Studieadviseur (1,0 FTE)

Studieadviseur (1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
1 jul 10 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken studieadviseur voor de periode september 2022 tot en met augustus 2023.

Functieomschrijving

Als studieadviseur informeer en adviseer je Nederlandse en internationale studenten van de faculteit ESSB over onderwijsprogramma’s, studievoortgang en reglementen. De faculteit is op zoek naar een enthousiaste en betrokken studieadviseur die breed inzetbaar is en onder andere de helft van zijn/haar taaklast meedraait met het fysieke ESSB frontoffice.

De werkzaamheden van de studieadviseur omvatten onder andere:

 • Adviseren en begeleiden van studenten bij de academische aspecten van de studie;
 • Informeren van studenten over het studieprogramma en hen adviseren bij studie gerelateerde vragen;
 • Ondersteunen van studenten in het opstellen van hun studieplannen;
 • Monitoren/bewaken van de studievoortgang van studenten;
 • Signaleren van en reageren op bijzonderheden en knelpunten van studenten;
 • Contact onderhouden met en verwijzen naar studentendecanen, student life officer, universiteitspsychologen, onderwijscoördinatoren, docenten, examencommissie en andere relevante personen en instanties;
 • Zorg dragen voor accurate dossiervorming, onder andere in Osiris;
 • Participeren in verschillende overlegorganen;
 • Een bijdrage leveren aan periodieke rapportages over de opleidingen;
 • Voorstellen en implementeren van verbeterinitiatieven ter optimalisering van de dienstverlening aan Nederlandse en internationale studenten van de faculteit.

We bieden een afwisselende baan in een enthousiast team met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. ESSB studieadviseurs zijn dagelijks tijdens kantooruren beschikbaar voor studenten, onder andere via het ESSB frontoffice.

De nieuwe collega die wij zoeken draait dagelijks de helft van de werktijd mee met het fysieke ESSB frontoffice in samenwerking met onze frontoffice medewerkers. De andere dagdelen zijn beschikbaar voor individuele studieadvies gesprekken met studenten en werkoverleg.

Verder werken we binnen de faculteit en binnen het team van studieadviseurs vanuit het lean principe waarbij we ons richten op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Je ervaring en/of affiniteit met lean is daarom een pre.

In deze functie werk je veel samen met de collega’s van het frontoffice en de andere studieadviseurs. Je rapporteert rechtstreeks aan het hoofd van team studieadviseurs.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken collega die van aanpakken weet. Je hebt affiniteit met de doelgroep (aankomende) (internationale) studenten. Je bent klantgericht, sociaal, ondernemend en je voelt je comfortabel bij het communiceren met verschillende doelgroepen (als (aankomende) studenten en academisch personeel).

In jouw communicatie ben je helder, servicegericht en volledig. Je werkt snel en accuraat en bent erop gericht om processen te verbeteren. Je bent enthousiasmerend en je helpt collega’s met hun werkzaamheden tijdens piekperioden. Je beschikt over een relevante afgeronde opleiding en hebt bij voorkeur enige jaren relevante ervaring.

Wat we van je vragen:

 • Je bent een hulpvaardig en toegankelijk persoon met een proactieve werkhouding;
 • Je haalt er voldoening uit binnen het ESSB frontoffice mee te werken en daarmee binnenkomende vragen van studenten die langkomen direct in behandeling te nemen;
 • Je hebt inlevingsvermogen en weet op een prettige manier te communiceren;
 • Je hebt een voltooide universitaire masteropleiding;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt oprechte interesse en ervaring in de omgang met (internationale) studenten en bent sensitief voor culturele verschillen;
 • Je kunt goed luisteren en problemen verhelderen, je hebt een coachende begeleidingsstijl;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands én Engels (minimaal C1-niveau), zowel mondeling als schriftelijk, en je bent representatief;
 • Je bent initiatiefrijk, nauwkeurig, resultaatgericht en integer;
 • Je kunt je werk goed plannen en organiseren en bent stressbestendig;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Ervaring met lean is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie bedraagt 1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098,- en € 4.257,- bruto per maand (schaal 9), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • ESSB/SADV/10062022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you