Marketing Data en Content adviseur (1,00 fte) bij de afdeling Marketing & Communications, Maastricht University

Marketing Data en Content adviseur (1,00 fte) bij de afdeling Marketing & Communications, Maastricht University

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 7 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Functieomschrijving

Als Marketing Data en Content adviseur houdt je overzicht over alle online marketingactiviteiten en de ingezette middelen zoals online campagnes en de website. Dit vraagt je om regelmatig een stap terug te doen en online marketing en de inzet van de instrumenten als geheel te bekijken. Je herkent de grote lijnen, ontwikkelingen en trends die zich afspelen binnen de marketing- en recruitment afdeling en zelfs ook daarbuiten. Je vindt het geen probleem om vanuit deze helicopterview zelf de praktische zaken te regelen indien nodig.

Je bent de spil op dit vlak naar de zes faculteiten van de universiteit. Deze werken zelfstandig, maar jij weet te verbinden op basis van je professionele inzicht en overzicht. Hierin wordt je bijgestaan door een marketing business analist en een social media marketeer.

Samen met de overige collega’s van het team Marketing en Recruitment draag je bij aan het aantrekken van de studenten die zich thuis voelen bij Maastricht University en het unieke onderwijssysteem Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO). Samen zorgen jullie voor de optimale start van de ‘student journey’.

Als adviseur heb je natuurlijk al behoorlijk wat werkervaring. Je weet hoe je marketing en beleidsplannen opstelt en je hebt een visie op data en analyse binnen een marketingcontext. Je vindt het een uitdaging om de afdeling M&R in deze visie mee te nemen en aan de implementatie daarvan te werken.

Je bent communicatief sterk en verbindend, maar laat je tegelijkertijd niet snel uit het veld slaan. Je kan structuur aanbrengen in je werk en in dat van anderen, en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden.

Je komt terecht in een internationale organisatie. Je beheerst het Nederlands perfect en kan je ook vlot uitdrukken in het Engels.

Je verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen van een jaarplan met kaders voor de inzet van online middelen voor onderwijsmarketing en corporate communicatie. Denk bijvoorbeeld aan cookie beleid.
 • Het coördineren en implementeren van diverse online (marketing)activiteiten, zoals het inrichten van online campagnes via het CDP BlueConic, Google Ads en social kanalen. 
 • De analyse van het zoek- en surfgedrag van studiekiezers op de website en op basis daarvan het doen van optimaliserings- en verbetervoorstellen. 
 • Het meten en inzichtelijk maken van de online zichtbaarheid van de universiteit in binnen-en buitenlandse media middels platformen als Meltwater en Coosto.
 • Het adviseren en overtuigen van(facultaire) marketing recruitment- en communicatie collega’s over de optimale inzet van diverse online middelen op basis van marketing doelstellingen.
 • Het voorzitten van diverse overleggen.
 • De selectie en aansturing van externe leveranciers en waar nodig het uitzetten en begeleiden van een aanbestedingstraject
 • Zorgen voor kennisontwikkeling en – uitwisseling binnen de afdeling en organisatie op het gebied van online marketing en social media.
 • Het coördineren van de werkzaamheden van de marketing intelligence adviseur en de social media marketeer.

De functie is onderdeel van de centrale afdeling Marketing en Communications, die samen met de collega’s in de faculteiten, het marketing- en communicatiebeleid ontwikkelt en uitvoert. De afdeling bestaat uit een vijftal teams, te weten: corporate communicatie, redactie, marketing en recruitment (M&R), events en digitale innovatie. Deze functie valt binnen het team marketing en recruitment dat uit 9 personen bestaat.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk en denkniveau met een relevante studierichting (bijvoorbeeld business analytics, marketing);
 • Je hebt 5+ jaar hands-on ervaring met data, analytics, en performance dashboarding;
 • Je hebt een visie op data en analyse in een digitale marketing omgeving en bent bekend met de thema’s en ontwikkelingen daarbinnen;
 • Je hebt ervaring met aansturen van een team of bent daar helemaal klaar voor;
 • Je kent natuurlijk tools als Google Analytics en Google Data maar ook Hotjar en / of MS Clarity, PowerBI, Google Ads  en Facebook Business Manager. Kennis van Blueconic (Customer Data Platform) en  Coosto is een pré;
 • Je bent communicatief sterk en verbindend, je brengt structuur in overleggen en komt tot duidelijke besluitvorming;
 • Je komt terecht in een internationale organisatie. Je beheerst het Nederlands perfect en kan je ook vlot uitdrukken in het Engels;
 • Je bent flexibel en vindt het geen probleem soms in het weekend of de avond te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast bij gebleken geschiktheid.

De functie is ingeschaald in salarisschaal 10 of 11, conform het UFO-profiel Communicatieadviseur (afhankelijk van de werkervaring).

Startdatum: zo snel mogelijk

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 38 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • AT2022.293

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you