Lead Software Engineer

Lead Software Engineer

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 15 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als lead software engineer sociaal-maatschappelijke impact maken, kan dat? Bij het Radboudumc wel. Daar zorg je er namelijk voor dat (vaak ernstig) zieke mensen de beste medische behandeling krijgen. Hoe? Door samen met je team het analyseren van genetische data zo goed en efficiënt mogelijk te automatiseren.

Hierom kies je voor deze vacature lead software engineer bij het Radboudumc:
  • Jouw werk draagt direct bij aan de zorg die we aan onze patiënten leveren.
  • De inhoud van het vakgebied en de internationale academische omgeving maken het werk uitdagend:
    • 12TB aan data per maand.
    • Korte doorlooptijd voor prenatale of tumor diagnostiek.
    • Innovatie & hoog kwaliteitsniveau t.b.v patiëntenzorg.
  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid voor het hele ontwikkelproces van vraag tot implementatie en beheer.
  • Werken op een rekencluster van 64 compute nodes en 6PB storage voor 24/7 automatische verwerking van data.
Dit beteken jij voor de patiëntenzorg
Aan veel ziektes liggen genetische factoren ten grondslag. Hoe beter we die in kaart brengen, hoe beter een oudere patiënt met kanker of een baby met een aangeboren afwijking behandeld kan worden. Dat doen we steeds vaker met 'personalised medicine'. Onze laboratoriumspecialisten verrichten daarvoor jaarlijks 30.000 genetische testen. Aan jou en je team de taak om ze daarbij aan de juiste automatisering te helpen. Daarvoor verdeel je grotere projecten in kleinere, en breng je complexe problemen tot behapbare vraagstukken terug. Die los je ook zelf op door nieuwe software te (laten) ontwikkelen, te koppelen met andere systemen en door deze efficient en schaalbaar te houden in termen van functionaliteit en betrouwbaarheid.

Verder:
  • Begeleid je softwareontwikkelaars en bioinformatici binnen ons team bij hun programmeertaken, zowel technisch als organisatorisch.
  • Ben je aanspreekpunt voor technische vragen over softwareontwikkeling voor collega's buiten de bioinformatica.
  • Samen met inhoudelijke bioinformatici ben je in staat om complexe algoritmen en workflows conceptueel te doorgronden en te vertalen naar concrete implementatie stappen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Allereerst verwachten we dat je een kei bent in programmeren in een OO georiënteerde taal, bij voorkeur Java 8+. Concepten als versiebeheer met GIT, CI, TDD kan jij ons (team) uitleggen en bij voorkeur heb je ervaring met Maven/Gradle of frameworks zoals Spring en technieken als JMS, REST en gedistribueerde databases.

Je bezit het vermogen om een groep bij elkaar te houden, om mensen stevigheid te bieden en te laten excelleren. Daarnaast zijn uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden heel belangrijk. Sta je voor onbekend, zelfs nog onbegaan terrein - wat je in deze functie regelmatig overkomt? Dan betreed je dat zonder enige reserve.

Bij voorkeur ben je in het bezit van een wo opleiding, zolang je maar in staat bent om snel te schakelen, complexe onderwerpen eigen te maken en je makkelijk kan wisselen van perspectief of abstractieniveau. Door het innovatieve karakter van de afdeling krijg je te maken met een veelvoud aan complexe vraagstellingen in een tijds-kritische omgeving waar patiënten diagnostiek gewaarborgd moet worden. Jouw rol hierin is om zelfstandig zowel inhoudelijk als technisch te kunnen meedenken en richting te geven aan de juiste oplossingen. Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je vooroploopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Zo kun je rekenen op:
  • een bruto maandsalaris tussen €2.986 en € 4.707 (schaal 10) op basis van een 36u dienstverband.
  • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek.
  • jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • de mogelijkheid om thuis te werken.
  • flexibele werktijden die je naar eigen inzicht indeelt.
  • reiskosten- en/of thuiswerk vergoeding.
  • fietsplan.
  • een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten.
  • korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruikmaken van 2 collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Genetica voert onder andere poliklinische behandelingen en diagnostiek van erfelijke ziekten uit, en is daarmee één van de grootste genetica-afdelingen binnen Europa. Daarbinnen verzorgen de 130 medewerkers van de sectie Genoomdiagnostiek hoogwaardige genetische diagnostiek voor patiënten en hun families. Jij zorgt er met je 16 bioinformatici en 5 software developers voor dat ze daarin steeds beter worden. Je jonge, internationaal samengestelde en groeiend team laat zich het beste omschrijven als een hechte groep professionals die echt van hun werk houden.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2986—€4707 per maand
  • HBO
  • 164303-P1001848-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you