Adviseur arbeidsvoorwaarden (0,8 fte)

Adviseur arbeidsvoorwaarden (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 26 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit REBO is plek voor een Adviseur arbeidsvoorwaarden (0,8 fte). Interesse? Lees de volledige vacaturetekst en solliciteer!

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Adviseur arbeidsvoorwaarden en rechtspositie voor de HR-afdeling van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO). De afdeling HR bestaat momenteel uit 1 Medewerker personeelsbeheer, 1 Archivaris, 2 Adviseurs arbeidsvoorwaarden en rechtspositie, een medewerker bestuurlijke informatievoorzieningen, 3 HR-beleidsadviseurs, 1 Re-integratie deskundige en een Hoofd HR. Het team is divers in samenstelling (in leeftijd en werkervaring) en focust zich op continue verbetering van de dienstverlening. Hard werken, humor en collegialiteit kenmerken ons team.

Als nieuwe collega krijg je een divers takenpakket onder jouw hoede en houd je je bezig met werkzaamheden op het gebied van in-, door-, en uitstroom. Je hebt daarin een adviesrol en een administratieve/controlerende rol. Je onderhoudt contacten met collega's van bedrijfsvoering, leidinggevenden en medewerkers van één of meerdere organisatieonderdelen.

Om een beeld te geven van het takenpakket, een aantal voorbeelden:

 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt ten aanzien van de in-, door- en uitstroom van medewerkers. Je adviseert over te volgen procedures en aan te leveren documenten, zodat personele wijzigingen op de juiste wijze tijdig worden verwerkt.
 • Je controleert een deel van de HR-correspondentie, omdat jij als geen ander weet wat er is afgesproken met de (nieuwe) medewerker en welke CAO en wetsartikelen van toepassing zijn.
 • Je zorgt ervoor dat voor internationale medewerkers de juiste processen worden gevolgd.
 • Je geeft arbeidsvoorwaardenpresentaties aan nieuwe medewerkers (in het Nederlands en Engels).
 • Je volgt actief de CAO-ontwikkelingen en veranderingen binnen de universitaire regelingen om leidinggevenden en medewerkers van professioneel advies te voorzien.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent communicatief sterk en kunt goed omgaan met verschillende belangen en belanghebbenden binnen een organisatie. Samenwerken doe je graag en hierin ben je proactief. Je bent flexibel en verandert makkelijk van werkwijze als de situatie daar om vraagt. Daarnaast vragen wij het volgende:

 • Afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur Personeel & Organisatie).
 • Je maakt je nieuwe programma’s en processen snel eigen (werkervaring met SAP is een pre).
 • We werken binnen een internationale context, hierdoor is kennis van regels rondom visum- en vergunningaanvragen een pre.
 • Je hebt een actieve werkhouding en houdt ervan om met verbetering bezig te zijn.
 • Je bent goed in het leggen van verbanden en in staat complexe vraagstukken op een praktische manier te benaderen.
 • Je bent stressbestendig en kunt je eigen werk goed organiseren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Naast een inspirerende werkomgeving met elke dag weer andere vraagstukken bieden wij een dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt het dienstverband omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.098,- en maximaal € 4.257,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Wij bieden een werkplek in een prachtig, historisch pand in de binnenstad van Utrecht. Daarnaast is het ook mogelijk om deels vanuit huis te werken. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Staf en studenten in het onderwijs, onderzoek en impact staan centraal binnen de faculteit REBO en worden professioneel ondersteund vanuit de Facultaire Service Organisatie (FSO). De medewerkers in de FSO leveren belangrijke, dienstverlenende bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van opleidingsprogramma’s, onderzoekprojecten en impactactiviteiten.

Onderdeel van de FSO is het domein HR. Onze HR-afdeling ondersteunt en adviseert het management en de leidinggevenden van de faculteit bij het ontwikkelen van HR-beleid en de uitvoering daarvan.

Specificaties

 • HRM
 • 28—32 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO
 • 1192871

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Janskerkhof 3A, 3512 BK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you