Erasmus+ institutional coördinator (0,8 - 1,0 fte)

Erasmus+ institutional coördinator (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 17 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan ons internationaliseringsbeleid en heb je hart voor studenten en werk je graag in een bruisende, jonge omgeving?

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan ons internationaliseringsbeleid en heb je hart voor studenten? Krijg je energie van het toewerken naar concrete resultaten en werk je graag in een bruisende, jonge omgeving? Dan maken we graag kennis met jou! 
Voor de Directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek (SO&O) van de Universiteit Utrecht zijn we op zoek naar een Erasmus+ institutional coördinator bij het team Student Life & Mobility.

Het team Student Life & Mobility heeft als doel de sociale integratie van studenten te bevorderen zodat zij een fijne studietijd in Utrecht hebben. Zo coördineert het team de algemene introductieperiode van nieuwe studenten via de jaarlijkse UIT en de Orientation. Het team levert tevens een grote bijdrage aan de internationalisering. Zo is het team verantwoordelijk voor de huisvesting van internationale studenten en beheert het team een aantal beurzen. Tot slot, het team is samen met de faculteiten verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van het internationale uitwisselingsprogramma voor studenten van de Universiteit Utrecht.

Als Erasmus+ institutional coördinator ben je de liaison tussen het Nationaal Agentschap Erasmus+ en de Universiteit Utrecht. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van het Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) en de Erasmus KA1 projecten binnen de instelling en de afstemming met de faculteiten. Je zorgt voor kennisdeling van alle informatie gekregen van het Nationaal Agentschap en de Europese Commissie over het Erasmus+ programma naar alle interne betrokkenen, studenten en collega’s.

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van strategie, voor het programmabeheer en voor de coördinatie van de uitvoering van lopende mobiliteitsprogramma’s die worden gesubsidieerd door in- en externe gelden (Erasmus+, Travel Green Grant, Holland Scholarship).
 • Je ontwikkelt toepasbaar beleid voor de organisatie op het gebied van Erasmus+.
 • Je voert een transparant financieel beheer, creëert overzicht en zorgt voor de verslaglegging van mobiliteitsprojecten die met externe financiering worden bekostigd en bij SO&O belegd zijn (Erasmus KA131 en KA171).
 • Je stelt prioriteiten, organiseert en bewaakt intern de voortgang op de vier Erasmus+ prioriteit gebieden: inclusie, digitalisering, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.
 • Je vervult binnen de Universiteit Utrecht een expertrol op het gebied van Erasmus+ alsmede de uitvoeringsregels van het programma en ondersteunt daarmee studenten, de facultaire international offices en universitaire diensten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de strategie, beleid en onderhoud van universiteitsbrede uitwisselingscontracten met partneruniversiteiten binnen Europa.
 • Je bent de vertegenwoordiger van de Universiteit Utrecht in het Utrecht Network, behartigt de belangen van de UU en geeft de UU strategie voor het Utrecht Netwerk mede vorm.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent begaan met (internationale) studentenmobiliteit en krijgt er energie van om processen te optimaliseren en aan concrete resultaten te werken, in samenwerking met en ter ondersteuning van (facultaire) collega’s. Je bent in staat de prioriteiten van Erasmus+ in te bedden in het bredere internationaliseringbeleid van de universiteit.
Je vindt gemakkelijk je weg binnen een complexe organisatie. Je bewandelt daarbij de juiste wegen, op weg naar het gewenste, gezamenlijke resultaat. Daarbij hou je oog voor zowel het belang van de student, werkbaarheid en haalbaarheid, als de verbinding met de doelstellingen van de universiteit. Je bent instaat om de strategie en doelstellingen te vertalen naar beleid en uitvoering.

We zoeken een collega:
 • met aantoonbare kennis van en ervaring met Europese projecten en beursprogramma’s;
 • met minimaal enkele jaren ervaring in het schrijven en implementeren van internationaliseringsbeleid/-projecten;
 • met ervaring en plezier in het bijhouden van budgetten en het maken van (financiële) rapportages binnen strakke deadlines;
 • met affiniteit met het Hoger Onderwijs en internationalisering en inlevingsvermogen in de belangen en belevingswereld van studenten;
 • met een drive om zaken op te pakken, te ontwikkelen en helder weer te geven;
 • met een afgeronde universitaire opleiding en uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk’;
 • met vaardigheid om goed te netwerken, mensen te enthousiasmeren en een zelfstandige en proactieve houding.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 0.8-1.0 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De Directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek (SO&O)is één van de ondersteunende directies en maakt onderdeel uit van de Universitaire Bestuursdienst. De directie SO&O ondersteunt het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid ten aanzien van studenten, onderwijs, onderzoek en valorisatie en is verantwoordelijk voor de universiteitsbrede ondersteuning van en informatievoorziening aan studenten. Het team Student Life and Mobility van de directie SO&O ondersteunt studenten en studentenorganisaties met advies, voorzieningen en diensten. Het team zorgt ervoor dat studenten zich welkom en thuis voelen aan de universiteit Utrecht en in het studentenleven. Ook zorgt het team ervoor dat studenten op uitwisseling kunnen gaan naar het buitenland.

Specificaties

 • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 32—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 1192480

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you