Docent Ontwikkelingspsychologie (0,7/0,8 fte)

Docent Ontwikkelingspsychologie (0,7/0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
28 jun 18 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen is plaats voor een nieuwe docent. Interesse? Bekijk het profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Bij de Universiteit Utrecht speelt onderwijs een belangrijke rol. Goed onderwijs wordt gegeven door hooggekwalificeerde docenten met aantoonbare academische en wetenschappelijke kennis, die in staat worden gesteld hun onderwijs te ontwikkelen en innoveren.

Bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen is plaats voor een nieuwe docent, met ruimte voor een ontwikkel- en opleidingstraject. Deze afdeling verzorgt onder meer onderwijs in de bacheloropleiding Psychologie en in de masteropleiding Clinical Child and Adolescent Psychology. Je wordt vooral ingezet op onderwijs in de ‘klinische’ vakken binnen deze opleidingen. Het masteronderwijs binnen de afdeling is Engelstalig.

De functie is voor 100% gevuld met onderwijsgerelateerde taken. Het gaat met name om:

 • het geven van werkgroepen binnen verschillende cursussen, veelal gericht op klinische vaardigheden en diagnostiek;
 • het begeleiden van studenten bij hun thesis- en/of stage.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Onze nieuwe collega: 

 • heeft een doctoraal/master-diploma in de Ontwikkelingspsychologie dan wel een aanverwante afstudeerrichting behaald;
 • bezit van de BAPD is een pre;
 • heeft affiniteit met het doen van wetenschappelijk onderzoek, een onderzoeksmaster en/of PhD zijn een pre;
 • heeft bij voorkeur ervaring met het geven van academisch onderwijs op het gebied van de ontwikkelingspsychologie of de klinische psychologie
 • is enthousiast en in staat inspirerend en Nederlandstalig en Engelstalig onderwijs te geven;
 • is in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs of is bereid deze op termijn te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor een periode van vier jaar, vanaf 1 augustus, met een omvang van 0,7-0,8 fte. Binnen dit dienstverband is ruimte voor 10% professionele ontwikkelingstijd, bedoeld voor het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) en andere activiteiten die het perspectief op een vervolg van de loopbaan vergroten. 

Het salaris - afhankelijk van kennis, ervaring, registratie en eventuele kwalificaties - bedraagt minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband.

 

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 6.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • 26—34 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 1192813

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you