(Associate) lector Social Media, Security & Justice

(Associate) lector Social Media, Security & Justice

Geplaatst Deadline Locatie
4 jul 13 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Kenniscentrum Recht & Veiligheid richt zich op wat veiligheid en rechtvaardigheid betekenen in de leefwereld van de burger en hoe deze zo nodig kunnen worden versterkt. Dat gebeurt tot nu toe vanuit twee lectoraten: het lectoraat Publiek Vertrouwen in Veiligheid en het lectoraat Toegankelijkheid van het Recht. In deze digitaliserende wereld kan de manier waarop beelden van veiligheid en rechtvaardigheid zich in de leefwereld van burgers vormen én de manier vervolgens doorwerken in de samenleving niet meer los worden gezien van hedendaagse communicatievormen, social media voorop. Meer kennis over de precieze werking daarvan is dringend noodzakelijk, zowel voor het onderzoek dat door het Kenniscentrum wordt uitgevoerd áls voor de opleidingen die door het Kenniscentrum worden ondersteund (Hbo-Rechten, Sociaal Juridische dienstverlening, Integrale Veiligheidskunde). Daarom wordt het Kenniscentrum uitgebreid met een derde (associate) lectoraat: Social Media, Security & Justice.

Jouw rol

 • Als (associate) lector Social Media, Security & Justice bouw je een klein team op van (docent-) onderzoekers. Daarmee help je het werk van de bestaande lectoraten te versterken waar het gaat om de invloed en doorwerking van social media op de door burgers ervaren veiligheid en rechtvaardigheden.
 • Samen verzorg je kwalitatief goed en innoverend onderzoeks- en advieswerk voor organisaties uit het beroepenveld. Je zoekt daarbij naar kansen om studenten zich over concrete praktijkvraagstukken te laten buigen en ondersteunt daarnaast het onderwijs met kennis- en methodiekontwikkeling, zodat studenten optimaal opgeleid worden tot digitaal vaardige young professionals.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een stevig netwerk in het (regionale) beroepenveld en in het (inter)nationale kennisveld en draagt zo nodig ook bij aan maatschappelijk debat.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Je beschikt over een aantoonbaar trackrecord op het gebied van (toegepast) wetenschappelijk onderzoek en hebt aantoonbare kennis van en ervaring met onderzoek naar social media en hun (door)werking.
 • Je bent gepromoveerd in een voor dit onderzoeksdomein relevante discipline.
 • Je voelt je thuis in een transdisciplinair perspectief en toepassingsgerichte werkwijze en beschikt over uitstekende samenwerkingsvaardigheden.
 • Je bent in staat om als boegbeeld, trekker en drager van een onderzoeksteam te functioneren of kunt je daar snel toe ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal €5.670,10 en maximaal €7.227,86 (associate lector, schaal 14) of minimaal €6.149,91 en maximaal €7.940,29 (lector, schaal 15) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband (wij kennen een 36-urige werkweek). De aanstelling en inschaling tot associate lector of lector is afhankelijk van jouw relevante (werk)ervaring en opleiding.
 • Je aanstelling vindt plaats op basis van 16-20 uur per week.
 • Je standplaats is Rotterdam.
 • Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt hiervoor een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland

Werkgever

Hogeschool Inholland

Werken bij Hogeschool Inholland : ontwikkelen met een open blik

Samen met jouw collega's moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega's zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT'er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.

Specificaties

 • Lector; Universitair hoofddocent
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Recht; Taal en cultuur; Techniek
 • 16—38 uur per week
 • €5670—€72270 per maand
 • Gepromoveerd

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Posthumalaan 90, 3072 AG, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you