Docent Ondernemingsrecht

Docent Ondernemingsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
5 jul 21 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij studenten inspireren? Ben je deskundig op het gebied van ondernemingsrecht en heb je de ambitie om te promoveren? Dan ben jij nodig als docent bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Als docent bij het Van der Heijden Instituut (de sectie Ondernemingsrecht), ben je de spin in ons onderwijsweb. Je verzorgt (werkgroep)onderwijs, primair in de bachelorfase. Daarnaast coördineer je vakken, zowel op bachelor- als masterniveau. Je begeleidt scribenten en bent betrokken bij tentamens. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt voor (inhoudelijke) vragen van studenten. Naast onderwijstaken (70%) werk je aan je promotieonderzoek (30%). Hier krijg je begeleiding bij.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding Nederlands Recht of Notarieel Recht, dan wel een vergelijkbare juridische master, met goede studieresultaten.
  • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de juridische wetenschap en de ambitie om een proefschrift te schrijven.
  • Je hebt vergaande interesse in ondernemingsrecht.
  • Je hebt een zelfstandige werkhouding.
  • Je bezit goede didactische, organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 6 jaar met de ambitie tot het schrijven van een proefschrift.

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 6 jaar met de ambitie tot het schrijven van een proefschrift.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het Van der Heijden Instituut (VHI) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. Het VHI verzorgt onderwijs in de verschillende fasen van de rechtenopleiding. Het heeft ten doel om op alle mogelijke wijzen bij te dragen tot de ontwikkeling en de verdieping van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht. 
Het VHI is onderdeel van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband van de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van ondernemingsrecht privaatrecht. Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.
Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Recht
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 1193351

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you