Directeur bedrijfsvoering

Directeur bedrijfsvoering

Geplaatst Deadline Locatie
7 jul 21 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de verbindende leider die graag direct invloed heeft op het beleid en de uitvoering daarvan? Heb je ervaring met organisatieverandering en wil je mede leiding geven aan de faculteit en de volgende fase in haar ontwikkeling? Dan is deze functie echt iets voor jou. 
De faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen is op zoek naar een directeur bedrijfsvoering die affiniteit heeft met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en gedreven wordt van het ontwikkelen van mensen en organisaties.

Als directeur bedrijfsvoering ben je lid van het faculteitsbestuur en medeverantwoordelijk voor de faculteit als geheel. In het bijzonder ben je verantwoordelijk voor een gezonde bedrijfsvoering van de faculteit en geef je leiding aan de medewerkers van Finance, HR, ICT, huisvesting, bestuurssecretariaat en Radboud Reflects. Je werkt intensief samen met de decaan en bent elkaars partner in het leiden van de faculteit en de ontwikkeling die gewenst is. Deze ontwikkeling vraagt om een integrale benadering en gaat over zowel de inrichting van de organisatie als cultuur en gedrag. Bijvoorbeeld op het vlak van interfacultaire samenwerking, het inrichten van de ondersteunende functies en het bieden van een inclusieve, veilige werk- en studeeromgeving. Het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap in de faculteit is daarmee een belangrijk thema.

Je bent medeverantwoordelijk voor de facultaire strategie, het facultaire beleid en zorgt voor de uitvoering en evaluatie daarvan. Je adviseert en ondersteunt belanghebbenden en betrokkenen binnen de faculteit of onderdelen daarvan over beleidsvragen en -thema’s. Je bent verantwoordelijk voor de planning- en controlcyclus, waar het opstellen van het facultaire jaarplan, de facultaire begroting en de jaarrekening onder valt.

Als directeur lever je een strategische bijdrage aan het acquireren, vormgeven en beheren van tweede- en derde geldstroomonderzoek en -onderwijs. Als directeur bedrijfsvoering vertegenwoordig je de faculteit breder binnen de universiteit, leg je verbindingen met andere faculteiten en de centrale diensten en draag je bij aan de ontwikkeling van een aanpak voor bedrijfsvoeringvraagstukken die universiteitsbreed zijn.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante academische opleiding, bijvoorbeeld bestuurskunde of bedrijfseconomie.
  • Je hebt ervaring in een academische omgeving of een andere relevante werkomgeving.
  • Je bent een ervaren manager met een visie op gezonde bedrijfsvoering, waaronder Finance, HR, ICT en huisvesting en bestuurssecretariaat.
  • Je hebt relevante bestuurlijke ervaring, kunt een facultaire visie mede vormgeven, uitdragen en implementeren.
  • Je hebt ervaring met en visie op organisatieverandering. Zowel op het vlak van inrichting als cultuur-en gedragsverandering.
  • Je hebt de bestuurlijke sensitiviteit om strategische thema's te vertalen naar de context van het onderwijs en onderzoek en handelt in het belang van beide.
  • Je kent de belangen en perspectieven van verschillende groepen en bent in staat verschillende partijen te verbinden.
  • Je brengt de universitaire leiderschapsvisie 'Moed, Verbinding en Openheid' in de praktijk.

Gevraagde competenties:
  • Je bent een verbinder en gericht op samenwerken.
  • Je bent enthousiasmerend, initiatiefrijk, daadkrachtig, organisatiesensitief, integer en reflectief.
  • Je bent op de juiste momenten doortastend en in staat om op transparante wijze knopen door te hakken.
  • Je communiceert goed (zowel in het Nederlands als Engels); daarbij ben je helder en transparant.
  • Je bent bewust van je eigen voorbeeldgedrag als (mede) bestuurder en reflecteert op je eigen leiderschap.

Onze faculteit gelooft in gelijke kansen voor iedereen. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit bijdraagt aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We verwelkomen medewerkers die door hun verscheidenheid in achtergrond en perspectief bijdragen aan de diversiteit van onze faculteit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 6.272 en maximaal € 8.087 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 15).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen (FFTR) telt ruim 160 medewerkers in 8 wetenschappelijke en enkele ondersteunende afdelingen. Onze wetenschappers werken samen in zes onderzoekscentra en verzorgen het onderwijs voor ruim 1.000 (deels internationale) studenten. De faculteit richt zich sterk op onderwijsvernieuwing en uitdagende onderzoeksthema's en is goed aangesloten bij ontwikkelingen in de samenleving en wetenschap. 
De faculteit wordt bestuurd door het faculteitsbestuur (bestaand uit de decaan, vicedecaan en directeur bedrijfsvoering). De bestuurssecretaris en studentassessor hebben een adviserende stem. De medezeggenschap krijgt vorm in de Facultaire Gezamenlijke Vergadering (FGV).

De eindverantwoordelijkheid voor het personeel en de bedrijfsvoering in een faculteit ligt bij de decaan, die wordt geadviseerd door de directeur bedrijfsvoering. De directeur maakt ook deel uit van het zogenaamde RUDO (Radboud Universiteit Directeuren Overleg), waarin de directeuren bedrijfsvoering van faculteiten over de bedrijfsvoering overleggen met de algemeen directeur en de divisiedirecteuren van Radboud Services, de directeuren bedrijfsvoering van RDA en DCCN en de secretaris en de vicevoorzitter van het college van bestuur.

Het facultaire onderwijs en onderzoek wordt ondersteund door het ondersteunend en beheerspersoneel, ondergebracht in de verschillende afdelingen van het Faculteitsbureau.

Radboud Reflects maakt deel uit van de faculteit. Deze afdeling organiseert lezingen en gesprekken voor een breed publiek en voor studenten en medewerkers op het raakvlak van wetenschap, samenleving, filosofie, ethiek en levensbeschouwing. Radboud Reflects is een belangrijke brug tussen wetenschap en maatschappij.



Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Management
  • max. 40 uur per week
  • €6272—€8087 per maand
  • Universitair
  • 1193129

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you