Wetenschappelijk Docent Sociaal-Medische Wetenschappen (0.8-1.0 FTE)

Wetenschappelijk Docent Sociaal-Medische Wetenschappen (0.8-1.0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
8 jul 24 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind je het leuk om onderwijs te verzorgen voor bachelor en master studenten? Wil jij graag je bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Je werkzaamheden bestaan volledig uit het verzorgen van onderwijs aan bachelor en master studenten in onze onderwijsprogramma’s. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de inhoudelijke en didactische aspecten van de aan jou toegewezen vakken en scriptiegroepen. We streven voor al onze medewerkers naar een gevarieerd onderwijspakket met vakken die instructie kennen via colleges en practicumgroepen, en kleinschalig onderwijs in de vorm van leeronderzoek (kwantitatief en kwalitatief) en scriptiebegeleiding. Daarnaast is er variatie over de opleidingen en de opleidingsfases.

Je levert een actieve bijdrage aan de vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van de onderwijsprogramma's en je bent actief betrokken binnen de sectie Sociaal-Medische Wetenschappen (SMW). De sectie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers die zich buigen over uitdagende vraagstukken op het terrein van de gezondheidszorg. De sectie geeft onderwijs naar sociaal medische thema’s als patiënten ervaringen, kwaliteit van zorg en de gevolgen van zorg(vernieuwing) voor de gezondheid en het welzijn van kwetsbare groepen. Inzichten vanuit public health, (sociale) epidemiologie, medische sociologie en gezondheidspsychologie worden toegepast om uitdagingen op deze gebieden het hoofd te bieden.

Je belangrijkste werkzaamheden

 • Ontwikkeling, samen met collega vakdocenten, van onderwijsmateriaal en tentamens.
 • Bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwingen.
 • Zorgen voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen.
 • Verzorgen van reeds ontwikkelde reguliere onderwijsonderdelen.
 • Signaleren van verbetermogelijkheden voor de toegewezen onderwijsonderdelen.
 • Verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit binnen de toegewezen onderwijsonderdelen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • PhD (op een onderwerp) in public health, (sociale) epidemiologie, medische sociologie en gezondheidspsychologie.
 • Ervaring met het geven van academisch onderwijs 
 • Beheersing van het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework)
 • Kennis en ervaring op het terrein van Sociaal-Medische Wetenschappen

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is uiterlijk 1 november 2022, en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij ESHPM. De functie bedraagt 0,8-1,0 FTE. Je zult een bepaalde tijd contract ontvangen voor een periode van 2 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €3974,- en €6181,- bruto per maand (schaal 11/12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren ongeveer 1600 studenten en werken 200 medewerkers.

 

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gezondheid
 • 32—40 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • ESHPM/SMW/08072022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you