Programmamanager Integrale Veiligheid (0,8 - 1,0 fte)

Programmamanager Integrale Veiligheid (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 19 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het belangrijk dat medewerkers en studenten veilig kunnen werken en leren? Kom dan werken als programmanager. Bekijk het profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht is op zoek naar een ambitieuze Programmamanager Integrale Veiligheid. We vinden het belangrijk dat studenten en medewerkers veilig kunnen studeren en werken: sociaal, fysiek en digitaal. Er ligt al een stevige basis voor integrale veiligheid. Als Programmamanager ga je die basis uitbouwen en versterk je de samenhang tussen de verschillende veiligheidsdomeinen. Het thema heeft blijvend prioriteit. Binnen de universiteit speelt een groot aantal veiligheidsthema's, waaronder sociale veiligheid, kennisveiligheid, cyber- en informatieveiligheid, fysieke veiligheid, gebouwveiligheid, en arbo en milieu. Rondom deze thema’s willen we de juiste maatregelen nemen en de toekomst steeds een stap voor zijn. Jij geeft daarom vorm en invulling aan het op te zetten programma Integrale Veiligheid, waarin strategie, beleid, maatregelen, en rapportage via een kort-cyclisch proces worden gerealiseerd.
Je krijgt een zeer zelfstandige positie en hebt een directe lijn met het College van Bestuur voor integrale veiligheid. Je rapporteert aan de CIO / directeur Information and Technology Services (ITS) en adviseert o.a. de directeuren; Studenten Onderwijs & Onderzoek, Vastgoed & Campus, Facilitair Service Centrum, ITS, HR en Communicatie & Marketing. Je werkt nauw samen met de verschillende veiligheidsfunctionarissen binnen de universiteit, waaronder de CISO, het Hoofd Security, de Privacy Officers, en het Hoofd Veiligheid & Milieu.

Wat ga je doen?
  • Je bent kwartiermaker voor het op te zetten programma Integrale Veiligheid. 
  • Je geeft vorm en richting aan onze strategie voor integrale veiligheid en het integrale veiligheidsbeleid van de universiteit. Je zorgt voor heldere en bruikbare beleidskaders voor de organisatie. Je zorgt voor breed draagvlak om het beleid te implementeren. Je houdt toezicht op de naleving van het beleid.
  • Je adviseert het College van Bestuur, domeindirecties en faculteiten over strategie, beleid, besluiten, risico’s en maatregelen rondom integrale veiligheid. Jouw kennis geeft handelingsperspectief op alle niveaus binnen de universiteit.
  • Je bent het brein en geweten van de Universiteit Utrecht op het gebied van integrale veiligheid. Je bent op de hoogte van de landelijke en internationale ontwikkelingen.
  • Je zorgt voor verbinding tussen de verschillende veiligheidsthema’s. Je vergroot de bewustwording voor integrale veiligheid binnen onze universiteit.
  • Je bent voorzitter van het Platform Integrale Veiligheid Universiteit Utrecht. Dit is het platform voor trekkers van de veiligheidsthema’s en vertegenwoordigers in de eerste lijn.
  • Je vertegenwoordigt de universiteit in netwerken en samenwerkingsverbanden in jouw vakgebied.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je bent een integere en ervaren professional op het gebied van integrale veiligheid. Je hebt een sterke drive, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en passie voor je vakgebied. 
  • Je bent analytisch, een goede strateeg en conceptueel sterk.
  • Je hebt ruime ervaring met project- en programmamanagement. Je bent een stevige gesprekspartner en adviseur op strategisch niveau.
  • Je hebt een heldere visie op integrale veiligheid binnen een grote organisatie en de daarvoor benodigde processen, systemen, en beleid.
  • Je hebt ervaring met beleid- en strategieontwikkeling in complexe, bestuurlijke organisaties. Je voelt je daar thuis. Ervaring in het hoger onderwijs is een pre.
  • Je bent resultaatgericht en innovatief. Je denkt buiten de bestaande kaders. Jouw frisse blik en kennis zorgen voor inspiratie.
  • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden. Je maakt prettig contact, bent overtuigend, bouwt relaties en krijgt mensen in beweging. Je zet het bewustzijn voor integrale veiligheid blijvend op scherp binnen onze universiteit.
  • Je hebt ervaring met crisismanagement en houdt het hoofd koel in lastige situaties.
  • Je communiceert makkelijk in het Nederlands en Engels, mondeling en schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte fte voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 5.784,- en maximaal € 7.362,- (schaal 14 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie ITS  is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Natuurlijk kun je flexibel werken. Information and Technology Services bestaat uit dertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €5784—€7362 per maand
  • HBO
  • 1193392

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you