Research Instrumentmaker

Research Instrumentmaker

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 30 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij het Technologie Centrum van de Faculteit Natuurkunde, Wiskunde en Informatica worden unieke wetenschappelijke instrumenten ontwikkelt en vervaardigt ten behoeve van onderzoek en onderwijs in de natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde en biologie. Het Technologie Centrum bestaat uit twintig experts die gespecialiseerd zijn op de gebieden elektronica, software, mechatronica, mechanica en glasinstrumentatie. Wij zijn op zoek naar een breed geïnteresseerde instrumentmaker die zich thuis voelt in deze technische en wetenschappelijke omgeving.

Wat ga je doen

In de creatieve en afwisselende functie van Research Instrumentmaker (Ontwikkelingstechnicus Wetenschappelijke Instrumentatie) ben je nauw betrokken bij het natuurwetenschappelijk onderzoek. Als instrumentmaker ben je vaak van idee tot oplevering betrokken bij de ontwikkeling van een proefopstelling of instrument.

Je zal je vooral bezighouden met:
  • de vervaardiging van onderdelen voor wetenschappelijke onderzoeksopstellingen;
  • conventioneel en CNC draaien en frezen. Vonkverspanen, waterstraalsnijden, lasersnijden, 3Dprinten, 3Dmetaal printen en vele andere bewerkingstechnieken;
  • maken van kleine ontwerpen in Inventor en het verzinnen en uitvoeren van snelle oplossingen voor technische problemen bij het onderzoek;
  • adviseren op het gebied van maakbaarheid van onderdelen, materiaalgebruik en andere uiteenlopende technische uitdagingen.
Je werkt in het mechanica team bestaande uit tien instrumentmakers en engineers. Het team staat voor samenwerken, gezamenlijk prioriteiten stellen, onderling werk verdelen en zorgdragen voor de technische ontwikkeling van het Technologie Centrum.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Jij hebt een opleiding op MBO4 niveau tot bijvoorbeeld Research Instrumentmaker of vergelijkbaar. En verder:
  • heb je interesse in experimentele natuurwetenschappen;
  • brede kennis en ervaring op het gebied van fijnmechanische techniek en CNC bewerken;
  • ervaring met verschillende 3Dprint technieken en CAD (Inventor);
  • goede beheersing van de Engelse taal;
  • ben je zelfstandig en kun je goed samenwerken;
  • ben je communicatief, meedenkend en flexibel.
Je houdt van variatie: Quantummechanica of Metamaterialen, Neuroscience of Microfluidics, elke dag is weer anders. Het volgen van de nieuwste ontwikkelingen in de techniek en de wetenschap is iets dat je met veel plezier doet.

Arbeidsvoorwaarden

Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 38 uur per week, bij voorkeur met ingang van 1 juni 2022. Indien we jouw functioneren positief beoordelen, volgt aansluitend een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.710 tot €3.619 (schaal 8) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo'n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Technologie Centrum van helpt de onderzoeksgroepen van de UvA met het oplossen van technische vraagstukken. In nauwe samenwerking met de wetenschappers ontwikkelt het Technologie Centrum innovatieve wetenschappelijke instrumentatie die onderscheidend onderzoek mogelijk maken. Het Science Park van Amsterdam is een stimulerende en uitdagende omgeving, er is samenwerking met andere instituten en de nadrukkelijke mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen op het gebied van technisch inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2710—€3619 per maand
  • MBO
  • 8416

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you