onderwijsprofessional waarbij je alle facetten van het docentschap leert kennen: werken met veel verantwoordelijkheden, met verschillende piekmomenten door het jaar heen, en een buitengewoon inspirerende werkomgeving waar de studenten niet alleen veel van jou leren, maar jij ook veel van je studenten leert.

Momenteel vindt het onderwijs vrijwel volledig op campus plaats en worden er nog sporadisch online werkgroepen gefaciliteerd voor bijzondere omstandigheden.

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt het onderwijs voor twee à drie groepen per dag, die een- à tweemaal per week op vaste tijdstippen bij elkaar komen. Je zult daarnaast als vaardigheidstrainer optreden tijdens practica die wekelijks plaatsvinden.
 • Je ondersteunt de studenten elke vijf à tien weken met andere vakken die dan starten in steeds wisselende groepssamenstellingen;
 • Je bent aanwezig en draagt bij aan vak-overleggen, evaluatiemeetings, intervisies en team meetings;
 • Je richt je vrijwel elke periode ongeveer drie à vijf dagen per week op de werkzaamheden die moeten worden verricht;
 • Je deelt je eigen tijd (buiten onderwijstijden) in om bijkomende werkzaamheden te voltooien binnen de gestelde kaders en deadlines, zoals voorbereiding van het onderwijs, het nakijken van opdrachten, en de bijbehorende administratieve handelingen (bijv. aanwezigheid- en cijferregistratie).

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt een voor september 2021 afgeronde universitaire Master Bestuurskunde of Sociologie, of aantoonbaar gerelateerde studierichting;
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands, Engels (aantoonbaar) is een pré;
 • Je kunt werken met regelmatig elkaar opvolgende deadlines en afspraken;
 • Je houdt van afwisseling in taken, onderwerpen en bezigheden;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je verwachtingen helder communiceren, richting zowel studenten als collega’s;
 • Je bent een teamspeler en betrekt collega’s bij de overwegingen die je hebt en de keuzes die je maakt;
 • Je hebt een goed reflectief vermogen, je staat open voor feedback en pakt dit constructief op;
 • Je bent in staat je eigen grenzen te herkennen, erkennen en aangeven bij collega’s en manager;
 • Affiniteit met statistiek en wetenschappelijke methoden & technieken is een pré;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het begeleiden van (onderwijs)groepen is een pré;
 • Je bent per 24 augustus 2022 volledig beschikbaar voor het volgen van introductiebijeenkomsten, training en voorbereiding, alvorens het onderwijs start op 5 september;
 • Je bent volledig beschikbaar in alle onderwijsweken van het academisch jaar.

Als je ervaring hebt met het geven van onderwijs, nodigen we je nadrukkelijk uit dat in jouw sollicitatiebrief te vermelden. In goed overleg is een combinatie met onderzoek bespreekbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 16 augustus 2022. De functie bedraagt 0,5 – 0,8 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960, - en € 4.670, - bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department Of Public Administration and Sociology (DPAS)

DPAS huisvest de wetenschapsgebieden Bestuurskunde en Sociologie. Twee nauw verwante disciplines met ieder een eigen profiel. De Bestuurskunde richt zich op vraagstukken van bestuur, beleid en organisatie. Hierbij gaat de aandacht uit naar de werking en de effectiviteit van het bestuurlijk optreden en van beleidsmatige interventies. Binnen de Bestuurskunde in Rotterdam is er veel aandacht voor veranderende verhoudingen, bijvoorbeeld in publieke-private samenwerking of in netwerken of ketens van organisaties die een bestuurlijke verantwoordelijkheid delen. De Sociologie onderzoekt de sociale structuur van samenlevingen en veranderingen die daarin plaatsvinden. De Rotterdamse sociologie richt zich onder andere op verschijnselen als globalisering en individualiseringen en de doorwerking daarvan in internationale sociale verhoudingen, de arbeidsmarkt of familierelaties. Maatschappelijke vraagstukken die

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • 20—32 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • ESSB/DPAS/24062022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you