PhD positie “Clinical and cost-effectiveness of group schema therapy for complex eating disorders” (0,8 fte)

PhD positie “Clinical and cost-effectiveness of group schema therapy for complex eating disorders” (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 jun 17 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de promovendus voor een door ZonMW gehonoreerde behandelstudie naar de effectiviteit van groepsschematherapie voor eetstoornissen? Reageer nu!

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht en de eetstoorniskliniek Amarum werken samen en zijn op zoek naar een promovendus voor een door ZonMW gehonoreerde behandelstudie naar de effectiviteit van groepsschematherapie voor eetstoornissen. Wij zoeken een onderzoeker (promovendus) uit het vakgebied van de gezondheids- of klinische psychologie, die stressbestendig is, goed kan coördineren, positief ingesteld is en in staat is om een brug te slaan tussen de werelden van praktijk en wetenschap.

 

Schematherapie is een innovatieve therapie op het gebied van eetstoornissen. Schematherapie is erop gericht om onderliggende problemen die de eetstoornis in stand houden, zoals ingesleten patronen, te doorbreken. Bij het uitblijven van een gunstige behandeluitkomst na een richtlijnbehandeling voor eetstoornissen wordt groepsschematherapie (GST) reeds op kleine schaal in de praktijk toegepast. Er zijn aanwijzingen dat GST onderliggende problemen bij mensen met een eetstoornis gunstig kan beïnvloeden. Deze eerste positieve resultaten zijn aanleiding om GST nader te onderzoeken op effectiviteit.

Als promovendus ben je bezig met de opzet en uitvoering van het onderzoek (dataverzameling en analyse, bevindingen rapporteren in wetenschappelijke tijdschriften en congressen, de voortang rapporteren aan ZonMW en vertalen van de resultaten naar praktijkgericht advies). Het betreft een multicenter-RCT. Als promovendus onderzoek je de effectiviteit van schematherapie bij eetstoornissen. Dit is een interdisciplinair PhD project en je komt in dienst van de Universiteit Utrecht, maar zal gedetacheerd worden naar Amarum Nijmegen. Je wordt begeleid door een interdisciplinair team, bestaande uit dr. Suzanne Mares en dr. Jeffrey Roelofs (dagelijks begeleiders). Prof. dr. Annemarie van Elburg is de promotor en dr. Hermien Elgersma is copromotor. Je werkzaamheden zullen voor 10% uit onderwijstaken bestaan.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De ideale kandidaat heeft een afgeronde masteropleiding in het vakgebied van de gezondheids- of klinische psychologie of een vergelijkbare opleiding (bijv. Master Mental Health) met aantoonbare affiniteit voor (interventie) onderzoek (bijv. afgeronde research master). Verder is het van belang dat de kandidaat ervaring heeft met dataverzameling en -analyse, een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal en daarnaast uitstekende projectcoördinatie vaardigheden bezit. We zoeken een teamspeler die sociaal vaardig is, flexibel, en ontwikkelingsgericht is.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van maximaal vijf jaar bij de Universiteit Utrecht (0,8 fte). Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar en na positieve evaluatie en ongewijzigde omstandigheden tot en met de einddatum. Het project dient uit te monden in een dissertatie. Het salaris bedraagt € 2.541,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot € 3.247,- in het laatste jaar op basis van een fulltime werktijdsfactor, conform de cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast wordt een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 6.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

 

Amarum is het expertisecentrum voor eetstoornissen met vestigingen in Zutphen en Nijmegen. Patiënten uit heel Nederland kunnen zich bij ons aanmelden. We behandelen (intensief) ambulant en klinisch, individueel en groepsgericht en onderzoeken vrijwel alle vormen van eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, eetbuistoornis) vanaf 12 jaar, met het zwaartepunt bij volwassenen. Het doen van wetenschappelijk onderzoek neemt een centrale positie in binnen Amarum. Het team bestaat uit een hoogleraar, senior onderzoekers, onderzoeksmedewerkers en promovendi. Het team vindt professionaliteit en samenwerkingsbereidheid belangrijk.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • 30—34 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • 1192425

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you